Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olusia260

usunięcie znamienia

Polecane posty

Gość olusia260

Jak wygląda taki zabieg?Mam skierowanie na usuniecie dwóch pieprzyków.Jak długo jest ważne skierowanie?

radzę się zapisać szybko bo u niektórych lekarzy trochę się czeka, jesli sa to małe pieprzyki to taki zabieg to nic, samo wycięcie trwa kilka sekund, później szycie trochę zajmuje, ale ogólnie nie ma czego się bać, przynajmniej u mnie tak było

Gość ponoć
każde znamię "pachnie" nowotworem, czy po usunięciu to miejsce nie może zezłośliwieć?

Gość totalna porazka
niestety moze spowodowac przerzuty. Ale xzostawiajacx znamie narazasz sie na raka w przyszlosci. Lepieej wyciac poki jeszcze sa tyci tyci

Gość u mnie bylo tak
że najpierw miała wizyte normalną u chirurga i on wyznaczył termin zabiegu. Czekałam chyba 2 miesiące, więc tez radze iść szybko. Zabieg jest prostu, w znieczuleniu. Mnie po nie bolało zupelnie nic. Blizna została. Każde znamie wycinane chirurgicznie idzie do badania histopatologicznego. I wtedy wiadomo jaki charakter miała zmiana, jesli komórek nowotworowych nie było nie ma się czym martwić, bo nic danej osobie nie grozi. Jesli są to nalezy rozmawiać z onkologiem wtedy