Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głupiasprawa

Moja dziewczyna chce brac tabsy

Polecane posty

Gość głupiasprawa

Witam Moja dziewczyna chce brac tabletki anty bo chce miec regularne i mniej bolesne krwawienia niż zwykły okres. Nie chce żeby sobie tak zdrowie niszczyła. Niewiem jak mam ja przekonac

Wiesz, ja jestem po poronieniu i narazie nie moge mieć ziecka dlatego zaczęłam brać tabsy. Fakt, pierwszy miesiącbyłstraszny-bległówy, senność. Ale mi pomógłna bólw czasie okresu.Biore tabletki Yasmin.Traz te nowoczesne tabletki maja mniej hormonów więc sąna pewno mniej szkodliwe o ile są.

Gość głupiasprawa
Może i pomagają ale czy jest sens je brac tylko dlatego? Hormony to nie cukiereczki więc jakoś tam szkodliwe są.

Gość efqwfqwef
Hmmm... ja brałam tabletki hormonalne właśnie w związku z nieregularnymi kwawieniami (np u mnie w wieku 23 lat a przed braniem tabletek bywało że miałam okres... dwa razy w roku!) i świetnie wyregulowało mi to sprawy hormonalne. Po odstawieniu regularność i dobre samopoczucie utrzymały się. Potem za pierwszym razem, bez trudu zaszłam w ciążę. Zatem jestem bardzo daleka od demonizowania tabletek antykoncepcyjnych a przecież brałam jedna z najsilniej działających.

Gość efqwfqwef
"Hormony to nie cukiereczki więc jakoś tam szkodliwe są."\ I cukiereczek jest "jakoś tam szkodliwy", i każdy farmaceutyk, ziółko i tym podobne. Ważne żeby wiedzieć co jak działa, czy potrzebne, jakie ma skutki uboczne oraz obserwować reakcje organizmu.

Gość do autora topicu
nieregularne okresy mogą byc oznaką choroby, bezpłodności. Lepiej chyba aby ją lekarz obejrzał. Branie hormonów ma ten plus że dziewczyna na musi być u lekarza co najmniej 2 razy w roku i wówczas wszelkie nieprawidłowości zostaną szybko wykryte i leczone.

Gość głupiasprawa
Ginekolog powiedział że nie ma potrzeby brania tabsów na regulacje okresu ponieważ nie jest aż tak bardzo nieregularny