Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ach te pięty

POMOCY!!Problem z piętami!!

Polecane posty

Gość ach te pięty

Dbam o stopy-używam tarki,kremów nawilżających i zmiękczających.Mimo to skóra na piętach nie jest taka jaka powinna być tzn nie jest zrogowaciała ale...twarda.Choćbym nie wiem co robiła czuję,że taka jest,ale tylko na brzegach.To samo z brzegiem dużych palców.Miał ktoś taki problem?Co mogę zrobić?Myślałam o peelingu stóp ale nie jestem pewna czy to coś da.A może powinnam pojsc do dermatologa?Pomocy:(

Gość LadyMorgana3----
Kup sobie krem z schollasa bardzo dobre

Gość ach te pięty
wlasnie mam obecnie krem Scholla i owszem pięty są nawilżone ale ciągle twarde na brzegach:( martwi mnie to,niektore kobiety mają takie śliczne pięty-gladkie i o ladnym kolorze,moje nie dość że jakieś różowawe to jeszcze twarde:(

Gość moje stopy
wyglądają tak samo. Korzystałam z nożyka, ale efekt nie trwa długo. Też się chętnie dowiem jaki zabieg pomógłby sie pozbyć tych twardości.

Gość ach te pięty
a co to za nożyk? wycina się nim twardą skórkę?

Gość ach te pięty
up

Gość przestan uzywac nozyków i
tarek i sobie smarj alantanem, pare dni bedzie zle ale potem poprawi sie

skóra na stopie musi być twarda no na boga, a jakbyś po lesie miała biegać boso to co?! Stopy muszą być silne, to są fundamenty xD. Silne to nie znaczy jeszcze obrzydliwe i odrażające, ale mieć stopy jak pupa niemowlaka to moim zdaniem cios dla naszego ciała xD

Gość ach te pięty
Nie uważam by moje stopy były odrażające ale nie uważam też żeby twarde brzegi pięt były oznaką zdrowia lub czymś naturalnym,nie dotykalam wprawdzie zbyt wielu kobiecych stóp:P ale wiem że np moja babcia ma mięciutkie,zresztą to ona zwrocila mi uwagę że z moimi coś nie tak,zastanowilam się nad tym i doszlam do wniosku że faktycznie...

Gość stull
Jesli tak naprawdę będziesz szczera wobec siebie (nie wobec nas) to przyznaj, że szorujesz pięty co kilka dni albo raz w tygodniu. Jeśli masz szybko rogowaciejące pięty to znajdź czas , kilka minut ale codziennie , codziennie ! I szoruj tareczką (taką specjalna z papierem ściernym) a potem wklepuj kremy. I nie ma mocnych, muszą być gładkie.

Gość ach te pięty
przeczytalas ze zrozumieniem droga poprzedniczko? NIE mam zrogowacialych pięt,wiesz co to zrogowacenia a co to twarda skora? Jak przejadę piętą np po wykladzienie nic się nie "chwyta" tzn że nie są zrogowaciale tak?Paradoksalnie są gladkie ale twarde!I nie,nie używam tarki raz w tygodniu tylko codziennie+kremy z Scholl!Gdybym uzwala jej raz w tygodniu nie zawracalabym wam dupy glupimi pytaniami tylko zabralabym sie za to sumiennie;/

Gość ach te pięty
a tarkę też mam z Scholla,nie metalową tylko wlasnie z papierem ściernym:) PS.I na opakowaniu było napisane żeby NIE UZYWAC jej codziennie bo moze dojśc do zdarcia zdrowego naskórka,ja mimo to uzywam codziennie i nic.