Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erfgvx

ALLEGRO - problem z kupujaca

Polecane posty

Gość erfgvx

Wystawilam pewna rzecz na all, dzis aukcja sie zakonczyla dajmy na to o 16, o 15.30 dostalam wiadomosc od tej osoby ktora ja ostatecznie wygrala, ze chce zebym wycofaja jej oferte. Nie siedze przy kompie cala dobe, a maila nie sprawdzam co 5 min, poza tym zaznaczam w zasadnach licytowania na moich aukcjach ze nie wycofuje ofert na dobe przed zakonczeniem aukcji . I co ja mam teraz zrobic ? Czy jedynym wyjsciem jest staranie sie o zwrot prowizji ? Stracilam kilka dni, zalezalo mi na w miare sprawnej sprzedazy ... no sie przeliczylam. Co moge zrobic ?

Gość szzxcz
poproś o potwierdzenie, że nie zobowiązuje się do kupna towaru i jak odpisze to jedziesz ze zwrotem prowizji (kupujący nie dotrzymał warunków... lub kupujący zrezygnował...) i wystawiasz nową aukcję. stracisz tylko na wystawieniu aukcji (tego nie zwracają)

moze po prostu skontaktuj sie zz osoba ktora została zwyciezca w twojej aukcji, sprobuj sie dogadac jak sie nie da to mozesz dac jej negatywa, lub nie he he i ubiegac sie o zwrot prowizji,

Gość szzxcz
nie no, negatyw lepiej nie bo tobie też wystawi nega :D ja bym najwyżej napisał że transakcja nie doszła do skutku i dał pozytywny komentarz