Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie będę się logować

Wynajem pokoju matce z dzieckiem? Co o tym myslicie?

Polecane posty

Gdyby nie było podpisanej żadnej umowy, to na pewno mogłaby ją wyrzucic. Oczywiście w razie czego. No bo lokatorka nie miałaby podstaw do awantur - przecież musi coś pokazac na dowód, że tam wynajmowała. Też wynajmowałam małżeństwu z dzieckiem mieszkanie, nie było tak źle, zachowywali się znacznie lepiej niź studenci... Wkurza mnie, że wszyscy są tak bezduszni. Ciekawe, co zrobicie w takiej sytuacji, jesli kiedyś będzie4ci,sami z dzieckiem....

" Bo student w takich warunakch żyć nie może a matce będzie nawet łatwiej" Jezu, ludzie, to jak żyje student? Byliście kiedyś w akademiku? Jak może być cały czas na chaju, imprezach, balangach, itp. to dziecko nie może parę razy zapłąkac za ścianą? Zresztą wielu studentów ma dzieci i dają radę, nie histeryzujcie.

Gość szukam chaty we wrocławiu
teoretycznie miałam na początku szukać ja z koleżanką, ale ona się wycofała bo nie ma kasy (no chyba że ze 300 zł by płaciła ale to niemożliwe) :P więc szukam z moim bratem i jego kolegą, A co jakaś ciekawa oferta? :classic_cool:

@ no niby masz rację, tylko że to też trochę dwa inne światy- jedni będą nawzajem drugim przeszkadzać. O ile studentom mniej przeszkadza bałagan i komputer włączony do 3ciej w nocy, to matka z dzieckiem może mieć już z tym problem. A z drugiej strony matce obecność innego dziecka współlokatorki nie będzie tak drażniąca jak płaczące nad ranem dzieciątko dla studentów. ach trochę pomotałam. Ale mam nadzieję że zrozumiesz ;]

Gość justysiaaaaa
Pamiętaj, że są jeszcze inne sprawy w życiu ... DOBROĆ płynąca z serca... Wszyscy piszą o pieniądzach, oszustach... a ja widzę, dziewczynę z dzieckiem której nikt nie chce pomóc... bo postanowiła urodzić ? A potem się dziwicie , że młoda matka porzuca dziecko... A jak ma pozwolić żyć dziecku skoro wszyscy dookoła na to nie pozwalają ... Ludzie ! Trochę ludzkości ...

Gość justysia bardzo madrze to nap
isalas ja pomyslalam o tym samym, jestem matka i nie wyobrazam sobie zeby nie miec gdzie zamieszkac z dzieckiem

z drugiej strony czemu akurat ma mieszkać u tej kobiety, ta matka z dzieckiem? Z tego co doczytałam drugi pokój też już wynajmuje dziewczynie, a ta z dzieckiem przecież może szukać innych alternatyw w stylu. dom samotnej matki, pomoc u rodziny, znajomych, przyjaciół, albo szukać ogłoszeń adekwatnych tzn. takich gdzie matka z dzieckiem nie jest hmm... ujmę to brzydko "przeszkodą", zresztą jeśli studentki chciałyby sobie zorganizować babski wieczór to byłoby tylko "cicho bo dziecko śpi" uważam że koleżanka dziewczyny z forum nie powinna się obciążać problemami obcych ludzi. No chyba że chce. Zresztą skąd wiadomo czy dziewczyna będzie miała pieniądze żeby płacić za mieszkanie? pracować chyba nie będzie miała czasu jak dziecko na głowie? a jakby dostawała kasę od rodziców/męża to dlaczego jest przez nich "wyganiana" z domu. zresztą seks przed ślubem jest zły, macie dowód :classic_cool:

Gość justysiaaaaa
ty wyżej...ale żałosny jesteś... tobie to za żadne skarby nie wynajęłabym pokoju...

dom samotnej matki... ale żeś walnęła.... Co jeszcze? Nigdy nie miałam zbytniej wiary w ludzi i widze że się nie myliłam. Ta para a dzieckiem co im wynajmowałam to szukali intensywnie i nie mogli znalezc całe 3 miesiące, mimo że pełno było ogłoszeń...

zresztą co mnie to obchodzi. Zostańcie sobie matkami Teresami i bądźcie zajebiste w swojej dobroci. A teraz dajcie mi spać i wybaczcie że ktoś przekłada własne dobro ponad dobro innych.

Daleko mi do matki Teresy, nie mam nawet takich ambicji Co innego bycie matką Teresą, a zwykłym łajdakiem. Czy matka z dzieckiem to coś tak w tym kraju niezwykłego, żeby nie mogło wynając nigdzie pokoju? Ja naprawde się dziwię, jak jeszcze ludzie zyją....

Gość nie będę się logować
koleżanka nie wynajmie jej tego pokoju. Dziś z nią rozmawiałam i obie doszłyśmy do wniosku, że byłoby to nie w porządku wobec drugiej lokatorki oraz że byłby problem z rachunkami. Nie ukrywajmy że co innego małżeństwo czy też samotna matka w kawalerce a co innego kobieta z dzieckiem w mieszkaniu gdzie trzeba na pół placić rachunki.

Gość lepiej nie wynajmować
samotnej matce z dzieckie, bo w razie czego - jakby np. nie płaciła - to nie można takiej matki wyrzucić. Chroni ją prawo - trzeba zapewnić lokal zastępczy czy cos tkiego. Kiedyś była tu podobna sytuacja opisywana. Matkom z dzieckiem, osobom starszym i chorym lepiej nie wynajmować...

Gość lolka ta od bolka
wiecie dlaczego boja sie lidzie wynajmmowac pokoj matce? bo boja sie problemow z tym zwiazanych, i wcale sie nie dziwie im. Co z tego ze sie komus pomoze jak potem bedzie m ailo sie ame problemy? Jakby ta kobieta byla uczciwa od razu przyznalaby sie ze ma dziecko.

Gość Sami jesteście sobie winni
Bo wybieracie "państwo opiekuńcze". Każdy przy innej okazji się pewnie zgodzi, że państwo koniecznie musi chronić słabych, kobiety w ciąży, kobiety z dzieckiem itp. itd. A efekt jest potem taki, że nikt tej dziewczynie nie chce wynająć mieszkania. Gdyby kraj był normalny, tzn. istniał kapitalizm to nikt by się jej nie bał wynająć, ba ! sama miałaby lepszą pozycję bo gdyby ktoś ją wyrzucił to na drugi dzień znalazła by nową ofertę. Kiedy zmadrzejecie ?

"Chroni ją prawo - trzeba zapewnić lokal zastępczy czy cos tkiego. " Jest taki zapis, ale on dotyczy tylko osób, które nie mają gdzie indziej stałego meldunku. Jesli ta dziewczyna to jakaś studentka - i ma gdzieś swój dom rodzinny, w którym jest na stałe zameldowana, to na pewno nie potrzeba p zapewniac jej lokalu zastępczego - bo ona ma gdzie mieszkac - tzn, w miejscu swego zameldowania.

Gość jrjrjr
NIECH NIE WYNAJMUJE !!!!! Jeśli ta dziewczyna z dzieckiem okaże się niewypłacalna, nie będzie jak jej wyekspediować z mieszkania chyba że się jej załatwi lokal zastępczy! Ja się tak bujałam z pewną oszustką z dwójką dzieci przez długi czas. Mamy chore prawo kóre nie gwarantuje równości stron i ktoś z dzieckiem może praktycznie wsystko robić z mieszkaniem, nie płacić i narażać na koszta a i tak jest nietykalny.

Gość furia23
Ludzie, przerażacie mnie!! Sama mam małe dziecko i Małakotko gwarantuję, że nie drze się po nocach i nie pichcę czegoś ciągle. Zastanówcie się trochę!!! Ja cały czas szukam mieszkania, żeby się z małym przeprowadzić ale sorry, która samotna matka ma 4,5 tys na czynsz kaucje i dla agenta?? Dlatego odwrotnie - szukam dziewczyny, która wynajmie drugi pokój ze swoim dzieckiem. Ale agresja i nienawiść ludzi jest po prostu jak mur. I żadne prawo nie chroni samotnej matki bardziej niż studenta czy kogokolwiek innego!!

Gość moim zdaniem ludziom
w trudnej sytuacji należy pomagać i już ale trzeba podpisać umowę i będzie ok

Gość samotna z dziecmi
JESTEŚCIE NIESPRAWIEDLIWI!!!!PRECZ ZE STEREOTYPAMI!!!!!! też jestem samotna i wiem jak cholernie trudno jest wynająć mieszkanie, a nie każdy ma mamusię co przygarnie i bedzie utrzymywąć.. mam dwoje małych dzieci, pracuje dorywczo, mąż alimenty płaci, choć 500zł na dwójkę dzieci to żaden szał, nie przelewa nam się, więc cały wolny czas kiedy dzieci śpią wykorzystuję na prace domowe, korepetycje, komputeropisanie i inne prace. Ale jestem w stanie zapłacić za wynajem. Ale właściciele boją się.. Więc jeśli nie można na legalu, trzeba ukrywać przed nimi prawdę, bo inaczej wylądowałabym pod mostem z dziećmi.. Więc może zastanówcie się zanim wrzucicie wszystkie samotne matki do jednego wora? Każda z Was może się taką stać w najmniej oczekiwanym momencie... wtedy też będziecie takie złośliwe wobec nas SAMOTNYCH????

Gość 878978
Jeśli to do autorki, to juz chyba sie sprawa przeterminowała nieco.... :p

Wiecie co ludzie??? Jesteście nie sprawiedliwi ktos wczesniej dobrze napisał nie oceniajcie wszystkich jedna miarą. Ja mam 21 lat i 7 miesięcznego synka jego ojciec zostawił Nas bo chujoza stwierdził że nie dorósł teraz bierze małego do siebie raz na jakiś czas.Kase daje ale nie zawsze. Ja w tej chwili mieszkam u rodziców dopiero teraz moje dziecko ma meldunek i bede składac paiery o becikowe. Nawet nie wiecie jak trudno jest z dzieckiem. Chciłam iść na studia ale niestety nie mge bo ktoś musi zarabiać pieniądze żeby małemu niczego nie zabrakło.Mam już prace ale narazie nie moge do niej iść bo nie mam z kim małęgo zostawić ojczym sie nie zgadza zeby do jego domu przyjezdzała moja koleżanka do małego bo jest kuzwa głupi. Mama z ojczymem dają mi wyraznie do zrozumienia żebym staneła na własne nogi więc szukam mieszkania do wynajecia.Mam opiekunke bo mama studiuje i pracuje wiec małym sie nie zajmie ale patrzać na wasze wpisy to można się tylko załamać. Ciekawe co Wy byście zrobili. Najłatwej oceniać kogoś. Nie ładnie. I co Waszym zdaniem powinnam zrobić? Strzelić sobie w łeb???

Gość cvdfvbftgrbrba
Ok, wy jesteście uczciwe i płacicie, ale jest mnóstwo samotnych matek, które nie płacą i nie da się ich wyrzucić. Ja bym nie ryzykowała, nie po to harowaam na mieszkanie, zeby teraz musieć utrzymywac kogoś za free. A wine za ta sytuację ponosi państwo przez bezsensowną ustawę o ochronie lokatorów, a nie wynajmujacy.

Tak naprawdę to najbardziej się opłaca w tym kraju być zwykłym żulem. Takiemu to się wszystko należy.

Gość ella30
Dla mnie to jest chore co wypisujecie!!!!jak mozna ocenic człowieka po okładce??,no ale co tu sie dziwic macie rodziców,gdzie zawsze wam pomoga...nie macie dziecka ,prace itp to gówno wicie jakie sa realia!!!!,,nie jestesmy pasozytami bo jak tu jedna napisała kazda z nas moze byc w takiej sytuacji....i co wtedy madrale!!!!!!!!

Gość ella30
Uwazam ze kazdy ma prawo do szczescia....samotne matki tym bardziej,ja gdybym miała mozliwosci wynajełabym bez problemu takiej pannie i mało tego pomogła bym jej jeszcze!!!!!!bo wiem jak jest.,wiec zastanówcie sie troszke....pozdrawiam samotne matki nie bójcie sie zycia!!!

Gość maaaaaaama Laury
neich zasiegnei opini jej poprzednich wynajemncow/wspolokatorow , tak jest najpewniej no i kaucja jaks choc mala by sie przydala..

Gość maaaaaaama Laury
tak, w tym kraju oplaca sie tylko chlac i rabowac!

jak możecie być tak okrutne!!! ???? nie mieści mi się to w głowie nie można oceniać ludzi z góry! bo jak samotna matka to na bank sie nie wyprowadzi tylko będzie mieszkać ze free dożywotnio. Biedny malutki dzieciaczek nie ma sie gdzie podziać :( biedna dziewczyna nie może zapewnić jakichkolwiek warunków do życia swojemu dziecku. Pod most ma z nim iść? Nikt jej nie wynajmie jak wszyscy będą tak do życia podchodzić. Aby nie mieć problemu. Niech spada dziwka jak sobie bachora zrobiła. Jak można być tak bezdusznym.