Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna smutnaaaaaaaaaaaa

POLIP NA JELICIE GRUBYM- ktos sie orientuje w tej sprawie???

Polecane posty

Od kilku miesiecy tacie spadalo żelazo we krwi...bylo go coraz mniej...nie bylo wiadomo co mu jest...robil wiele badan...wczoraj pojechal do szpitala na dluzsze badania, musial tam zostac...wykryto polipa na jelicie grubym,Czy to jest cos powaznego??Czy jesli wycieto to,to czy jest jeszcze jakies zagrozenia dla zrowia??

nikt mi nie pomoze??:(

Gość kolonoskopowo
usuwa się polipa, zabieg jest wykonywany w warunkach szpitalnych i jest bezpieczny, pobiera się próbkę do badania histopatologicznego i się czeka.W szpitalu o ile przebiega wszystko dobrze jest się w sumie 2 dni. Zabieg jest na ogół dobrze tolerowany, w znieczuleniu (o ile nie ma przeciwwskazań). Zrobić tacie należy INR (badanie na krzepliwość krwi - norma 2-3 ).

bedzie musial teraz co jakis czas robic kolanoskopie (badanie jelita przez odbyt) zeby sprawdzic czy nowe polipy nie rosna i ewnetualnie trzeba je bedzie usuwac - bo nieusuwane moga spowodowac krwotok itp a jeszcze jedno - to jest dziedziczne

Gość tego sie nie dziedziczy
co za bzdety !

Gość z tego co ja wiem to skłonność
do polipów jelita grubego jest dziedziczna. ale swoją drogą to mnie nastraszyłaś, bo też mam niskie żelazo, a za miesiąc mam kolonoskopię:O boję się co tam mogą znależć😭

dziekuje za odpowiedzi...szczerze to sie nastraszylam bo naczytalam sie ze to moze byc cos nowotworowego...