Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pralka smierdziuszka

pomocy!!1 moje ubrania po praniu smierdzą! ELECTROLUX pralka

Polecane posty

sluchajcie, prosze o pomoc tych, ktorzy sie spotkali z takim problemem, otóz: chodzi o to ze piorac w pralce 3 lata temu zakupiona) Electrolux EWF costam, (nie pamietam modelu) , piore w dobrych, reklamowanych proszkach, ARIEL VIZIR, uzywam CALGONIT i plyny do płukania tez LEnor lub Silan wiec nie jakies dziadostwo (chyba ze to dziadostwo a ja daje sie nabrac, juz nie wiem) i moje pranie smierdzi!!!! smierdzi jakby bylo zbutwiale, !!! nie mam pomyslu juz co robic, czyszcze pralke (szuflade, drzwiczki), wietrze, nie zamykam a pranie ciągle smierdzi, doszlo do tego ze piore w rekach ale ciezkich rzeczy nie jestem w stanie prac w wannie !!!! co robic???? ma ktos jakas rade?

podnosze!!!!

Gość może zagrzybiłaś pralkę

znam ten zapach..sprobuj puscic od czasu do czasu pralke na czysto..ale prawda jest tez taka,ze jak sie za duzo proszku sypie,to tez smierdzi...wszystko z umiarem...

Gość Wcale nieeeeeeeee
Wrzuć kilka ręczników, masę proszku, temperatura na max i niech się pierze. Po każdym praniu zostaw pralkę otwartą i niech schnie. Też tak miałam, u mnie pomogło.

Gość inkkkkkka
przed praniem "przepierz" pralke:)po praniu zawsze przetrzyj bęben suchą szmatką,używaj mniej preparatów ,pierz w jednym rodzaju proszku a nie wielu:) oczysć z dołu filtr,czy jakoś tak to się nazywa.Moje rzeczy też czasami śmierdza po praniu,wtedy jescze raz piorę.

wietrze! w ogole pralki nie zamykam , jedynie na czas prania , wiec to nie to! sprobuje ja przeprac bez prania i puscic na 9- z recznikami, wyczytalam gdzies tez na innym forum ze to moze byc wadliwa grzalka, tzn ze nei grzeje i stad ten syfek. dzieki za odpowiedzi!!!!!

Gość jakajaka
a moze przeczysc z tyłu pralke, tą rure bo moze został tam proszek stary, skamieniały i moze to od tego

Gość ggfh
a filtr panienka czyści czasem?

Gość dsdhhkkk
u mnie smierdziało jak pompka padła i nie wypłukiwała porzadnie mydlin

Gość Jano
Miałem ten sam problem ze śmierdzącym ubraniem po wypraniu. Winowajcą w mojej pralce były trzy czynniki. Pierwszy to że podczas prania włącza się cyrkulacja wody która strumieniem pryska od góry na pranie tuż w okolicy drzwiczek (widać to nawet przez szybkę) pobierając do tego wodę z dolnego obiegu tuż za filtrem, a woda tam nie zawsze jest świeża. Za rzadko czyszczony filtr. Pranie w niskich temperaturach około 40 st. W moim przypadku-aby pozbyć się smrodu pomogło -Wyłączenie wewnętrznej cyrkulacji wody, przez odłączenie pompki cyrkulacyjnej -częstsze mycie filtra -puszczenie od czasu do czasu programu gotowanie ze środkiem do wybielania