Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość The Windy City

Syn 11miesecy NIE raczkuje, NIE wstaje sam, NIE czołga się

Polecane posty

Gość The Windy City

- nie raczkuje - nie czołga się - potrafi się tylko turlać i tak się właśnie przemieszcza - sam nie wstaje, ale jak go postawie przy szczebelkach to stoi dość długo - pozycji na brzuchu nie siada - sam siada z leżącego, ale ledwo, ledwo mu to idzie - jak go prowadze pod paszkami to stawia kroczki, dużo i sprawnie, ale nie jest to w ogóle stabilne chodzenie - siedzi stabilnie i twardo od dawna To potrafi i nie potrafi mój 11miesięczny syn :( A czytam w tych mądrych pismach, że to wszysto co powyżej powinien robić już miesiąc temu :( Najbardziej mnie martwi, ze nie raczkował, nie raczkuje i nic nie wskazuje na to aby miał zacząć. Tylko się turla. Jest wesołym, nie chorującym wcale dzieckiem. Chociaż tyle POMOCYYY, bo wariuje

Gość The Windy City
- z pozycji na brzuszku nie siada*

Gość Obniżone napięcie
Twój Synek ma obniżone napięcie mięśniowe ? Czy radziłaś się w tej sprawie jakiegoś rehabilitanta, albo lekarza ? Jakie są ich opinie ?

Gość bvfbsnb
to co,nic mu nie bedzie,moj syn...mial to samo,zaczal...raczkowac,wstawac,czolgac sie...jak skonczyl....13mcy, a jak mial...14mcy chodzil:) Glowa do gory,bedzie dobrze,kazde dziecko....rozwija sie w swoim tempie!

Gość tylko nie prowadź
go pod paszki ani nie pośpieszaj! bo to może tylko zaszkodzić!

Gość 1234567.......
dla swojego spokoju powinnaś porozmawiać o swoich obawach z pediatrą

Gość slonce bez jaj
slusznie pisza laski ,kazde dziecko kolejne umiejetnosci zdobywa wtedy,gdy...przyjdzie na to pora i nie ma co porownywac:) (wykluczajac jakies aspekty chorobowe czy cos,ale piszesz.... ze sam stoi przy szczebelkach wiec domyslam sie ze wszystko ok... poprostu nie pora jeszcze.....) Ps.pomijajc to....ze kazdej mamuski stad dzieciak.. to geniusz :P:P:P:P (ściemniaja czesto,nie ma co sie sugerowac tym....)

a dziecko masz szczuple czy takiego bardziej serdelka? :) bo ja bylam grubiutka i pozno zaczelam wstawac i chodzic, nie wiem jak z raczkowaniem. poza tym kazde dziecko inne wiec nie ma sensu uogolniac co powinno a co nie, jesli lekarz stwierdzi ze sie prawidlowo rozwija to jest ok

Gość Monia113
Ja też uważam, że każde dziecko rozwija się we własnym tempie, a opowieści koleżanek i książkowe mądrości odłożylabym do kąta. ALE - jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości lub coś Cię niepokoi to nic nie zastąpi porady lekarza.

Gość The Windy City
Mój syn nie ma ani obniżonego ani wzmożonego napięcia mięśniowego No szczupły też raczej nie jest....... Waży 11kg, ale jest też duży (wysoki) jak na swój wiek, ubranka nosi na 12-18m-cy, a ma 11.

Gość dziwna sprawa

Gość sama jesteś dziwna
:o

Gość gosik062007
jesli masz watpliwosci, to idz do lekarza niech obejrzy malca. ale to musi byc dobry lekarz. jesli nie wierzysz dotychczasowym lekarzom, to idz do innych. niektorzy lekarze nie widza zadnych problemow i twierdza ze dziecko rozwija sie prawidlowo, choc dziecko jest niepelnosprawne. ale twoje obawy moze rozwiac tylko lekarz. nikt o zdrowych zmyslach na odleglosc nie ogladajac dokladnie dziecka nie moze stwierdzic czy rozwija sie prawidlowo