Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulka15

alergia na nikel

Polecane posty

Gość anulka15

witam wszystkich.od jakiegos czasu mocno lzawily mi oczy,mialam tez spuchniete i swedzace powieki.poszlam do okulisty o on z kolei skierowal mnie na testy alergiczne.wyszlo ze jestem uczulona na nikel i substancje zapachowe. lekarz poinformowal mnie ze jest bardzo duzo niklu i substancji zapachowych w kosmetykach kolorowych.czy ktos ma podobny problem?jakich kosmetykow uzywac? chodzi mi szczegolnie o fluid i tusz do rzes.

Gość do autorki tego tematu
antyalergicznych, najlepiej aptecznych.

Gość martaikuba
aptecznych - makijażowych. Nie piszesz czy masz objawy skórne w zwiazku z alergią. Do codziennej pielęgnacji skóry możesz używać emolium. Jest cała seria tych kosmetyków dedykowana skórze z problemami. Napisz coś więcej.

Gość Agatawawa
przy swoich problemach ze skórą stosowałam często emolium - krem i dopiero później zabierałam się za makijaż - może to jakiś sposób.

Gość Na Ni K
nie wiem jakie kosmetyki ale do przemywania skóry bardzo Ci polecam srebro koloidalne i szałwię:)

Gość martaikuba
Jakie wlaściwości ma srebro koloidalne i jaki ma wpływ na skórę?

anulka, sama mam podobny problem, mam alergię prawie na wszystko... co zabawne, raz ona jest, a potem nagle znika. jakby okresami się pojawia po prostu. a co do kosmetyków, jest sklep dla alergików - alergia.med.pl, mają w ofercie nawet antyalergiczne tusze do rzęs, o innych gadżetach, pościelach i inhalatorach nawet nie wspominam. sama zrobiłam u nich spore zakupy za jednym zamachem, dla alergików są po prostu wybawieniem :) pozdrawiam serdecznie.

Gość martaikuba
miodowocynamonowo, z których produktów dla alergików jesteś najbardziej zadowolona? ja mam problemy ze skóra odkąd pamiętam. Ja i mój synek mamy azs. Ciekawa jestem czy przetestowałaś produkty, kosmetyki, które mogłabyś polecić. Pozdrawiam