Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie jestem pasztetem

Szok !! Nie przyjeli mnie do pracy z powodu otyłości - dyskryminacja !!! Do sądu

Polecane posty

No to moi mili, dzisiaj byłam w szumnie nazwanych delikatesach Freja .mam spore i solidne doświadczenie w handlu. Bardzo nieuprzejma wręcz wulgarna pani szefowa ;] przejrzała moje cv dokumenty po czym stwierdziła ze szuka pracownika na dział alkocholwy i stwierdziła ze nie dam rady gdyż jestem za gruba. Szok dla mnie tak nie dam rady? wątpię pracowałam na działach o wiele większych niż jej cały delikatesowy sklep wielkości osiedlowego sklepu i świetnie sobie dawałam rade gdzie zarówno pracodawca i ja byliśmy zadowoleni ze współpracy, Pani szanownej nie interesowało ani moje doświadczenie ani moje obycie z klientem umiejętność rozwiązań kryzysowych nic kompletnie potraktowała mnie jak krowe na sprzedaż do cholery nie pszyszlam ani na casting dla modelek ani na wybory mis tylko do pracy spokojnie zgodziłabym sie pracować za mniejsze pieniądze ale z gory zosta;lam skreślona .Szefowi głównemu delikatesow Freja gratuluje zatrudnia kierowniczki chyba ze owa pani jest tam głównym szefem w takim razie proponowałabym Sie nauczyć kultury i obycia bo pod względem chamstwa ma u mnie 6 Generalnie śmiać mi sie chciało jak stwierdziła ze pod względem dokumentacji jest ok no jest bardzo pracowałam na działach i kasach w 3 największych marketach w moim mieście wiec przychodząc do spożywczego na pewno mogłabym wnieść trochę uśmiechu i milej obsługi klienta ale cóż nie jestem anorektyczną modelką :-o

Gość z punktu widzenia klienta
Masz rację,tylko czego mozna sie spodziwac po wytipsowanych ,spalonych na solariach "damach".Nie jestem zaskoczona,wystarczy wejsc do co drugiego sklepu z ciuchami,zeby sie przekonac o fachowosci obsługi,teraz dowiaduję sie jakie osoby robią nabór pracowników.

Masz dowód w postaci nagrania? Tylko ono dawałoby szanse na wygranie czegokolwiek. Jak nie - przepraszamy, ale wybrani zostali kandydaci najbardziej odpowiadający wymaganiom kierownictwa wg kryteriów nazywanych powszechnie "widzimisię". Do czego kierownictwo miało prawo jak najbardziej. To nie przetarg publiczny. To prywatny sklep.

Gość rzeczy oczywiste
heh Szukanie :) w przetargu publicznym musiałaby dać łapówę :P

Gość powiedz to szefowi
a nie tu

Gość no właśnie tak
do szukanie dziury Pózniej nie chce sie wchodzic do sklepu,tak niesympatyczne kobiety pracują:(.Dla mnie ekspedientka nie musi byc piękna ani szczupła,ma zachowywac sie profesjonalnie

Gość lisicali
A mnie kiedys zwolnili bo sie nie chciałam wdzieczyc jak idiotka do szefa i jego durnego kolegi i do biura przychodziłam w ładnej białej koszuli i czarnej kobiecej garsonce a nie w miniówie i z czerwonymi tipsami :P Bogu dzieki ze juz tam nie pracuje :D :D :D

I co się dziwisz? Do handlu zatrudnia się osoby reprezentatywne, a nie tłuste pasztety :o

Zgadzam się z tym - to jest dyskryminacja. Druga strona medalu - do takiej dyskryminacji właściciele interesu mają prawo póki co. W końcu nikt nie każe potem klientom wchodzić do takiego sklepu. Jeśli interes będzie się dobrze kręcił - to oznacza, że strategia doboru personelu była udana. Jeśli szlag interes trafi z powodu niekompetentnych pracownic z ładnymi buziami - to problem właścicieli. Może przy zakładaniu następnego biznesu zastanowią się nieco i zmienią kryteria. A klient i tak ma wybór w postaci innego sklepu. To właśnie jest wolny rynek. I zdecydowanie lepiej to działa niż związek zawodowy w każdyej trzyosobowej firemce. Lepiej dla klienta.

Gość do ąę
chyba jestes jedną z tych "reprezentatywnych "hehe

chyba jestem facetem, w dodatku odpowiedzialnym częsciowo za dobór personelu w mojej firmie i żaden tłusty pasztet się przez moje sito nie prześliźnie, choćby miał najbardziej wypasione CV ze wszystkich kandydatów 🖐️

Gość grubasom mówimy NIE
Przecież nawet jak kupuję wódkę to MAM PRAWO nie wymiotować na widok tłustego paszteta! Odchudź się, zadbaj o siebie i znajdziesz pracę. wyglądaj jakoś! przecież pracujesz Z KLIENTEM!!!

Gość do aę
gratulacje hehe,dobrze,ze nie trafiłam na takiego inteligenta:) i nie musze z kims takim pracowac,pewnie bys mnie zatrudnil na moje nieszczescie bo i wygladam i mam niezle cv:P

kto najwięcej i naczęściej kupuje na dziale alkoholowym? faceci :) co lubia faceci? pokazac przed ładnymi dupami jakie to dobre i markowe alkohole piją - generalnie pokazac SIĘ z najlepszej strony, za które to kobiety uważają własnie gruby portfel i dobre drinki :) kto na tym zarabia? sklep :) a sklep ma chyba zarabiać, czy nie??

Dlatego ja zamierzam podać tą babkę do sądu o to jak mnie potraktowała. Rozumiem nie przyjąć do pracy z powodu braku umiejętności, ale ona mi otwarcie powiedziała, że jestem za gruba by u niej pracować. Oj zapłaci ona za to zapłaci słono ja to jej obiecuje 😠 Przezornie nagrywam na dyktafon takie rozmowy bo kiedys koleżance facet złożył propozycje seksu wzamian za pracę i nie nagrala tego :-p Ja nagrywam i mam dowod. I z ta baba spotkam sie w sądzie. Koniec dyskryminacji osób puszystych !!!!! My mamy takie same prawa jak inne osoby a nawet jesteśmy sympatyczniejsze i weselsze oraz bardziej optymistycznie podchodzimy do życia !! Dlatego ja sobie nie pozwole by mnie obrażać z powodu mojej otyłości :-o

Gość tsaxxxxxxxxxxx
Z tego, co napisałaś na innym topicu, wynika, że Twoje BMI wynosi ok. 24,5. Nie powiem, że jest ono idealne, ale z całym szacunkiem, do otyłości to Ci jeszcze bardzo wiele brakuje. Do nadwagi znacznie mniej; niemniej jednak, z medycznego punktu widzenia, Twoja waga mieści się w granicach zdrowej normy. Śmieszni są tylko ludzie tutaj, którzy bez zastanowienia próbują równać innego człowieka z ziemią, bo nieprzystaje do obecnej definicji atrakcyjnego człowieka. Anorektyczkę, z BMI 14 też zjedziecie od grubasów i pasztetów, jak napisze tutaj, że jest najgrusza na świecie? Przecież one głęboko w to wierzą, chociaż nijak się ma to do rzeczywistości.

>> ale ona mi otwarcie powiedziała, że jestem za gruba by u niej pracować. Każdy ma prawo dobierac sobie ludzi do pracy wg własnego widzimi się i swoich kryteriów. Ciesz się, ze powiedziała ci prawde w oczy 🖐️

Gość desperskijestem
DO ĘĄ-taki tekscik piękny KAZIKOWY zamiesciłes a ty widzę zwykłe DNO jestes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość samaewusialat44
dobrze desperski,dobrze,a do tego z błędami pisze FRUSTRAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Nic nie zrobisz w sadzie
Zaklad pracy nie jest MOPSEm ma przynosic zysk, nie pomagac ludziom ja zajmuje sie marketingiem i wiem dlaczego ona Cie nie przyjela :) Po prostu ludzie bardziej ufaja ladnym osoba. Wola u takich kupowac, a jak juz mowilem wszystko co robi sie w firmie robi sie dla zysku.

Gość desperskijestem
LUBISZ PRZECIEŻ PRAWDĘ W OCZY!

"Każdy ma prawo dobierac sobie ludzi do pracy wg własnego widzimi się i swoich kryteriów. Ciesz się, ze powiedziała ci prawde w oczy " zgodnie z prawem niestety nie :D 🖐️ teoretycznie można by kogoś pozwać bo pisze w ogłoszeniu że tylko po 40 :P a to już podpada pod ustawwy :P

Nie ma to jak kobiety wezmą się za kudły :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D ęą tak gwoli informacji to reprezentatywne to mogą być związki zawodowe w firmie,natomiast taka pani o ile to konieczne może być reperezentacyjna :) Poza tym (bez urazy) ale trafiam czasami na twe wypowiedzi i zapachniało mi trochę bełkotem z działu kadr :D:D:D Aha jestem personalnym w dużej firmie i nie zdarzyło mi się zdyskwalifikować kogoś ze względu na tuszę.Jeśli już ktoś odpadł to tylko po decyzji lekarza.

Gość Nic nie zrobisz w sadzie
desperskijestem Ale ona ma racje. Zaklad pracy nie jest instytucja panstwowa tylko prywatna. To pracodawca rzadzi o tym kogo chce, a kogo nie. Komunizm skonczyl sie.

ęą- Twoje wypowiedzi mnie śmieszą aż nadto żałośnie.... :o Nie widziałeś autorki zdjęcia jak wygląda, to jak śmiesz twierdzić, że ta kobieta powiedziała jej prawdę?? Autorko popieram... Nie powinno się dyskryminować... i idź do sądu ja bym poszła. Chcialam bym widzieć jej minę :D

Gość samaewusialat44
MOPS to tez miejsce pracy,co za porównanie w ogóle?

>> teoretycznie można by kogoś pozwać bo pisze w ogłoszeniu że tylko po 40 a to już podpada pod ustawwy I to jest własnie chore, typowa komuna :o