Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie jestem pasztetem

Szok !! Nie przyjeli mnie do pracy z powodu otyłości - dyskryminacja !!! Do sądu

Polecane posty

>> Aha jestem personalnym w dużej firmie i nie zdarzyło mi się zdyskwalifikować kogoś ze względu na tuszę Jakbyś miał przyjmowac hostessy to też być nie odrzucił tucznika?

Gość samaewusialat44
XYZED--BRAWOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!

>>Nie widziałeś autorki zdjęcia jak wygląda, to jak śmiesz twierdzić, że ta kobieta powiedziała jej prawdę?? Skoro sama przyznaje, że jest tłusta, to dlaczego mam jej nie wierzyć? :o

Gość zgadzam sie z ęą
przyjemniej kupować w sklepie gdy obsługuje ładna i zgrabna dziewczyna niż otyły pasztet :) Ps. jestem kobietą

Gość Nic nie zrobisz w sadzie
Nie zrozumiales. Chodzi o to, ze zaklad pracy nie jest mopsem. Nie daje niczego co nie przyniesie zysku, a mops to inst. panstwowowa pomagajaca biednym. Kazdy pracodawca ma prawo dobrac sobie pracownikow.

Jeśli autorko masz dowody na to co piszesz to w sądzie możesz spokojnie liczyć na odszkodowanie :) I nie ma tu znaczenia czy firma jest państwowa czy prywatna Kodeks Pracy obowiązuje wszystkich pracodawców i w tymże kodeksie są przepisy zakazujące dyskryminacji.Radzę poczytać tą lekturę bo może się niektórym przydać.

Nasze spoleczenstwo sie burzy, bo nie doroslo jeszcze do kapitalizmu. Caly czas oczekujemy, ze to praca o nas bedzie zabiegac, a nie odwrotnie.

Gość samaewusialat44
ĘĄ-ty taki głupi sam z siebie,czy może ci za to płacą?hostessa to hostessa,a kasjerka to kasjerka.ty nie masz wacka,naprawde.

xyzed Ciekawe jakie dowody :) chyba, ze wszystko nagrala. Pracodawca nie musi sie bac niczego zreszta bo wiele lat minie zanim sad wyda wyrok, a zreszta prawo polskie, nie sprzyja rozwojowi kapitalizmu.

>>i w tymże kodeksie są przepisy zakazujące dyskryminacji. I to jest własnie chore. Bo wg tego zjeebanego prawa nie moge odmówić pracy w sklepie grubej i brzydkiej, chore 🖐️

"Jakbyś miał przyjmowac hostessy to też być nie odrzucił tucznika?" - a wyobraź sobie ęą ,że nie bo wyobraź sobie ,że są i tacy klienci,którzy preferują puszyste.Więc po kiego ma iść i płacić gdzieś indziej ,jeśli moja firma może na tym zarobić?? Uważasz ,że wszyscy mają jednakowe gusty??? To ciekawe ,że wszyscy nie jeżdżą tylko Mercedesami :D:D:D:D:D Chłopie ,gdybyś w mojej firmie był personalnym to wyleciałbyś z hukiem na zbity pysk z wilczym biletem w zębach :D:D:D:D

Oczywiście, że pracodawcy wg. własnych kryteriów mogą przyjmować ludzi, ale to nie znaczy, że na rozmowie kwalifikacyjnej powinno mówić np. "Nie przyjmę panią, bo jest panią za gruba" Lepiej powiedzieć zadzwonimy do pani jeśli się zdecydujemy...

Gość yyyyyyyyyyy
ależ można :D tylko nie można wprost powiedzieć, że dlatego że jest gruba i brzydka. :P. A dyskryminacja jest prawnie zabroniona, był taki przypadek że miejskie przedsiębiorstwo komunikacyjne nie pamiętam już w jakim mieście zrobiło nabór na kierowców autobusów wśród kobiet i musieli zmienić tekst ogłoszenia bo dyskryminował panów.

>> a wyobraź sobie ęą ,że nie bo wyobraź sobie ,że są i tacy klienci ,którzy preferują puszyste dewiantów nie brakuje, ale zasadniczo równa sie do tych normalnych, a normalni wolą chude i wulgarne ❤️ laseczki 👄

ęą Prawo to tylko glupie przepisy, a w Polsce i tak jako pracodawca wygrasz no chyba, ze nagrana rozmowa bedzie, to jest szansa, ze po 5 latach wyrok wyda orzeczenie. Masz racje prawo Polskie jest chore. Kapitalizm to nie jest komunizm.

>> Lepiej powiedzieć zadzwonimy do pani jeśli się zdecydujemy... Czyli dac świniakowi odrobinę nadziei, mimo że i tak jej nie zatrudniomy. Chore 🖐️

Wczoraj był tu dokładnie ten sam tekst...po co to wklejasz po raz drugi? mogłaś chociaż ten alkoCHol zmienić. I nadal nie odpowiedziałas na pytanie - skoro Twój poprzedni szef był z ciebie tak bardzo zadowolony to dlaczego zmieniasz pracę? Może to ni tylko o wygląd chodzi :P

Przecież napisała,że nagrała rozmowę. Poza tym ,kiedyś kupowałem w sklepie,w którym obsługiwała puszysta dziewucha i kupiłem sporo bo ujęła mnie swoją wiedzą,profesjonalizmem,uprzejmością i uśmiechniętą twarzą, czego nie zrobiłem w sklepie obok,w którym była śliczna dziewczyna,która jednak robiła wrażenie ,że jest tam za karę.

Lepiej powiedzieć zadzwonimy do pani jeśli się zdecydujemy... No bo tak sie robi ;) Juz wtedy nie ma mowy o dyskryminacji, a tamta gafe popelnila, ale nie szkodzi :D

Gość 25 mg
Koniec dyskryminacji osób puszystych !!!!! My mamy takie same prawa jak inne osoby a nawet jesteśmy sympatyczniejsze i weselsze oraz bardziej optymistycznie podchodzimy do życia !! Rozumiem, że dodatkowe kilogramy tłuszczu uprawniają cie do bycia cudowniejszą od innych? Pierdolnij się w czerep. Sama masz ograniczony horyzonty myślowe więc nie wymagaj od innych aby w stosunku do ciebie zachowywali się jak "bóg przykazał" , żałosne.

To jest karygodne!!!Jak można być taką suką,za grosz kultury osobistej i szacunku W biznesie nie ma miejsca na litosc.

co z tym ma wspólnego jej waga? tylko pracodawca-kretyn zwraca uwagę na takie pierdoły. Nie zwraca na to uwage pracodawca, ktory zna sie na marketingu.

Gość no ale przeciez ona miala
prawo wybrac kogos o fajnej aparycji, zeby zachecic klientow. Przeciez w przypadku takiej pracy to jakies tam doswiadczenie i inne atuty nie graja istotnej roli. Kazdy glupi umie sprzedac wodke :P Wazne, zeby wygladem zachecic klientow. Z tym, ze mogla Ci posciemniac np, ze skontaktuje sie czy cus, zebys sie nie czula tak jak sie czujesz...

A w reklamach samochodow pokazuje sie mechanikow lysych doswiadczonych czy sliczne modelki ?

Gość GRUBASOM MOWIMY NIE

Czyli Ty kulturalnie do innych odnosisz się z litości?? :D:D:D:D:D:D:D Widocznie inni też tak Ciebie traktują :D:D:D:D:D