Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sebe2

Wściekła na teściów

Polecane posty

Gość sebe2

Ja mam dwie córeczki a szwagierka siostra męża ma syna. Zauważyłam jeden bardzo ważny szczegół , teść daje moim dzieciom bardzo marne i tanie prezenty . Syn szwagierki dostaje dużo lepsze prezenty , nawet widać po cenach . A teściowa , już nie mówie o niej bo ona wcale nie zwraca uwagi na wnuki!!!!!!!! Czy powinnam to wytłumaczyć teściowi jakoś wprost . Pytałam się o rade nawet rodzeństwa męża , brata i drugiej siostry którzy nie mają jeszcze własnych dzieci to mnie z tego powodu wyśmiali :(

Gość coraz slabsze te prowokacje
0/10 😴

U ciebie jest 2 dzieci a u szwagierki 1 .Powiedzmy dziecko szwagierki dostaje prezent za 50 zl , to twoje dzieciaki po 25zl i juz.

Gość sebe2
To nie jest prowokacja!!!!!!!!!!!!!! prosze naprawde o rade , teściowa całkowicie olewa moje dzieci , gdy ją prosze o ty by się nimi zajeła to odpowiada że jej się nie chce!!!!!!!!! teść co prawda nie olewa moich dzieci ale jak przychodzi mikołaj , gwiazdka to widze jakie prezenty dostaje od niego dziecko szwagierki a jakie moje :(

Gość sebe2
Syn szwagierki dostaje prezenty za 200 czy 300 zł. a moje dostają co najwyzej po 50 i troche mnie to boli Tym bardziej że teść ma na tyle pieniędzy by traktować wszystkie wnuki równo

Gość sebe2
Moi rodzice czasem coś kupią wnuczkom ale wszystkie wnuki traktują jednakowo Ale oni przynajmniej wszystkie wnuki traktują tak samo !!!!

Gość a czego ty oczekujesz
? sama zarób na to byś miała na prezenty dla swoich bachorów!

Gość urefreee
sebe2 Moi teściowie są tacy sami,też moje dzieci nigdy nic od nich nie dostali.

Gość sebe2
Mnie nie chodzi o to że moje dzieci nic nie dostają ale o to że są gorzej traktowane . Ja nawet nie wiem jak powinnam na to zwrócić uwage , myślałam o tym by może mąż porozmawiał ze swoim ojcem , bo ja nie mam za bardzo odwagi .

Gość ale jakim prawem żądasz od
teściów by zajmowali się twoimi dzieciakami chcesz by tesc kupowal twoim dzieciom prezenty, ciesz sie ze wogole kupuje!

Gość sebe2
Przecież pisze że jedyne czego bym chciała to tego by teść traktował moje córeczki na równi z synem swojej córki . Nie wymagam od niego zbyt dużo . Jedyny prezent jaki kupił swojemu synowi to mieszkanie , takie same mieszkanie kupił jego siostrze . To był jedyny prezent w tej samej cenie jaki dostaliśmy od niego . Jeśli chodzi o wnuki to widze różnice w prezentach , i napewno to nie jest przyjemny dla dzieci gdy widzą że jedno z nich dostaje coś lepszego .

Gość sebe2
I nie wymagam od teściów tego by zajmowali się moimi dziećmi !!!!!! wiem też że teściowa nigdy by nie bawiła moich dzieci bo ich nie lubi .

Gość buhahahah
a ty się lubisz rozliczać do 7 miejsca po precinku-masz 2 ręce to zarób na swoje dzieci a nie licz na innych

Gość już bez przesady kupił wam
mieszkanie i jeszcze ci źle :D

Gość sebe2
Tylko że mnie nie chodzi tylko o prezenty ale również o stosunek do dzieci . Ja z mężem dobrze zarabiamy że możemy naszym dzieciom sami to zapewnić Moje córki ani razu nie zostały zabrane do zoo czy wesołego miasteczka :( szwagierka też dobrze zarabia , czyli wniosek z tego taki że moje dzieci są mniej ważne :(

Zawsze bedzie jakis faworyzowany wnuk i nic na to nie poradzisz. Mozesz tesciom zwrocic uwage ale to nic nie da ale prawdopodobnie tylko poglebisz niechec. Najlepiej przemilcz sprawe.

Gość fkkfkfk
Trudno, moja droga, życie nie jest sprawiedliwe, a dziadków prawo faworyzować kogo mają ochotę. O co ty się w zasadzie rzucasz? Wolę wnuka - tyle. Albo wolą tamtą rodzinę, a nie ciebie. Rodzice też czasem faworyzują jedno dziecko - i co im zrobisz?

Gość sebe2
Wesola85 , teściowa to raczej żadnego z wnucząt nie lubi !!! jej nie musze na to zwracać uwagi ! ale myślałam że teść nie bedzie faworyzował tylko jednego wnuka ! teść nie okazuje tego ale to się widzi ! chociażby po cenie prezentów :(

Gość fkkfkkf
A najlepiej wkręć dziecku, które jeszcze nie za wiele rozumie i długo nie zrozumie, że jest tym gorszym wnukiem. To są pamiętaj twoje fochy i kompleksy.

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvvvvb
No i dobrze panienko, nie lubi - też jej prawo i jej sprawa. A ty doskonale chyba wiesz, że nie przymusisz nikogo ani do lubienia, ani do miłości.

Gość Co z tobą kobieto nie tak
Występujesz z pozycji roszczeniowej "mnie się należy" ew. "mojemu dziecku się należy". Nic ci się nie należy, to jest tylko dobra wola dziadków.

Gość ee tam
A moja teściowa to najgorsza suka pod słońcem!!! I nie zmienie zdania heeee

Gość sebe2
Moje córeczki mają po 8 lat , syn szwagierki jest w takim samym wieku jak moje dzieci . Niby w czym dziecko szwagierki jest lepsze od mojego ? siostra męża sama go wychowuje , ale sama zarabia też tyle co ja i mąż razem ! W dodatku nie umiem teściowi powiedzieć tego wprost co myśle o takim zachowaniu !

Gość moi dziadkowie byli tacy sami
zawsze ja dostałam gorszy prezenty niż moja siostra :O

Gość hghjjj
Skończona idiotko, nie rozumiesz, że można kogoś po prostu woleć!!! No to wbij sobie do głowy, że wolą tamtego chłopaka może po prostu za to że jest chłopakiem i tyle. Prawo tego nie zabrania.

Gość bmbmbmb
Durna zazdrośnica. Jak ja nie cierpię takich ludzi:(

Gość sebe2
Ja tego nie robie z zazdrości tylko prosze wyobraźcie sobie taką sytuacja jeden wnuk jest zabrany przez dziadka do zoo a potem do wesołego miasteczka a wnuczki zostają w domu ? to naprawde nie jest przyjemna sytuacja ! :(

Gość Co z tobą kobieto nie tak
To jest normalna sytuacja, dziadkowie idą z kim mają ochotę, tyle. To ty robisz z tego problem i przekazujesz taka interpretację dzieciom. I w ogóle ty masz jakiś problem, zawsze porównujesz się z innymi i mierzysz linijką, czy nie dostają więcej od ciebie?????