Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sebe2

Wściekła na teściów

Polecane posty

Gość starsi ludzie czasem faworyzuj
ą jedno dziecko ale zapominają o jednym że sami kiedyś beda potrzebowali pomocy :O :O :O od wszystkich. Mimo wszystko rozumiem twojego teścia to dziecko jego córki w dodatku ona go samotnie wychowuje a po 3 ty masz córki i przez to twój teściu może ma słabosc do wnuka? :O

Gość napisałaś autorko że twoja
teściowa nie lubi dzieci ani twoich ani swojej córki! jakaś toksyczna kobieta :O jeśli chodzi o teścia to też jego zachowanie jest nie zrozumiane :O może mu daj lekko do zrozumienie gdy bedzie zabierał wnuka na spacer by wziął twoje córki ;)

Gość autorka powinna dorosnąć...
a teściowie mogą robić co chcą! Ich prawo!

Gość ale może on doskonale zdaje
sobie sprawe że nie upilnuje trójki dzieci może z wnukiem ma lepszy kontakt? a autorka ma cały czas wymagania ! przecież jeśli kupuje twoim dzieciom prezenty to wcale nie są one aż tak bardzo pokrzywdzone ! Pewnie wynagradza wnukowi brak ojca ! Kobieto a Ty masz rodziców ? to że twojego tescia stac na robienie prezentow to nie znaczy ze ma robic je wszystkim !

Gość brak oleju w głowie autorki
:O

Gość do sebe2
Nie jesteś w stanie tego zmienić. To przykre ale pogódz się z tym lepiej i dbaj o to by dzieci tego nie odczuły. Nie nastawiaj ich przeciw dziadkowi. W wielu rodzinach tak jest, u mnie też tak było. Nie zwracaj uwagi teściowi, zniechęcisz go jeszcze bardziej. Poprostu przyjmij to za niesprawiedliwy fakt ale nie wymuszaj na ludziach by postępowali tak jak byś Ty sobie tego życzyła. W przyszłości dziadek i babcia będą tego żałować, ale nie rób z siebie ofiary dlatego, że nie masz idealnych teściów. Niech sobie faworyzują tamtego małolata a Ty kochaj swoje córeczki bo są napewno cudowne.

Gość dziadkowie sami wybierają
które wnuki kochają!!! padło na syna szwagierki. pogódź się z tym

Gość dziadkowie nie mają żadnych
obowiązków wobec wnuków! rozumiem że jest ci przykro :(

Gość a teść napewno sam przyjdzie
do twoich córek gdy od nich bedzie potrzebował pomocy.. a może on liczy że w przyszłości zajmu się nim córka i wnuk?

Gość daj się mu na cieszyc byciem
dziadkiem! nie rodzicem ;)

Gość teść to mężczyzna a mężczyźni
kochają dzieci za to jakie są a nie za to że są!

Gość no matko święta czy dziadkowie
mają obowiązek kochać wszystkie wnuki?.Kochają akurat tego na którym im najbardziej zależy i w którym widzą opiekuna na starość.A autorka topicu jest skończoną materialistką która uważa że jej wszystko się należy,może te wypady do zoo,wesołego miasteczka i jeszcze gdzieś!oraz te prezenty są dlatego by wynagrodzić temu biednego dziecku brak ojca?a twoim córkom powinny wystarczyć ich skromne prezenciki,poza tym ty masz dwoje dzieci a szwagierka ma tylko jedno i może została skrzywdzona przez faceta w życiu.Teść sam doszedł do takiego wniosku ty powinnaś to uszanować!córkom wyjaśnić że jedne wnuki są bardziej kochane a inne mniej!są jeszcze inne powody dla którego on może go faworyzować,jest jedynem chłopcem wśród wnuków itp.może zależy mu na tym by okazać mu ojowską miłość a z twojej strony to bardzo nie ładnie wypominać cene prezentów!

Gość do tej powyżeej
Akurat dziadkowie na starość pomocy oczekują od wszystkich!!! nie tylko od jednego dziecka czy wnuka!

U mnie w rodzinie tez tak było rodzice mojego taty nie uznawali mnie i nawet kiedyś dziadek powiedział że on to nie ma żadnej wnuczki(ups zapomniał poprostu o mnie) ale to nic pomimo tego, mama nie nastawiała mnie przeciwko dziadkom . Nie żywie do nich żadnych uczuć ale teraz gdy sa juz starzy i pozostali wnukowie(faworyzowani zawsze) juz o nich zapomnieli to ja nadal ich odwiedzam :) bo tak właśnie zostałam wychowana przez mamę. Myślę że po latach oni zrozumieli swoje błędy bo teraz to widać po ich zachowaniu. Radze Ci autorko abyś pomimo tego szanowała dziadków tym samym uczyła szacunku dzieci do nich , bo prezenty nie sa najważniejsze, dziadek jest jaki jest -kiedyś zrozumie swoje postępowanie.....Ale Ty i twoej dzieci zawsze będą umiały zachować się porządnie.

Gość elwirka popieram Cię ale
rozumiem autorke! chłopak jest lepiej traktowany ale dlaczego tak ma być? tylko dlatego że jest dzieckiem córki? że nie ma ojca? czy po prostu kaprys starszego pana?

Poza tym wspomniałaś autorko że ta siostra samotnie wychowuje synka-więc wierz mi on nie ma lepiej niż twoje dziewczynki , bo trudno jest dorastać chłopcu ,który nie ma ojca -jako wzór. Byc może dlatego dziadek stara się choć po części zastąpić te braki.

Gość kreska kropka
Agresję budzisz we mnie kobieto. I niechęć. Dostałaś mieszkanie od teścia a rozliczasz go za 100 zł, które wg ciebie nie tak wydał na zabawki. Ciekawe co ty mu dałaś? Bo jak narazie to lejesz jadem aż mam monitor pochlapany. Jak ci nie pasuje to zabieraj dupsko z mieszkania, które nabył teść, odizoluj swoje dzieci od niego i będziesz miała spokój. Przecież cię na to stać, co tak mocno podkreślasz. Jak ja nie znoszę takich rozwydrzonych synowych którym ciągle mało i mało. Babcia nie taka, dziadek fe, tylko własna matka taka cudowna! Tylko jak to się stało, że jej się taka córunia uchowała? Nadmienię, że mam lat 28 i współczuję wszystkim teściom, którzy się starają a i tak im takie lale w oczy plują.

Ja nie uważam że takie postępowanie jest sprawiedliwe, ale jak zwrócisz dziadkowi uwagę -to może być już tylko gorzej , ciężko jest ze starszymi ludźmi zwłaszcza z takimi którzy uważają że zawsze mają racje. Lepiej więc Ty bądź w porządku , i nie wywołuj w córkach nienawiści do dziadków. Bo to nic nie pomoże. Z tej sytuacji poprostu nie ma wyjścia.

do kreska kropka- masz racje na na miejscu autorki byłabym wdzięczna za mieszkanie!!! bo to nie jest jakiś tam prezent to są ogromne pieniądze , dziadek baaaardzo wam pomógł i powinnaś za to szanować go !!!!To był prezent dla ciebie , męża ale też twoich córeczek.

trudno się mówi wybrali sobie ulubionego wnuczka bo w końcu od swojej córki a ty jesteś dla nich praktycznie obcą osobą no trudno tak na świecie też się dzieje...

Gość kuwa teść wam mieszkania kupuj
e a Tobie jeszcze źle? I co Ciebie interesują pieniądze teścia? Sama zarób na własne dzieci? ale prawda szwagierka też powinna zarobić na prezenty dla swojego dziecka!

No tak a swoją drogą to czy nie zawsze tak jest?że dziadkowie lepiej traktują wnuki swojej córeczki, niz wnuki synowej? wydaje mi sie że coś w tym jest czasem bardziej to widać a czasem mniej . Ale nic życie pokaże jak my będziemy sprawować się w roli -teściów i dziadków:)

jest takie powiedzenie jak się ciągle dostaje to chce się więcej i więcej i ty autorko jesteś zwyczajnie rozpieszczona, niejedne pary marzą o mieszkaniu, ciężko zarabiają na nie, zaciągają kredyty itd albo nie mają na własne i cisną się w jednym z rodzicami ale nie narzekają a ty oczekujesz jeszcze gwiazdki z nieba może ?? kto w ogóle powiedział, że dziadkowie muszą prezenty kupować, materialistka z ciebie

Gość klaussmoore
Synowa obca kobiete i jest matką ich wnuków Ale jeszcze jest syn,który jest takim samy dzieckiem jak córka? Zięć czy ojciec wnuków to też obcy mężczyzna a córka jest takim samym dzieckiem jak syn?

Gość no właśnie zięć to też obcy
człowiek. dlaczego wnuki syna mają być gorsze?

niewiem wnuki syna gorsze bo urodziła je synowa , a nie córka..............trzeba o to zapytać dziadków , którzy maja taki podział....A was jak traktowali dziadkowie ze strony ojca?gorzej niz dziadkowie ze strony matki?

Gość vagfjf
Wiecie co ja mam ten sam problem!, mój 5letni synek jest kochanych przez moich rodziców a moja córka jest im obojętna :( teściowie kochają bardziej córke i dlatego mam wyrozumialosc dla autorki

Gość po prostu to jest normalne
zachowanie jeśli chodzi o dziadków. Autorko ciesz się że mąż traktuje przynajmniej córki jednakowo! Od teścia tego nie wymagaj!

Gość Sebe czy to przeszkadza
Twoim dzieciom, czy Tobie? Odpuść sobie, jeśli woli tamtego wnuka to trudno. Nie zmienisz tego, a Twoje lub męża komentarze, mogą tylko niepotrzebnie pogorszyć sprawę bądź stosunki z dziadkami. Ucz dzieci by cieszyły się tym co dostają, wytłumacz że ich jest dwoje, a tamten wnuk jest jeden, więc dziadek musi podzielić pieniążki. Jeśli im to przeszkadza, to może któregoś razu same to głośno powiedzą, albo wystarczy że dziadek zobaczy ich miny.

Gość ja też uważam że skoro
teść ma pieniądze to powinien rozpieszczać za tą kase wszystkie wnuki! widocznie ma słabość do tamtego dzieciaka ale ogólnie musi być strasznym sknerą :O