Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sebe2

Wściekła na teściów

Polecane posty

Gość ja też uważam że skoro
Mieszkanie może i kupił! Szkoda tylko że nie umie traktować wszystkich jednakowo! SZWAGIERKA AUTORKI TEŻ DOSTAŁA OD NIEGO MIESZKANIE A JEJ DZIECKO DUŻO WIĘCEJ OD NIEGO DOSTAJE!!!!!!!!!!!!

Można jedynie stwierdzić że jest niesprawiedliwy do końca. Ale jednak uważam że nie można go nazwać sknerą:)

Gość czyli najwidocznie
stwierdził że córka sobie sama nie poradzi i uważe że autorce i mężowi jest łatwiej bo ich jest dwoje a wnukowi chce dać najwyraźniej ojcowski wzór i wynagrodzić mu brak ojca! pewnie czuje się winny :(

Gość a matke która kocha jedno dzie
cko a pozostałej dwójki nie też byście tak usprawiedliwiały?

Gość Ja jestem w trochę podobnej sy
tuacji ale podchodzę do tego inaczej.Mam czwórkę dzieci,męża brat dwoje.Mój teść najbardziej kocha moja najstarszą córkę.Sam nie miał córki i całą swoją miłość dał mojej córce.To ona jest jego oczkiem w głowie,to dla niej chowa swoje zaskórniaki.Wszyscy o tym wiemy i jakoś specjalnie nam to nie przeszkadza.To teściowa dba by wszystkie wnuki dostawały po równo-jeżeli chodzi o prezenty.Teść za to wszystkim wnukom poświęca swój wolny czas,zabiera na spacery,sanki,wesołe miasteczko.Wszystkie wnuki go uwielbiają. Moją córkę kocha bardziej niż resztę.Była pierwszą wnuczką w rodzinie.Zabierał ją na spacery gdy byłam w ciąży z drugim dzieckiem.Pokazywał jej świat,motylki,ślimaki....Zrywał dla niej maliny które jadła z jego ręki.....Czasami zazdroszczę jej takiego kontaktu z dziadkiem :-) bo ja moich dziadków nie znałam(zmarli zanim się urodziłam:-( ) Więc zamiast dramatyzować z prezentami spróbuj namówić dziadka by spędzał więcej czasu z wnukami na wspólnych zabawach.To największy prezent jaki dziadkowie mogą dać swoim wnukom.Piękne wspomnienia z dzieciństwa.Tego nawet w Erze nie mają:-)

Gość kejsi
do Ja jestem w trochę podobnej sy - piękny post, piękna konkluzja :D

Gość piczko
Jak ja byłam mała i mieszkaliśmy z rodzicami u babci to ja nie dostawałam od niej prezentów na gwiazdkę i inne okazje a swojej ulubionej wnuczce wysyłała wypasione prezenty. Mojej mamie było bardzo przykro, ale nauczyła się to olewać. Nie przejmuj się bo szkoda nerwów.

Gość do Ja jestem troche w podonej
TYLKO ŻE TO TWOJA CÓRKA JEST ROZPIESZCZANA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a u autorki jej córki są gorzej traktowane a ich kuzyn oczkiem w głowie dziadka!!!!!!!!!!!!! więc ty nie masz się czym przejmowac!

Gość masz super teścia
kupił ci mieszkanie i jeszcze ci źle czego Ty byś jeszcze chciała? a te czekoladki to też dobry prezent dla dziecka :)

Gość Ja jestem w trochę podobnej sy
tak to moja córka jest rozpieszczana ale zauważ,że mam jeszcze troje dzieci oprócz niej i jakoś nie czuję by z tego powodu działa im się krzywda.One zresztą też.Jak dziadek daje kasę dzieciom to ona zawsze dostaje więcej.I nigdy nie miały o to pretensji.Wszystko zależy od rodzica jak wychowa dziecko.Moje nie mają postawy roszczeniowej.Składają te pieniądze razem by wydać je na wycieczkę z dziadkiem na lody,do kina czy coś podobnego.Wiedzą,że czas spędzony z dziadkiem to świetna zabawa.

autorka ja......ma sie czym przejmować bo jedna wnuczka jest lepiej traktowana niż inne pozostałe. Ale potrafiła tak wychować swoje dzieci , że nie prezenty są dla nich najważniejsze,więc dzieciaki nie są zazdrosne. Tylko prawdziwe wartości sie liczą...

Gość moi dziadkowi też woleli
syna mojej cioci, siostry mojego taty i nikt z tego powodu nie popełnił samobójstwa.

Gość autorko ty cz twoj maz czy naw
et twoja szwagierka jestescie pasozytami,samemu najlepiej zarobic na wlasne mieszkanie

Gość a z jakiej racji jesteś wściek
ła? nie wtrącaj się w życie teściów!

Gość TSH
Uważam, że swoim dzieciom powinnaś wytłumaczyć,że dziadek stara się wynagrodzić wnukowi brak ojca, w pewnym stopniu zastąpić go, a twoje córki mają mamusię i tatusia, którzy są razem i kochają się - tego nie wynagrodzą żadne pieniądze czy prezenty. Jeśli to nie wystarczy - niech zapytają same, dlaczego są tak traktowane. Czasami nawet starszym ludziom warto otworzyć oczy, człowiek całe życie się uczy.Spójrz na to z boku oczami rodzica - tak jak patrzy na swoją córkę teść, bo to jest chyba bardziej twój problem niż problem twoich dzieci.

Gość TSH popieram całkowicie
Lepiej wytłumacz to dzieciom a nie ucz ich nienawiści do dziadka, zwłaszcze po tym że wcale nie jest ani takim złym ojciec dla twojego męża,ani złym teściem dla ciebie ani nawet złym dziadkiem dla twoich córek a wnukowi po prostu rekompensuje brak ojca :)

Gość mniej wymagań powinnaś mieć
od tego pana tym bardziej że dla Ciebie jest to całkowicie obcy człowiek a na ten temat jedynie może rozmawiać z nim tylko i wyłącznie jego syn! Tobie nic do pieniędzy tego staruszka!

Gość taka jedna polka
Co ty robisz dla teścia? Dlaczego żądasz prezentów dla swoich dzieci? Przecież to nie jest jego obowiązkiem tylko jego dobra wola!

Gość a może ty masz tak pełno w
tyłku że jeszcze byś chciała więcej? autorko Tobie po prostu za dobrze w życiu!

Gość molly2
nie masz prawa byc wsciekla na tesciow,tesciowa nie lubi wnukow to jej problem a nie twoj, a tesc niech daje prezenty komu chce, jakie chce i za co chce Ty mu na to nie dajesz wiec go nie rozliczaj :D

Gość nie wierze
własne mieszkanie krowa dostała i jeszcz narzeka.. :O

Gość autorko ma za dożu w dupie