Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oooorany

pobilam kochanke meza,grozi mi wiezienie

Polecane posty

co do śmiania się z akt sprawy- cóż, chcesz możesz walczyć z paniami z sekretariatu nie o to chodzi przeciez, i naprawde uwazam, ze wiesz o co mi chodzi ale sprytnie lawirujesz, trudno

Gość __++
Po pierwsze: jestem kobietą. Rozmowa z Tobą przypomina mi boks ;) Ale mój drogi, masz coś wspólnego z zołzą - jesteś adwokatem, tyle że ms

10:28 [zgłoś do usunięcia] zołza jakich mało kurczę, spodobał mi się wątek trzymam kciuki i życzę powodzenia na sali rozpraw i w dalszym życiu Zołza, w kontekście Twojego postu z 11.30 rozumiem, ze określenie "trzymam kciuki i życzę powodzenia na sali rozpraw i w dalszym życiu" nie jest przejawem poparcia dla autorki, takie stwierdzenie jest wręcz przesycone obiektywizmem, prawda? Mało tego, sugeruje że Twoim zdaniem autorka "zrobiła źle, głupio, niegodnie etc"? - no to ja już nie mam więcej żadnych pytań i nawet nie chce mi się po raz kolejny pisać o logice, pieprzyć także konserkwencję i jednolitość poglądów.

Gość pytek_srytek
hihi jeśli to prowokacja to się udała bo topik się rozwinął już do 9 stron :D

Po pierwsze: jestem kobietą. nie mam szklanej kuli Rozmowa z Tobą przypomina mi boks moze gdybys nie atakowala to tego by nie przypominala :-) Ale mój drogi, masz coś wspólnego z zołzą - jesteś adwokatem, tyle że ms to jedna ze stalych sztuczek na kafe - swoim, bo zgadzam sie z tym co pisze, podoba mi sie to co pisze a przeciez jak sama okreslilas tematem dyskusji byly wlasnie te wpisy, prawda?

nie lawiruję, z poważnych spraw nikt się nie śmieje, w rodzinnym czasami nawet stażystki płaczą są też sprawy wytoczone przez zwykłych pieniaczy, są bezpodstawne odwołania skazanych - ale obronę mają niemalże zagwarantowaną za darmo, byle tylko chcieli, więc piszą intensywnie o wszystkim do sądu raczej nikt z przyjemnością nie idzie, praca odpowiedzialna, ale i jak każda inna nie wymagajcie od prokuratora by płakał nad zwłokami, od adwokata by bronił tylko szlachetnych i prawych, a od sędziego jedynego słusznego podejścia dura lex sed lex tak, życzę powodzenia mimo, że nie oceniam pozytywnie działania dla mnie nie jest to niespójne i niejednolite jeśli ktoś pierwszy raz w żywocie swym ma do czynienia z wymiarem sprawiedliwości w sprawie pobicia kochanki- dlaczego mam Ją nagle potępiać i jak inni mieszać z błotem? może sobie ułożyć życie i ma na to szansę warto byłoby z niej skorzystać zwróciła się tutaj o pomoc, nie prosiła o ocenę Jej zachowania, jak się innym tutaj wydaje ja tutaj weszłam prywatnie, nie zawodowo, co niektórym chyba też ciężko pojąć

nie lawiruję, z poważnych spraw nikt się nie śmieje, w rodzinnym czasami nawet stażystki płaczą chcesz teraz powiedziec, ze zdrada i pobicie sa malo powazne?

"zwróciła się tutaj o pomoc, nie prosiła o ocenę Jej zachowania, jak się innym tutaj wydaje" ja też nie prosiłem o ocenę moich wypowiedzi, mimo to, ponieważ zazwyczaj korzystam z szarych komórek liczę się z tym. "ja tutaj weszłam prywatnie, nie zawodowo, co niektórym chyba też ciężko pojąć" - tak ciężko pojąć, że wchodząc prywatnie zupełnie gratis udzielasz porady prawnej podając konkretne artykuły.

Gość __++
no zs, będziesz miał już wtedy aż 3 ;p

"dlaczego mam Ją nagle potępiać i jak inni mieszać z błotem?" - a czy fakt, że postąpiła niezgodnie z pewnymi przyjętymi ogólnie wzorcami zachowań przyjętymi w cywilizowanym społeczeństwwie nie wystarczy?

Gość szczery i stanowczy
dzisiaj sie zamelinowaliscie na tym topiku? :D

Gość __++
niektórym to wystarcza dużo mniej ms, ale ja mam nadzieję że ty do nich nie należysz ;)

dla mnie to oczywiste, widziałeś kiedyś poradę prawną z dodatkiem- trzymam kciuki? nie zarzucaj mi tak lekceważącego nieprofesjonalizmu wiele razy tutaj pisałam o kwestiach prawnych, nigdy nie pisałam profesjonalnie nie odbieram kafe jako miejsca pracy, ani silenia się na mądrości dla mnie to rozrywka odmóżdżająca, nie obrażam nikogo przeciwieństwie do niektórych umoralniających jak informatyk napisze tutaj coś ze swojej branży, od razu zagląda tutaj zawodowo? nie popadajcie w paranoje i przestańcie się tak spinać, to zwykłe forum cieszy mnie,że są tak czujni strażnicy moralności jak już korzystasz z szarych komórek [wow, zazdroszczę :) ], pomyśl, że są ludzie nie traktujący tego forum poważnie "dlaczego mam Ją nagle potępiać i jak inni mieszać z błotem?" - a czy fakt, że postąpiła niezgodnie z pewnymi przyjętymi ogólnie wzorcami zachowań przyjętymi w cywilizowanym społeczeństwwie nie wystarczy? ---> to tak, jak tłumaczenie zachowania Autorki zrobiła źle, co nie daje nikomu prawa do obrażania Jej a większość prawych tutaj postępuje tak samo jak ona, uważając siebie za szlachetnych ktoś trzeci postąpił źle, więc mogę go zbesztać nieprzyzwoicie, nie widząc, że postępuję analogicznie ciekawe ilu deklaruje z nich swe chrześcijaństwo

Gość Edziula
Niektore wypowiedzi mnie porostu smiesza a bynajmniej irytuja.Zeby sie wypowiadac wypadaloby przeczytac wszystko od poczatku a nie tylko koncowke.Ja jestem jak najbardziej za autorka tekstu bo byc zdradzanym nie jest takie fajne.A dziecko powinno zostac ze swoja matka bo zaden ojciec nie bedzie tak kochajacy i troskliwy jak matka.Kazda kochanka zabierajaca zonie meza i dziecku ojca musi sie liczyc z konsekwencjami.Moze nastepnym razem pomysli zanim rozbije nastepna rodzine.

"wiele razy tutaj pisałam o kwestiach prawnych, nigdy nie pisałam profesjonalnie" - czyli Twoje rady są nieprofesjonalne, czysta amatorszczyzna na moim poziomie? "ie odbieram kafe jako miejsca pracy, ani silenia się na mądrości dla mnie to rozrywka odmóżdżająca, nie obrażam nikogo przeciwieństwie do niektórych umoralniających" - jeśli ktoś jest obrażalski o literki to należy mu współczuć... "ak informatyk napisze tutaj coś ze swojej branży, od razu zagląda tutaj zawodowo?" - nie wiem, nie rozmawiałem ostatnio z żadnym informatykiem "ne popadajcie w paranoje i przestańcie się tak spinać, to zwykłe forum" - kto się spina? "ak już korzystasz z szarych komórek [wow, zazdroszczę ], pomyśl, że są ludzie nie traktujący tego forum poważnie" - na jakiej podstawie sądzisz, że ja traktuję to forum poważnie? Do reszty nie chce mi sie odnosić bo nawiązywanie do chrześcijaństwa jest co najmniej nie na miejscu i nie powiem o czym świadczy gdyż nadwrażliwe jednostki mogłyby się poczuc urażone.

niestety muszę się ogarnąć i wyruszyć w cywilizację, co by nieść pomoc zwyrodnialcom za dyskusję dziękuję życzę miłego weekendu i wszystkiego dobrego Wszystkim

nie wiem, jaki jest Twój poziom znajomości prawa, na moim poziomie - tak, rady udzielane tutaj mogę nazwać amatorszczyzną kurczę, szkoda mi Was opuszczać, Szlachetne Ludki, ale tzw. "musowo" pa pa Mędrcy Kafeteryjni

Gość __++
zawsze szczery : Niektore wypowiedzi mnie porostu smiesza a bynajmniej irytuja a mnie wlasnie takie jak wyzej" No cóż - ciebie smieszą takie, a Twoje wypowiedzi śmieszą innych - takie życie. Pozdrawiam wszystkich, autorkę również - niech napisze jak się ta sprawa skończył, bo ciekawa jestem.

jeśli to nie prowokacja to troche straszne :( szkoda kobieto ,że tak bardzo kochałaś tego drania (mniemam że raczej tak bo pobiłaś kochankę)

Gość a co to
to mąż to jakas rzecz, ze można ja zabrac ot tak sobie bo nie zaprotestuje? to facet odchodzi a nie kochanka zabiera drogie panie. Tak dalej sobie tłumaczcie a wasi faceci tylko na tym beda korzystać.:o