Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość art00

szukając miłości

Polecane posty

Gość qqqqqqqqqqqqqpm
milosc nie istnieje,koniec i kropka

Gość szymbarg
Hej, wystarczy że zechcesz dać szansę miłości a za moment się nie opędzisz i będziesz jeszcze błagać o chwilę dla siebie, wszystko zależy od Ciebie :)

Kabel >>> nie zgodzę mimo, że jeszcze 1,5 roku temu z radością i dziecięcą wiarą bym Ci przytaknęła, optymizm wpływa na nas samych, czasem udziela się otoczeniu, ale generalnie nie ma wpływu na postawę wszystkich ludzi, a postronni niestety wpływają na nasz życie czy tego chcemy czy nie zatem optymizm nie jest złotym remedium ;)

problem w tym ze pesymista gdy cos mu nie wyjdzie odpuszcza ...optymista sie nie poddaje i zaczyna jeszcze raz :) jak nie wyjdzie ? zaczyna znowu ....az do skutku pozniej wytycza nowe cele , nowy plan i go realizuje ta sama droga :) pesymista niczego nie zacznie , bo i po co ? skoro wychodzi z zalozenia ze i tak mu sie nie uda ...

jak zatem odróżnić optymistę od zdeterminowanego idealisty, który dąży do celu bez względu na wszystko? :P

20 lat temu inaczej patrzylem na swiat ..wierzylem ze mi to nawet cegla w drewnianym kosciele spadnie na glowe ...ale to sie zmienilo na szczescie :)

czyli znów optymista nie tak bardzo 'nie poddaje się, zaczyna jeszcze raz... aż do skutku'? ;) skoro są granice... widzisz, ja 1,5 roku temu myślałam, że chęciami, pracą, zaangażowaniem jestem w stanie osiągnąć wszystko... ale to się zmieniło na nieszczęście ;)

optymizm jak ideologia sama w sobie jest niebezpieczną zabawką... ;) zależy jeszcze w czyich rękach się znajduje może sporo dobrego, ale i odnieść negatywne skutki