Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulka7893

antybiotyk

Polecane posty

Gość ulka7893

witam, czy antybiotyk erythromycyna moze powodowac bole zoladka, brzucha i nudnosci? biore tez evre. nudnosci sa bardzo gwaltowne, az czasem wydaje mi sie ze jestem w ciazy chociaz to niemozliwe na hormonach. czy ten antybiotyk moze miec takie skutki uboczne? z dnia na dzien jest gorzej..

Oczywiście,że może.Takie objawy, które opisałaś to najczęstsze przy braniu antybiotyków.Powinnaś brać probiotyk osłaniający żołądek,np. Lacidofil (w kapsułkach) i powinno sie poprawić.Możesz go kupić w aptece bezrecepty.Oczywiście nie łykać go razem z antybiotykiem tylko pomiędzy-2-3 razy dziennie.Polecam też jeść dużo jogurtów.

Gość ulka7893
jem po jednym jogurcie dziennie i łykam lacibios femine. zaraz chyba pojde do lazienki i zwymiotuje - czuje sie jak ciezarna kobieta

Erytromycyna to silny antybiotyk, więc 1 jogurt to mało.Lacibios Femina jest ok. ale bardziej działa na to,żeby nie pojawiła się infekcja grzybiczna pochwy, a lacidofil jest typowo na żołądek.

Gość kronalgol
nie no, lacibios femina dziala kompleksowo. glowny cel to ochrona przed infekcjami pochwy, ale na sprawy gastrologiczne i jelitowe tez troche wplywa. zawsze mozna sie jeszcze wzmocnic lacidofilem, ale nie wiem, czy jest potrzeba

Nie napisałam,że nie działa na żołądek tylko,że bardziej na infekcję pochwy, a lacidofil właśnie na żołądek!Trochę czyni dużą różnicę:)Jeśli dziewczyna ma wrażliwy przewód pokarmowy to lacibios femina może byc za słabe.

Gość ulka7893
wlasnie dziwne, bo nigdy nie mialam wrazliwego;/