Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwiaca sie mama

sposoby na niejadka...

Polecane posty

Gość martwiaca sie mama

Witam, macie jakieś dobre, konkretne sposoby na niejadka? Moja córcia ma 3 lata i bardzo mało je :( Nie chce jej wpychać jedzenia na siłę, staram się jej nie zmuszać, ładne ozdabianie jedzenia też nie działa i już nie bardzo wiem co zrobić :( Martwię się że za mało je. Wagowo mieści się w normie, ale martwię się bo często łapie infekcje i przeziębienia, i myślę że to może być przez to... Możecie mi coś doradzić?

Gość a zabawy z parkowaniem
autka? samolot?

Gość ja 1987
a moze metoda super niani-niech sama przygotowuje swoj posilek i pomaga tobie w robieniu obiadu! Mysle ze bedzie ciekawa jak smakuje to co sama zrobila a ty spedzisz bardzo mile chwile z corka! :)

Gość skoro wagowo jest ok
i pediatra nie stwierdza, że coś jest nie tak, to nie wpychaj dziecku na siłę jedzenia. Widocznie nie potrzebuje i będzie miała ładną figurkę a nie będzie spaślakiem jak większość dzieciaków

Jeśli się mieści w normie, to nie przejmowałaby się. Ja też miałam ten problem, mam w zasadzie do dzisiaj. Syn ma 9 lat, jest chudy, bywają dni, że prawie w ogóle nie je. Ale badania ma w porządku, robimy raz na pół roku, rok, bo musi mieć aktualne w książeczce sportowej. :) Ale... jak już je, to mięso, wątróbka, ryby, szpinak, generalnie dużo warzyw.

Gość pampampam
najważniejsze to żeby nic na siłę. mój też jest typowym niejadkiem, ale nie zmuszamy go, je to na co ma ochotę. rozwija się dobrze więc nie widzę powodów żeby go zmuszać. jest szczupły, owszem, ale to nic złego ;) Widziałam fajną dyskusję o niejadkach na tym forum http://www.smyk.com/index.php?option=com_forum&action=thread&id=314&Itemid=0 , może jakieś metody ci podpasują, a jak nie to tam mądrze lekarz się wypowiada i uspokaja spanikowanych rodziców ;) pozdr

Gość nonamek
Zrób jej może jakieś badania, np. morfologię i zobaczysz czy wszystko ok. a co do metod córka mojej siostry np je tylko kiedy je ktoś z nią tj na przykład podczas rodzinnego obiadu - jak nikt dorosły przy niej nie je to też traci całe zainteresowanie posiłkiem a z kolei syn znajomej jada tylko przy reklamach, bo tak się przyzwyczaił... tak więc chyba sama musisz odkryć co podziała na twoją córeczkę :)