Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdczczxc

muszę upiec dwa ciasta na wesele kuzyna? jakie?

Polecane posty

Gość zdczczxc

podajcie mi jakieś przepisy na pyszne ciasta idealne wesele. bo ja lewa w tym jestem :D

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
2 zakalce :) nic nie umiesz?

Gość zdczczxc
no takie proste to umiem, np. pleśniaka czy szarlotkę... ale nma wesele to ja wiem czy się nadaje? kokosanki też umiem...

Gość taaaak
zrób ciasto toffi, szybko się robi, ładnie wygląda i jest smaczne :) Ciasto: 50 dag mąki, ½ szkl. Cukru pudru, 15 dag miodu, ½ kostki margaryny Kasi, 2 jajka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżeczka sody oczyszczonej. Krem śmietanowy: ½ l śmietany 36%, 4 łyżeczki żelatyny. Polewa: 1 puszka schłodzonego mleka skondensowanego słodzonego(puszkę wstawić do garnka i zalać wodą na taką wysokość aby zakryła całą puszkę na stojąco,od chwili zagotowania się wody w garnku zmniejszyć gaz i gotować na małym gazie przez co najmniej 4 godz.Wystawić najlepiej na noc razem z garnkiem z wodą i puszka do ostygnięciu. Po otworzeniu puszki następnego dnia już „mieszka” tam Toffi:-) a najlepiej kupic już gotowe krówki w puszce:) Do dekoracji: 10 dag posiekanych orzechów włoskich. Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić je na dwie równe części, po czym wyłożyć na dwie identyczne formy do ciasta papier posmarowany tłuszczem i wylepić ciastem. Piec ok.15 min w piekarniku nagrzanym do 200 stop. Śmietanę ubić na puszystą masę,następnie dodać do niej rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Krem śmietanowy wyłożyć na jedno ciasto przykryć drugim(ostudzonymi ciastami). Wierzch posmarować równą warstwą toffi. Na wierzch ciasta posypać wcześniej posiekanymi orzechami włoskimi. Ciasto przygotowywać co najmniej na dzień wcześniej!!!

Może np. seromak ? Dość pracochłonny ale smaczny. Poszperaj na www.wielkiezarcie.com

Gość Tort z dyni bez jajek
i cukru

Gość true colours
Ciasto marchewkowe. Proste do zrobienia i zawsze robi furore. :)

Gość zdczczxc
ciasto marchewkowe?? :) to tofii wygląda na ciekawe ciasto, ale gotować aż 4 godziny?? dużo... ja puszkę do wafla 2 godziny gotuję góra. a jakie to są krówki w puszce? w Kauflandzie jest taka masa kajmakowa toffi, tak się nazywa. to o to chodzi?