Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirabelka007

dekoracja kościoła

Polecane posty

Gość mirabelka007

Hej mam pytanie jaki mniej więcej może być koszt przybrania kościoła gdy zamawia się tą usługę w kwiaciarni ... ogólnie chodzi o jakieś kwiaty na ołtarz, przystrojenie ławek i nie wiem co tam jeszcze oni robią ... A może jest tu ktoś kto po prostu sam skorzystał ze swojej inwencji twórczej i udekorował kościół sam? :D

Gość dsvgsdvgd
to zalezy od kwiaciarni.. najlepiej zapytaj sie ksiedza, czy jeszcze jakies osoby beda braly slub w tym samym dniu i kosciele i koszty podzielcie po rowno... ja tak zrobilam i za dekoracje wyszlo po 100 zl, Pani z kwiaciarni chce 400 zl miasto 13 tys mieszkancow

Gość mirabelka007
Dzia za odpowiedź ... właśnie składamy się z jeszcze jedną parą Dziewczyna tam może załatwić bardzo tanio kwiaty ... ale kto to wszystko przybierze zrobi bukiety no i te dodatkowe sprawy Sama już nie wiem a ślub tuż tuż

Gość ja myślałam żeby samej
udekorować kościół. generalnie to nie podobają mi się kwiaty i myślałam, żeby uszyć kokardy na ławki a potem zostawiłabym je księdzu, może przydałyby mu się na komunię albo inną okazję. ale to w ostateczności bo mam zamiar zrobić tak jak już ktoś radził - złożyć się z innymi parami młodymi biorącymi ślub tego samego dnia.

Gość mirabelka007
No tak kokardy ... też o tym myślałam ... ale tak czy tak myślę że jakieś 2 bukiety na ołtarz to chyba trzeba

Gość mirabelka007
Trochę trudno samemu ubrać kościół bo nie dość że masz nerwa fryzjer makijaż ubrać się ja np mam przed mszą zdjęcia to nie wiem czy znalazła bym czas żeby lecieć do kościoła i dekorować to też zajmuję troszkę czasu ... ach zupełnie nie wiem jak to zorganizować

właśnie nie bardzo wiadomo jak to samemu ubrać. jeśli mój ślub byłby pierwszy to nie ma problemu, ale jak będzie w środku to już lipa. ja mam jeszcze trochę czasu na szczęście ;)

Gość a ja nie ubierałam kościola
bo wg mnie to trochę wsiowe, poza tym nasz kościół miał taki wystrój, że żadne kokardki itp. by nie pasowały. Daliśmy tylko siostrze 200 zł na kwiaty, ona pojechała na giełdę i zrobiła piękne bukiety pod oltarz. I to wszystko.

Gość mirabelka007
No właśnie szkoda że u nas w kościele nie praktykują tego :( i trzeba samemu o to zadbać ... Co do wystrajania to Ja też nie chce żeby było na ciapane wszędzie kwiatów i nie wiadomo czego ze 2 bukiety na ołtarz a co do przystrojenia ławek to myślę że tylko z 6 po jednaj i po drugiej stronie z boczku jakiś kwiatek z jakąś wstążeczką może i na tym bym zakończyła

Gość mirabelka007
W kościele to chcą żeby przybierać bo potem wszystko zostawiasz w kościele i mają do tego czysty zysk

to każą Wam ubierać kościół? dziwne. u nas zawsze rozkładają czerwony dywan i gdybym na co drugą ławkę takie białe długie wstązki pozakładała to już byłby świat i ludzie. nie lubię takich stojaków z kwiatami, koszy i nie wiadomo czego jeszcze, np. takiej bramki jakby (nie wiem jak to nazwać) co młodzi przechodzą przez to - beznadzieja. a to, że każą ubierać kościół to już szczyt pazerności moim zdaniem.

Gość kwiaty sztuczne czy prawdziwe
jesli sztuczne to moze byc bardzo tanio - np 100-200zl, ale jesli chcesz prawdziwe to moze byc i 1000zl - zalezy ile tych dekoracji bedzie i jakie kwiaty. na oltarz sie zazwyczaj daje bukiet, krzesla i niektorzy daja tez na lawki. moim zdaniem tylko prawdziwe moga byc w kosciele, sztuczne to jakas obraza i kicz

Gość mirabelka007
Czerwony dywan to mam nadzieję że położą w końcu daje niby to co łaska no i na krzesła chyba założą te białe materiały czy coś tam :/ Mi się nie podoba też jakiś przepych o żadnych bramkach nie ma mowy ... myślałam tylko o zawiezieniu dwóch dużych bukietów na ołtarz (bo chyba w kościele to wazony jakieś dadzą :/) no i przyczepieniu jakiś dekoracji do boczków ławek ale też tylko z 6 po jednej i po drugiej stronie bo dużo gości nie będzie więc po co mam w około wszystkie ławki przybierać a jest ich sporo ... i tyle

Gość mirabelka007
kwiaty zdecydowanie prawdziwe

Gość elwiraijarek
ojjj kazda kwiaciarnia, tez zalezy od miasta, ma swoje ceny. Proponuje przejazedzke po okolicy w celu rozejrzenia sie cenowo. jesli chodzi o inne dekoracje, to my zamawialismy tutaj http://smart-deco.pl/dekoracje-slubne-warszawa/ wzielismy material satynowy do lawek i platki roz, tanio wyszlo i nawet ładnie

Gość małagonia_
Do dekoracji kościoła zdecydowanie kwiaty prawdziwe, nie sztuczne. Może sztuczne są tańsze, ale to jednak nie to samo... Najlepiej zadzwonić do kwiaciarni i zapytać, ile by to mniej więcej kosztowało, bo to na pewno zależy od samej kwiaciarni, miasta itd. Wiem, że tu zajmują się tworzeniem kompozycji do kościoła http://amarantkwiaty.pl/kompozycje-kwiatowe/ .

Gość gość
dekoracje kościoła na ślub wymagają specjalnego traktowania. W końcu w tym dniu wszystko ma być idealne. Moje dekoracje ślubne wykonywała firma http://www.dekoracyjne-inspiracje.pl/ w kościele goście byli zaskoczeni że tak pięknie

Gość Amanda Banowska

Szczerze nie miałam do tego głowy zupełnie postanowiliśmy zlecić easy-driver.pl zobaczyliśmy efekt końcowy byliśmy w totalnym szoku.Warto było.

to zależy jaka kwiaciarnia, od kilkuset złotych do nawet 2k - to zależy co sobie zażyczycie 🙂