Gość olakra Napisano Wrzesień 18, 2009 Witam po badaniach MRI wynik pogłębiona kyfoza piersiowa, spłycona lordoza szyjna, nieznaczne sklinowacenie trzonów kręgów th-5-th6-th-7, nierówności blaszek granicznych trzonów kręgów w części środkowej i dolnej odcinka piersiowego z obecnością guzków Schmorla. Na poziomach th2-th3,th3-th4,th5-th6 centralne wypukliny krążkó mk uciskające wotrek oponowy i zwężające przestrzeń płynową przedrdzeniową, nie powodują widocznego ucisku, odkształcenia i przemieszczenia rdzenia kr. Wyostrzenia na tylnych krawędziach trzonów th6-th7,th7-th8,th8-th9,th10-th11. Na pozionie th12-l1 widoczna niewielka wypuklina krążka mk z lewostronn ą lateralizacją uciskająćą worek oponowy. Drobne torbiele poczewek nerwowych na poziomie th1-th2 ok. 0,5mm. TK - na poziomie l3-l4 nieiwelkie uwypuklenie krążka mk powodujące dyskretny ucisk na worek oponowy. podobnie na l4-l5. Na poziomie l5-s1 osteofity na krawędziach trzonów poowodujące zmniejszenie otworu mk z niewielkim uciskiem na nerw rdzeniowy.Niw2ielkie zmiany zwyrod. stawó mk. Drobne zwapnienie w rzucie więzadła podł€żne3go przedniego na wys. l3-l4 i l4-l5. Nie przyznano mi świadczenia rehab. czy mam się odwołać. Może ktoś mi pomoże co dalej robić bo lekarze są małomówni, a ja bez tabletek nie funkcjonuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach