Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewiętnastka

proszę pomóżcie kilka pytań

Polecane posty

Gość dziewiętnastka

od jakiś 4 dni strasznie źle się czuję. Nie mam apetytu, schudłam, mam mdłości- ale nie wymiotuję. Ogólnie czuję się dziwnie. Biore tabletki anty (Cilest)- 4 opakowanie. Miałam zacząć w poniedziałek nowe opakowanie ale ze stresu zapomniałam i wziełam nad ranem we wtorek- a potem wieczorem już normalnie (zawsze biorę przed snem tabletki). przedwczoraj też zapomniałam wziać i wziełam dopiero w czwartek (wczoraj) 2- tzn jedną po południu a drugą wieczorem jako normalnie... I nie wiem czy to przez to źle się tak czuję? Co mam zrobić? brac dalej tabletki? Nie mam jak teraz wybrać się do gina bo jestem w maturalnej klasie i strasznie dużo zajęć :( dodam że w piatek- w czasie okresu kochałam się z chłopakiem. Teraz on się boi ze mogę być w ciąży ale mówię mu ze objawy nie występują po kilku dniach- ale sama zaczynam mieć z tego wszytskiego głupie myśli- w dodatku ze zapomniałam o tej 1 i 3 tabletce... Co mam zrobić? Czy to wina tabletek? dodam ze nie miałam żadnych skutkó ubocznych po tych 3 opakowaniach Cilest... PS. czy w tym miesiącu jeśli dojdzie do zblizenia- stosować dodatkową antykoncepcję w formie prezerwatywy? zawsze stosujemy stosunek przerywany... Sorki ze się tak rozpisałam. czekam na pomoc

Gość Maleńńka
Na pewno powinnaś nadal brać tabletki. NIe mozna przestać tak w połowie opakowania. Jeśli liczba godzin od zapomnianej tabletki jest mniejsza niż 12 godzin to skutecznosć działania tabletki jest zachowana. tak przynajmniej napisane jest w mojej ulotce, a biore Mercilon.

Gość dziewiętnastka
mineło wiecej niż 12 godzin wtedy :(

Gość Maleńńka
w takim razie skuteczność może być obniżona. Jeśli był stosunek w tygodniu poprzedzającym przyjęcie tabletki, może wystąpić ryzyko ciąży. Należy zasięgnąć rady lekarza. Czuć możesz się źle bo jak by nie było to są hormony i należy je przyjmować o wyznaczonych porach, a w tym momencie Twój organizm szaleje, bo nie wie co sie dzieje. Na pewno to nie są objawy ciąży!

Gość dziewiętnastka
dzieki :) Troche mnie uspokoiłaś. zawsze brałam regularnie tabletki.. Teraz nastawiłam budzik w telefonie żeby nie zapominać o tabsach. Zobacze ak będę się dalej czuć. Czyli radzisz stosować dodatkowe zabezpieczenie w "razie w" ?;-)

Gość stosuj dodatkowe
zabepieczenie w tym cyklu koniecznie - gumka nie gryzie