Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aska 8118

obturacyjne zapalenie oskrzeli

Polecane posty

Gość aska 8118

mam 9 m-cznego synka i ma stwierdzone obturacyjne zapalenie oskrzeli był 2 tyg w szpitalu ale nadal kaszle i charczy, bierze floxitide, czy ten kaszel wreszcie kinie czy są powroty tej choroby? może jest ktoś z takim poblemem

Gość przy skurczowym
zapaleniu oskrzeli jeszcze dlugo bedzie kaszlal, oskrzela nawet kilka miesiecy moga "dochodzic"do siebie , a bierze jeszcze antybiotk?? czy tylko ten wziew?? nie martw sie , bedzie dobrze, ale niestety leczenie trwa bardzo dlugo

mój synek bardzo często na to choruje :( nam flixo nie pomaga, ja kupiłam nebulizator i robię mu inhalacje z berodualu i pulmicortu. Dzięki tym inhalacjom często omija nas szpital i leczymy się w domu. zdrówka życzę

to i ja sie wypowiem, corka notorycznie kiedy dostawala katar konczylo sie na oskrzelach i szpitalu. Brala flixo ktory absolutnie na nia nie dzialal natomiast super sprawdzil sie berodual w aerozolu przez tube. Po drodze oczywiscie zakup nebulizatora i ventolin i pulmicort. Leczenie baaaardzo dlugie kaszel potrafil utrzymywac sie wrecz do nastepnego kataru i kolejnej powtorki z rozrywki. W tej chwili odpukac odstawione ma wszystko i wlasnie dzis z mezem probowalismy sobie przypomniec kiedy miala kaszel i nie potrafimy sobie przypomniec - co jest cudowne :)

Gość cosotymwiem
Mój synek 2 razy miał obturacyjne zapalenie oskrzeli i zapalenie płuc. Pierwszy raz w wieku 3,5 miesięca, drugie jak miał pół roku. leczenie trwało długo tylko w pierwszym przypadku w szpitalu niestety. 3 tygodnie silne antybiotyki, berodual jako wziew przez tubę i inhalacje z soli fizjologicznej. Zabrałam go ze szpitala na żądanie. za drugim razem trafiłam juz do dobrego lekarza-pediatry. Dostał pulmicort, boredual w inhalacji i antybiotyk summamed na 4 dni. Jeździłam z nim na kontrolę co drugi dzień. Po 2 tygodniach inhalacji przeszliśmy na wziewy z flixotide i serewentu i tak ciągneliśmy jeszcze 2 tygodnie, mimo, że na moje oko już byłl zdrowy. Martwiłam sie, bo to sterydy, a lekarze często diagnozują takie przypadki alergia czytaj dalej astma oskrzelowa, ale po tych dwóch chorobach nie widziałam, żeby miał problemy alergiczne. dlatego zrezygnowałam z podawania leków przeciwalergicznych. teraz mały ma 3 lata. Katary są, infekcje, ale obturacja już się nie zdarzyła. teraz tamte choroby wiąże raczej z grypą, bo miał kontakt z chorymi i nie ominęła ta infekcja mojego domu. On akurat najgorzej przechodził tę chorobę:-(. Leczenie w jego przypadku przebiegało typowo jak dla alergika. Za wcześnie na wiarygodne testy, ale te które miał robione nie wskazują na alergię, podobnie moje obserwacje.

Gość gość
Tutaj jest napisane, w przypadku jakich objawów towarzyszących zapaleniu oskrzeli należy leczyć antybiotykiem i w jakim przypadku można sobie odpuścić: http://sho.rtlink.de/zapalenieoskrzeli

Gość gość
Parę tygodni temu kupowałam nam inhalator do domu i to jest model Novama Familino Pro włoskiej marki Flaem. Nie ukrywam że mnie przekonała chociażby gwarancja która tutaj jest wieczysta. Poza tym akurat ten inhalator wytwarza aerozol z różną wielkością cząstki – mniejszą (która dojdzie aż do pęcherzyków płucnych) i większą(np. Żeby inhalować oskrzela itp.).

Gość gość

tez polecam ten inhalator

Gość Gość

Nasz inhalator zamawialiśmy ze sklepu na novamed.pl/novama-familino-pro-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja. To jest włoski model od razu w zestawie ma irygator, nie trzeba niczego dokupować osobno. Nadaje się do stosowania z solą fizjologiczną do przepłukiwania i nawilżania dróg oddechowych ale można też prowadzić normalną terapię z użyciem leku. Bardzo sobie chwalę ten sprzęt. Żadnych awarii, żadnych problemów jak na razie .