Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

numerantka

imię dla córki-pomóżcie wybrać

Polecane posty

Niecałe 2 m-ce temu prosiłam o pomoc w wyborze imienia dla chłopca,ale dzieciak zrobił nam psikusa ;) i będzie dziewczynka :p Moje ( i partnera) typy to: -Milena -Alicja -Olga -Dagmara Jednego dnia podoba mi się jedno, potem drugie i tak w kółko, nie mogę się zdecydować :o A Wy jakie wybieracie?

Gość cep
Zuza jest fajne

Gość z tych do wyboru to tylko
Alicja

Gość tak btw
Asia to nie imie tylko zdrobnienie ;)

Gość ja pytam
po co mamy Ci pomagać skoro to Twoje dziecko, a nie nasze? za chwilę będziemy musiały się do pieluch dokładać :P żartuje :D Dagmara, zdecydowanie :)

Gość cep
ale zdrobnienie Ala już mniej ładnie mi sie i to i to podoba :D

Gość moim zdaniem milena

Gość mama- dagmary
Dagmara jest bardzo fajnym imieniem moja córka ma takie

Gość Tomek P.
Dagmara jest takie inne polecam mam parę przyjaciółek i są super

czyli każde z imion znalazło swojego zwolennika, ale jakiejś przewagi na korzyść któregoś to ni ma ... oczywiście chodziło o Joannę, ale czyż nie lepiej brzmi Asia? :D proszę nadal o pomoc:)

Gość dlaczegoooooo
Olga

Gość Jowita9875658
Asie są strasznie fałszywe i wredne lepiej nie dawaj tego imienia Dagmara jest fajne

Gość paulina44444444444444444444
Alicje są opóźnione w rozwoju

Gość Dagmara 16letnia Daguś
hej mam 16 lat mam na imię Dagmara i mówia na mnie daga albo Daguś i mi sie to podoba fajne jest to imię wybierz go

Gość tak btw
jako Joanna powiem ci ze nie :P a nie daj boze Aska :O Joanna - tak zdrobnienie od tego - Joasia - da sie nawet w moim wieku 30 l oczywiscie od bliskich osob ;)

Gość tak btw
Jowita nie mierz ludzi swoja miara :O

Gość malwinka głupa dziewczynka
DAGMARA Imię Dagmara przyszło do nas (i do całej Europy) z Danii. Językoznawcy sądzą, że jest to żeński odpowiednik znanego w średniowieczu imienia Dagomar, które znaczyło mający dobrą sławę. Jest jeszcze inny ślad: pierwszą Dagmarą odnotowaną przez historię była czeska księżniczka, która w trzynastym wieku została duńską królową. Tak więc być może imię to jest słowiańskiego pochodzenia i na początku brzmiało (z czeska) Dragomira. Liczbą tego imienia jest święta i tajemna siódemka. Zgodnie ze swoją liczbą, a może i dlatego, że imię to brzmi jak czary-mary, Dagmary to natury romantyczne. Mają bogate życie wewnętrzne i, zazwyczaj, wszechstronne zainteresowania. Pociąga je wszystko, co głębokie, tajemnicze, co budzi nieziemskie dreszcze. Wiele z tego, co dzieje się w głębi ich dusz, pozostaje ich tajemnicą, zaś najbliżsi mogą obserwować tylko skutki ich wewnętrznych odkryć, burz i oświeceń. Dagmary często swoimi decyzjami zaskakują swoje otoczenie. Są niezależne lub nawet nieobliczalne: mało cenią sobie rozsądek i rozwagę, i kierują się sobie tylko znanymi racjami. Zwykle przy tym ufają swej intuicji, która ich nie zawodzi. Spośród znaków zodiaku najchętniej będą nosić to imię dziewczęta ze znaków Wodnika i Skorpiona oraz Ryb i Koziorożca. Dobrze też będą się czuły z tym imieniem Panny i Bliźnięta, a także Raki, które z pewnością zostaną nawiedzonymi artystkami. Imię to nadane ognistym Baranom, Lwom lub Strzelcom nastraja je do buntów i pasji; mało też jest wskazane dla Byków i Wag (znaków planety Wenus), gdyż nie obiecuje ono zbyt wielu wygód i przyjemności.

Gość mama- dagmary
DAGMARA - imię skandynawskie w tłumaczeniu sławny dzień. Dagmara to osoba niezwykle optymistycznie nastawiona do życia. Jest zapaloną poszukiwaczką przygód. Nie znosi nudy i bezczynności. Namiętnie uprawia sport. Często przejawia talenty humanistyczne i zdolności manualne. Stać ją na wiele a jej pewność siebie wzbudza uznanie i podziw. Chętnie udziela się towarzysko, wyróżnia się świetnym poczuciem humoru. Nieustannie kręci się wokół niej kilku wielbicieli, często ulega porywom zachwytu i fascynacji. Często zakochuje się , jest bardzo impulsywna, kocha i nienawidzi z jednakową siłą.

Gość mama- dagmary
Mja córka jest bardzo uzdolniona humanistycznie i ma zdolności manalne.

Gość mama- dagmary
Niieustannie kręci się wokół niej kilku wielbicieli, często ulega porywom zachwytu i fascynacji.

Gość pawlo...oooooo
Przeczytałem wypowiedz mamy i wybrałbym dagmara jest to fajowe imionko potem będa do niej wołać Daguś mmm ajnie

Gość a daj Zgaga
w koncu zatruje ci zycie na najblizsze kilka lat, szczegolnie pierwsze kilkanascie miesiecy...

Gość Najładniejsze jest Alicja
mała Ala, dorosla Alicja. pozostałe brzydkie. no jeszcze ewentualnei Milena