Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabrysia 04.05

Drugi poród....

Polecane posty

Gość Gabrysia 04.05

Witam.Pierwszy poród miałam przez cc brak postepów porodu było to dokładnie 2lata8 miesiecy.Teraz 2 poród już się zbliża za około 2 tygodnie.Miałam robione usg 15 września i dziecko waży 3707g.Położna mi zasugerowała że przy takiej wadze nie bedą się zastanawiac i zrobią druga cc...Co o tym sądzicie?Czy któraś tak miała?Proszę o poradę DZIĘKUJE Z GÓRY.

Gość nnnnnniam
Krótki czas od poprzedniego cc, więc nie łudziłabym się że będzie inaczej

Gość taką decyzję
podejmuje lekarz a nie kafeteriuszki :o

Gość Gabrysia 04.05
Ale ja nie pytam o decyzje tylko o rade jakbys nie zobaczyla.....Jeśli nie miałaś ochoty się wypowiadac to lepiej nic nie pisz

Gość Gabrysia 04.05
??????????????//

Między porodami miałam 3 lata z kawałkiem różnicy.Pierwszy poród skończył się cesarką,bo w trackie skurczy mały ułożył się twarzyczkowo.Drugi poród siłami natury,waga 3650g.Lekarz nie widziaqł najmniejszych przeciwskazań,dał mi wybór jak chce rodzić.Cesarke miałam mieć jeśli dziekco ważyłoby ponad 4kg.

Ja tez mialam cc z powodu braku rozwarcia (5 cm po 22 godzinach skurczy). Cesarka niestety pod narkoza i maly mial sie niezbyt dobrze , jak sie urodzil mial tylko 2 pkt. Teraz jestem w drugiej ciazy w ktora zaszlam jak syn mial 9 mcy wiec raczej szybko po cc Mieszkam w Szwecji i tu zalecaja mi sprobowac rodzic naturalnie ale moge tez wybrac cc z powodu 1go ciezkiego porodu. Dodam iz mam 2 macice, w Polsce lekarz stwierdzil ze mam nawet nie probowac rodzic naturalnie, tutaj mowia inaczej .. A ty wolalabys naturalnie czy przez cc?