Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milesia

jaka metoda antykoncepcji bedzie najlepsza?

Polecane posty

Gość Milesia

moze Wy mi pomozecie, bo sama juz nie wiem. nie mozemy stosowac prezerwatyw bo jestem uczulona na latex, bo microgynonie bylam rozdrazniona i opuchnieta, po cilescie tez sie zle czulam( tak...sucho), wiec jakos nie mam zaufania do hormonow.co w takim wypadku radzicie?

Gość Milesia
spiralka odpada, nie rodzilam jeszcze, poza tym, mam dopiero 20lat

Gość Milesia
a mozesz podac jakies szczegoly? jaka ona jest ile kosztowala itd?

wstyd się przyznać, ale zwyczajnie nie umiem sobie przypomnieć jej nazwy... mam ją od trzech tygodni, założenie kosztowało mnie 500zł, w tym cena wkładki, którą lekarz sam kupił, jest trochę mniejsza od normalnych wkładek, no i miedziana, bo mój organizm źle reaguje na jakiekolwiek hormony. na razie czuję się dobrze i myślę, że to był dobry wybór :) założenie nie było przyjemne, bo jednak nie mam tam tyle miejsca co kobiety, które już rodziły, ale spokojnie można to przeżyć, tym bardziej jak się pomyśli, że na 3 lata nie trzeba myśleć o antykoncepcji :)

Gość abc..........
Zrob mu loda ja ostatnia dziwka. Bedzie zadowolony.

Gość najllepszy sposób
Najlepszy sposób to abstynencja w dni płodne. Stosuję od dłuższego czasu. Ryzyko ciąży zawsze jest nawet przy najlepszych środkach antykoncepcyjnych. Ważne by za seks brały się osoby na tyle dorosłe by mogły sobie poradzić z ewentualną ciążą , urodzeniem i wychowaniem dziecka.

Gość Milesia
abc.... loda to Ty sam sobie zrob, to nie jest sposob na wszystko:) a mi to rybka aha, no wlasnie chyba tez bede musiala nad tym sie zastanowic, ale dziekuje za odpowiedz:) pozdrawiam

Gość abc..........
Mowie Ci lod dobry na wszystko w upaly ochlodzi, w zime ogrzeje. Musisz regualrnie robic loda. Pamietaj.

Gość Milesia
abc...dziekuje za tak cenna rade :P

Gość egeszegee
plastry anty - evra ja stosowalam 2 lata po spirali mojej koleznace matka zalozyla na 18 urodziny dzis jest bezplodna !!! nie powinno sie tak mlodym zakladac... zalecane po 35 roku badz po 1 dziecku dopytaj lekarza

Gość bojabojaboja
A dlaczego nie zwrócisz się z takim pytaniem do lekarza ginekologa. Trochę jest takich kobiet, które źle tolerują hormony i lekarz wie co w takim wypadku należy zastosować zamiennie.

Gość abc..........
Nie ma za co. Pamietaj to Twoj obowiazek.

dokładnie poszukaj DOBREGO ginekologa który nie wciśnie ci gówna tylko dlatego, że dostanie za pacjenta "bonusik"

Gość choholudek
ja Ci mogę polecić dobrą metodę antykoncepcyjną. 5 zł między kolana i starczy :P

Gość Milesia
choholudek...jak mniemam Ty wyprobowales te metode i dla Ciebie jes odpowiednia, no to gratuluje, ja jednak poszukam czegos innego:)

A może wiecie, czy są dostępne środki antykoncepcyjne dla mężczyzn? Poza prezerwatywami. I czy są one bezpieczne i czy nie mają jakichś działań ubocznych? Mój narzeczony nie chce abym brała tabletki z troski o moje zdrowie.

Gość jiioji
Sa akies zastrzyki ale jest to rzadko spotykane, drogie i malo ktory facet na to pojdzie.

A wiesz gdzie na taki zastrzyk? Do kogo? Mój narzeczony chodził po aptekach i pytał o środki antykoncepcyjne dla mężczyzn, ale babki patrzyły na niego jak na UFO ;)

Gość jiioji
Nie mam pojecia, Kiedys tylko mowili o tym w telewizji.

Gość egeszegee
sa zastrzyki tanie sa jeden ok 60 zl na 3 ms trzyma robi lekarz domiesniowo boli i moze glowa bolec po tym i mdlosci.... doperalgan cos takiego

Gość
polecam spirale, mam 23 lata i nie rodziłam

Gość jak kiedys chcecie dzieci
a po tych zastrzykach rodza się normlane pelmniki? Tzn dzieci?? nowe metody mają czesto wiele skutkow ubocznych...

Gość odpowiedź brzmi
najlepszą metodą jest brak seksu

Gość Dobre...
Ja nie stosuje zadnych metod,jak masz rozsadnego faceta to nie spusci sie do srodka,tylko wyskoczy:-D

Gość spirala tez zawiera hormony
ktore sa stopniowo uwalniane, czyzby lekarze zapomnieli wam powiedziec?

Gość klokil
spirale dziela się na hormonalne i miedziane głąbie