Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milesia

jaka metoda antykoncepcji bedzie najlepsza?

Polecane posty

@ Milesia 17:51 - "jaka metoda antykoncepcji bedzie najlepsza?" Mellygion napisał 13:51 --> "Szklanka wody" Tak jak mówi Mellygion. Alternatywnie: tuż przed samym sexem na 100% antykoncepcyjnie zadziała też: - wypicie szklanki świeżo wyciśniętego soku cytrynowego - spożycie 1 świeżej białej cebuli - spożycie 2ch rozgniecionych lub drobniutko pokrojonych ząbków świeżego czosnku. Po zastosowaniu tej metody - plemniki nie mają szans. Powaga. Sprawdzone :D _____________

Gość ertertert
Spiralę stanowczo odradzam, jeśli nie rodziłaś a kiedykolwiek chcesz mieć dzieci. A dziewczynie wyżej szczerze radze ją wyjąć jeśli nie rodziła.

Gość erwerwer
najlepszy srodek antykoncepcyjny to srodek dupy :D

Gość gosc 123
Hej dziewczyny poczytalam troszke odpowiedzi i widze ze wasze zdania sa podzielone. Ja szukam dobrej antykoncepcji tabletki odpadaja bo nie jestem systematyczna w braniu jakichkolwiek tabletek a po drugie nie ufam tabletkom. prezerwatywy mozna czasami ale nie caly czas kilka razy nam juz pękla i to nie jakies byle jakie tylko dobrych firm wiec tez nie ufam do konca. mam od ginekologa recepte na spirale Mirena wkladka z lewonorgestrelem. i mam pytanie czy ktoras z was ma? jestem 3 lata po porodzie. mam prawie 23lata. czy bede po tym tyla? ile to mniej wiecej kosztuje, czy sa z tym jakies problemy? lekaz mowil ze to na 5 lat

Gość gość
ja uważam że wkładka miedziana jest bardzo dobrym sposobem anty w czerwcu minie 5 lat jak mam ją założoną i nigdy mnie nie zawiodła jestem po jednym dziecku kosztowała 400zł z dwiema wizytami czyli tą gdzie ją założono i póżniejszą kontrolą działa 5 lat mirena to wkładka hormonalna jest dość droga mi jej nikt nie proponował więc nie wiem jak się sprawdza ale dla mnie miedziana aha i moja siostra ma juz 2 miedziana zalozona i tez 100%skutecznosci

Gość gość 123
ja mam tą hormonalna bo niby jakies miesniaki mi sie zaczynaja robic i to ma zatrzymac proces powstawiania ich. ta miedziana tylas po nich? ja mam tendencje do tycia. po tabletkach tylam boje sie ze po tej wkladce z hormonami tez bede tyla;/

Gość gość
Witam dziewczyny mam 32 lata i dwójkę dzieci, ja wkładkę miedzianą miałam założoną w lipcu 2013 roku od tamtego czasu ciągle krwawienia, bolesność, dzisiaj usunęłam , dodam że brałam już pigułki lekarz mi doradził wkładkę miedzianą teraz tego żałuję bo tyle cierpienia i łykania pigułek dla zatamowania krwawienia teraz zastanawiam się nad inną metodą antykoncepcji, dodam że pigułki kiedyś stosowałam może ktoś mi coś doradzi?

Gość gość
plastry lub nova ring

Gość gość
właśnie o nova ring coś lekarz wspominał a czy ty stosowałaś jeżeli tak to napisz jak się czułaś czy to prawda że może wypaść i różne tam dolegliwości bo wiele się naczytałam na temat stosowania tego.

Gość gość
Moim zdaniem o metodę antykoncepcyjną powinno pytać się lekarza ginekologa. Ja chodzę tu http://gabinetginekologicznybialystok.pl/ i pani doktor dobrała mi tabletki antykoncepcyjne. W moim przypadku to najlepsze rozwiązanie, ale o takich rzeczach powinno się rozmawiać indywidualnie.

Gość gość
Otóż to, najlepsza jest abstynencja. Razem z chłopakiem podjęliśmy tę decyzję i trwamy w czystości już pół roku. Wcześniej uprawialiśmy bardzo dużo seksu, było super, ale stwierdziliśmy, że nie tędy droga. A to, jaki życie w czystości ma wpływ na nasz związek - polecam wszystkim ;)

Gość gość
Spirala Gynfix..dla tych co rodzily i dla tych co nie rodzily.sama mam i jest super.

Gość gość
ja od prawię dwóch lat stosuję plastry. jak dla mnie bardzo wygodna metoda, bo z systematyczności jak w przypadku tabletek miałabym problem;) a tu jedn plaster na tydzień i spokój. Poza tym tuz po odklejeniu plastra mozna odrazu starac sie o dziecko, nie trzeba czekać jakis tam czas jak w przypadku co niektórych tabletek. Minusem jest cena bo to ok.45 zł miesiecznie. Jak u mnie to skuteczność 100% a kochamy się z męzem bardzo czesto, kilka razy w tyg. Poza tym ja nie miala żadnycn skutków ubocznych, nie wiem, może tylko tyle ze potrzebuje dłuższej gry wstępnej, może ciut bardziej sucha jetsem, ale nie jest to az tak bardzo zauważalne czy uciązliwe.

Gość glianka
Jak dla mnie, ani plastry, ani spirala się nie sprawdziły. Tabletki na początku też nie bardzo, ale okazały się źle dobrane. Jak już lekarz mi je dobrał odpowiednio to nie wyobrażam już sobie innej antykoncepcji. Poza tym Vixpo wyregulowało mi zarówno PMS jak i zmniejszyło bóle przy okresie. Dla mnie tabletki to najlepszy sposób antykoncepcji.

Gość gość
1. nie uprawiaj seksu 2. seks analny 3. seks oralny

Gość gość
możesz też podwiązać jajniki. Wysterylizuj się i tyle będzie seks i 100% braku ciąży. :)

Gość gość
Najlepszy sposób to tabletki. oczywiście dobrze dobrane. Kazdy lekarz powinien to zrobić tak jak mi poradził Belare. Ja czuje sie bardzo dobrze i żadnych skutków ubocznych nie mam. Co lepsze to nawet zauważyłam poprawę cery. Jest bardzo gładka i nie mam tych krostek tak jak przed miesiaczka

Gość gość
I nie masz zadnych skutków ubocznych? Jejku jak ja bym tak chciała. mi ciagle jest niedobrze a juz na temat libido nie będe sie wypowiadała. praktycznie nie mam żadnej ochoty na seks.

Gość gość
Ja biorę Belare i nie mam żadnych skutków ubocznych. Czuję sie tak jakbym nic nie brała. Miałam po innych różne przypadłosci, a teraz zupełnie nic. Po prostu idź do lekarza i z nim porozmawiaj

Gość olusza33
Jak odczuwasz skutki uboczne to poproś lekarza o plastry ze zmniejszona ilością hormonów. One są lepiej tolerowane przez organizm, są okrągłe i przezroczyste to prawie ich nie widać. Super się je nakleja i długo się trzymają bez odklejania

Gość malika34
Też lubię te okrągłe lisvy. Dobrze się po nich czuję i nie mam obaw że coś się odklei. Staram się zawsze dobrze go docisnąć ciepła dłonią i trzyma się super.

Gość rozsadna39
I nie masz wcale obaw, że sie odklei bo ja ciagle sprawdzałam w sumie to nie byłam wcale pewna tej antykoncepcji. Wole tak jak koleżanki tabletki. słyszałam o tej Belarze i na pewno o nie zapytam przy następnej wizycie u lekarza.

Gość gość
Faszerowanie się chemią

Gość zatruta słodycz
poczytałam trochę http://www.mojaowulacja.pl/metody-antykoncepcji/ i wydaje mi się że najlepszą z logicznego punktu widzenia opcja jest spirala bo jest na parę lat. Ale jakoś sama się obawiam mieć coś w sobie takiego na dłużej... i jak z seksem wtedy? Czy to nie przeszkadza?

Gość fregata
ja biorę tabletki antykonc epcyjne, a dokładnie elin, dobrze się po nich czuję, jakoś nie patrzę na to że coś mi grozi, tabletki są bezpieczne, poza tym poprawiłą mi sie przy nich cera, nie jestem juz tak nerwowa przed okres, okres jest mniej bolesny, wiec nie zamierzam z nich rezygnować.