Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olinkowa mama 123

Kosmetyki Skarb Matki - warte uwagi?

Polecane posty

Gość olinkowa mama 123

Jesli któras mama miała jes to prosze o opinie,widziałam je w aptece i cenowo drogie nie sa więc prosze napiszcie co polecacie.

Gość skarb matki
Też bym się chciała dowiedzieć:) Używał ktoś?

ogólnie dobre są. ja używałam mydełka, płynu do kąpieli z oliwką, kremu antyseptycznego i olejuszki.

ja uzywalam 2 lata temu i uzylabym i teraz ale nie umiem ich znalezc nigdzie poza allegro:/ ja polecam:)

w smyku nie patrzylam a w aptekach wlasnie pytalam w kilkunastu i nie ma :(

Gość skarb matki
Tylko na opakowaniu piszę że można je stosować dopiero gdy dziecko skończy miesiąc:/ Używałyście ich od pierwszych dni?

nie. ja używałam jakoś jak synek miał 3 czy 4 miesiące. ale tylko chwilkę bo potem na białego jelenia przeszłam i go używam do dziś. skarb jest fajny, ale mój synek mial alergie i bialy jeleń lepiej się sprawdza :)

ja uzywalamodpierwszych dni mydlo w plynie,potem jeszcze mialam balsam do ciala i krem na slonce,sa bardzo delikatne:)no i tanie :)

hmm mowisz zebialy jelen jest lepszy? ja wlasnie dla drugiego dziecka kupilam bialego jelenia :) ale uzyje dopierojak sie urodzi wiec na razie nie mam zdania

zdecydowanie! na problemy skórne u nas nr jeden! na początku mydło zwykłe tzw szare używałam. teraz żel pod prysznic, albo ten zwykły, albo z dodatkiem koziego mleka. super są! zresztą ja też praktycznie tylko tych mydeł używam! a i proszek do prania świetny mają :)

na początku kupowałam przy okazji wizyt w Poznaniu. w jednym sklepie dla dzieci widziałam i jak byłam u rodziców to kupowałam. a teraz znalazłam obok mnie w kosmetycznym. jak nie ma na stanie to proszę żeby mi z polleny zamówili. nigdy nie było problemu!

Gość skarb matki
biały jeleń jest naprawdę dobry szczególnie jeśli masz wrażliwą skórę. Ja stosuję do prania osobistej bielizny i odtąd wszelkie podrażnienia i swędzenie zniknęły;) popatrzyłam właśnie na allegro i jestem zaskoczona że jest tyle produktów z białego jelenia:D nawet płyn do higieny intymnej

Gość do myszszy
Biały Jeleń powinien być w każdym wielkopowierzchniowym markecie (Real, Carrefour, E.Leclerc). Musisz patrzeń na najniższe partie półek bo zazwyczaj towar jest rozłożony w ten sposób, że u góry są same reklamowane firmówki (P&G, Unilever itd.), po środku własna marka sieci supermarketu (np. Carrefour, Real Quality itd.), a na samym dole są tanie produkty polskich producentów (czyli wszelkie Polleny itp.). Tam ich szukaj! W Rossmannie też są na 100% i też musisz się rozglądać na dole półek. Powodzenia w poszukiwaniach! Na pewno znajdziesz. :)

Gość do myszszy
W drogeriach Super-Pharm też jest. W Super-Pharmie mają również Skarb MAtki. Nie wiem, czy i w Rossmannie ich nie widziałam... chyba nawet też. W Smyku są na 100%. W dużych hipermarketach w dużych miastach też powinny być (ale już w tych małych typu Express, które są przeważnie w mniejszych miastach może ich nie być, bo w nich jest zawsze dużo mniej towaru).

Gość gość
w marketach nie ma tych produktów...należy szukać w aptekach i sklepach z art. dla dzieci.... Firma jest malutka ale to jest plus bo nie robia masówki.

Gość gość
ja kupuje córci mydełko nicea baby domycia rączek i buzi szampon jonhsons baby żółty i wlewam płyn do kąpieli Bambi Baby ( kaczuszka)

Gość gość
Jonson niestety ale u mnie odpada.Dziecko ma uczulenie po tych kosmetykach. Po za tym za duzo sie u nich dzieje i za duzo znajdują w ich produktach ...

Gość gość
ale co znajdują?

Gość gość
Jedyna marka kosmetyków dla mam, jakie faktycznie są polecane, to Mustela, w zasadzie w każdym opisie produkty te same - http://www.ciazaimacierzynstwo.pl/uroda/kosmetyki-dla-kobiet-w-ciazy-i-mlodych-mam.html Ale sama z własnego doświadczenia muszę przyznać, że pomagają, szczególnie krem na rozstępy, dzięki któremu zostałam bez brzydkich śladów na skórze.

Gość gość
Jedyny kosmetyk jaki miałam z tej firmy to krem do mycia ciała dla niemolwląt i dostałam go w paczce zamówieniowej jako gratis prezent, akurat urodziła się córka więc chciałam zastosować a tam pisze że od trzeciego miesiąca . Ogólnie wydawał się być dobry ale osobiście lubię kosmetyki które są tak delikatne czy zawierające neutralne składniki nieuczulające, już od urodzenia.

Gość gość
Ja mam tylko krem na brodawki z tej firmy. Takto dla dziecka uzywamy Hippa

Gość MJAsia
mozecie mi powiedzieć dlaczego niektóre apteki maja tansze te produkty? Zła jestem, bo u mnie w osiedlowej aptece maja tylko oloejuszke z tej firmy a tak to zamawiam przez neta. Wyszukałam na ceneo tąka aptekę i ceny są niskie. Jak prosiłam aptekarkę o sprowadzenie Emulinki, to popatrzyła na mnie z byka i powiedziała,ze nie opłaca jej sie bo drogie to jest a nikt tego nie kupuje! A ja to przepraszam kim jestem? Zawołała 25 zł za Emulinke jak mi ja sprowadzi! To nie jest rozbój w biały dzień? jak tu za 30 zł sa 3 produkty! http://www.aptekazdrowie-24.pl/48245,skarb-matki-zestaw-emulinka-puder-zdrowa-pupa.html Po ile sa u was te produkty? Bo nie chce mi sie wierzyć ze 25 zl za emulinke płacicie! jak tu dopatrzyłam sie za 14.50 samą! Chyba wydrukuje tej kobiecie ta strone i pokaże!

Gość gość
Ja płaciłam 38 zł za Olejuszke, no cóż pomogło bo u córki ciemieniucha była straszna. Ale taka cena a użyliśmy tego z pare razy i teraz stoi. Wogóle ceny leków dla dzieci do przegięcie

Gość do MJAsia
Opłaca się. Dzieki za cynk z apteką. Szukałam właśnie na ceneo i nie zauważyłam tej apteki a widzę teraz, że jest na wysokiej pozycji. Kobietą z apteki sie nie przejmuj. Ona musi zrobić zamówienie takie by jej sie opłacało ściągać bezpośrednio od producenta te produkty. Z tego co wiem, to apteki te produkty nie mogą zamawiać w hurtowniach. W hurtowniach maja tylko kilka produktów tej firmy i to jeszcze nie za dużych ilościach.Ta internetowa apteka musi robic duże zamówienia skoro im sie opłaca wystawić produkt w takiej cenie. To tez wiąże sie z tym,ze produkty maja długą date ważności.

Gość do MJAsia
38 za olejuszke? Tam jest po 22,42 zł. To widzę,ze żaglują tymi cenami jak tylko mogą.