Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekajaca na cc

Jak sie przygotowac do cesarki???

Polecane posty

Gość czekajaca na cc

Hej mam pytanie do dziewczyn, które miały cesarkę - jak się przygotować do szpitala? Co zabrać (poza standardowymi rzeczami, typu kosmetyki, koszula, szlafrok)? Czy wydepilować się? Jakieś dodatkowe wskazówki?

miałam cesarkę więc: - jak nie zrobią Ci lewatywy. poproś o nią, wierz mi lepiej jak ja zrobisz, nie będziesz po cesarce musiała iść tak szybko na kibelek, a wierz mi jak się ma szwy to wypróżnianie boli, - możesz się delikatnie wydepilować, nie musisz się golić cała na zero, tylko u góry, Jak sobie coś1 jeszcze przypomnę to napisze

Gość czekajaca na cc
Zla dzieki za odpowiedz :-) cos jeszcze sie komus nasuwa?

pamiętaj się zaopatrzyć w takie majtasy-to znaczy najlepiej o kilka rozmiarów większe i wysokie, do tego podkłady ginekologiczne-to takie duże podpaski i wodę mineralną w takich butelkach z dziubkiem, bo jak się lezy 24 h to chce sie pić a ze szklanki czy z normalnej butelki raczej się nie da pić na leżąco

Gość czekajaca na cc
Ann dzięki :-) Po cesarce 24 h się leży? Ja słyszalam, że 12h, a nawet ze tylko 8 :-/

Gość Mikikim
Przed cerarką trzeba być na czco.Leży się 24h,zakładają cewnik.A te majtki to takie specjalne jednorazowe muszą być-kupisz w aptece

Ja po cesarce leżałam 8 godzin, cesarkę miałam we wrześniu ubiegłego roku. Jeśli chodzi o jedzenie to ostatni posiłek jaki jadłam to kolacja ok. 21:00 (dzień przed cesarką). Miałam dietę cukrzycową więc musiałam. Cesarka rano o 9.

Gość cesarkowa2
ja mam niedługo rózwiez cc, zalecenia lekarza - lewatywa tylko w razie problemów z wypróznianiem - tak to wystarczy czopek glicerynowy, depilacja tylko u góry , wsaje się jak zejdzie znieczulenie z nóg (po około 6-8 godzinach) , wyjmują wtedy cewnik i do kibelka z połozną na pierwsze siku.

Gość jakie 24h napiszcie jej jeszc
ze ze 48h... ja lezalam 12 godzin, cesarke mialam tydzien temu... 6 godzin przed nie nalezy jesc ani pic, potem przez 12 godzin tez nie mozna. Mi dali 5 malutkich fiolek z woda i tak sobie dozowalam... da sie przezyc, chociaz majac porownanie do sn, wybralabym zdecydowanie sn... na szczescie juz nie planuje dzieci....

Gość olga.op
ja po cesarce wstalam po 8 godz.przed mialalm zrobiona lewatywe,golenie rowniez zrobili w szpitalu i zalozony cewnik tak jak juz ktos napisal wez sobie wode do picia i jakies sucharki do jedzenia bo chyba przez dwa dni nie mozna jesc nic konkretnego o ile dobrze pamietam.Dobrze jest miec majtki jednorazowe do kupienia w aptekach.Powodzenia .