Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drzewozol

jak nauczyc dzieko siadania na nocnik i wolania siku

Polecane posty

Gość drzewozol

moja corcia ma 18 miesiecy jak sadzam ja na nocnik to strasznie placze :( (sadzam ja na nocnik od 8 miesiaca jej zycia) nie uzywam pampersow chyba ze na noc a w dzien ceratka i pielucha tetrowa. jak mam zrobic zeby nocnik nie byl powodem do jej rozpaczliwego placzu?? pomocyyyyy

Gość jakajaka
moze kup jej nocnik z melodyjką;)

Gość drzewozol
ma nocnik z melodyjka. miala bez melodyjki, ma z melodyjka mila rozne ksztalty juz brak mi pomyslow :(

Gość mamatosamoo
mam to samo a mala ma 26 miesiecy;) nie chce robic za chiny nawet nie przeszkadza jej jak sobie majtki obsika i jej po ngoach leci

Gość dsdlllsl
moja ma poltora roku i to samo siedzi na nocniku lu kibelku nawet 30 min i nic i na koniec placz i jak zajedzie leje po całym domu:(ale uwarzam ze nic na sile

Gość drzewozol
to samo jest umnie jak nasika chodzi nie marudzi a jak pytam sie czy chce siku to nie nie chcem mowi. a jak juz zrobi gdzies przyjdzie muwi "si" i pokazuje gdzie zrobila :( normalnie ogarnia mnie rozpacz dobrze ze nie mam dywanow bo by czekala mnie wymiana dywanow gdy tylko zrozumie gdzie ma robic siku

Gość drzwozol
ja rozumiem ze nic na sile ale ile mozna ja nie zamierzam jej bic bo jestem przeciwko biciu dzieci ale tlumacze jej i pokazuje ze tu jest nocnik i ze tu sie robi siku bo jak nie bede jej tlumaczyc to dluga droga bedzie nim sama dojdzie do tego po co jest nocniczek i ze jak zrobi siku tam gdzie trzeba to mama bedzie szczesliwa

Gość drzewozol
i jak beda jakies porady ??

no osiem meisiecy i sadzanie na nocnik to chyba za wczesnie.Moj ma dziewietnascie miesiecy.Na nocnik na sile nie sadzam.Owszem od dziewieciu miesiecy nocnik jest w domu.Mowie codziennie,ze tu robi sie sisi.Ponadto malybiega za mna do lazienki jak ide siku i mu tlumacze,ze mama robi sisi teraz,a on bedzie robil niedlugo do swojego malego kibelka.Moja mama kiedys posadzila go na nocnik jak mial dziewiec miesiecy.Ale definitywnie nie chcial.Plakal i probowal podnosic pupe,a ona go kurczowo trzymala.Wkurzylam sie maksymalnie.Zmuszac nie wolno.Maly pozniej po dobroci nie chcial usiasc na nocnik.Dopiero niedawno zaczal sie nim interesowac i zaglada do srodka i gada,ze tam sisi.Juz da sie posadzic ale nie usiedzi dluzej niz kilka sekund.Niedlugo zaczne stawiac nocnik w salonie i sciagac pieluche po domu.I coz pozostaje tylko tlumaczenie,ze tam sisi sie robi.Juz wie,ze sisi on robi(bo widzial jak stal bez pieluchy w wannie to siknal sobie i mu mowie,ze wlasnie zrobil sisi)baardzo byl zdziwiony tym obrotem sprawy:) No i uzbroje sie w cierpilowos bede czekac nocnik pod reka w koncu zalapie:P

"ja rozumiem ze nic na sile ale ile mozna ja nie zamierzam jej bic bo jestem przeciwko biciu dzieci ale tlumacze jej i pokazuje ze tu jest nocnik i ze tu sie robi siku bo jak nie bede jej tlumaczyc to dluga droga bedzie nim sama dojdzie do tego po co jest nocniczek i ze jak zrobi siku tam gdzie trzeba to mama bedzie szczesliwa" musisz sie uzbroic w cierpliwosc.To nie jest jedyna umiejetnosc jakiej sie w tej chwili uczy twoje dziecko.I jak to ilez mozna??kazde dziecko jest inne wiec roznie to bywa z treningiem czystosci.Mozna na to czekac tyle ile potrzebuje twoje dziecko.No i nie musisz pisac,ze nie zamierzasz jej bic skoro napawde nie zamierzasz.To musialabys byc jakims bezmozgowcem totalnym:P

Gość drzewozol
musialam napisac ze nie zamierzam jej bic to dostalam odpowiedz na meila ze jak niechce po dobroci to moze sila ten ktos sie nie podpisal. a cierpliwosc jest :)

Gość drzewozol
sadzalam ja na nocnik od 8 miesisaca bo mama mi dawala takie rady wiec sluchalam sie osoby ktora juz wychowala swoje dzieci i wszystkie szybko zalatwialy swoje potrzeby tam gdzie trzeba fakt mowila mi za jak tylko dziecko zaczyna samo siedziec to sadzac ale moja mala siedziala juz majac 3 miesiace i jakos nie miala serca sadzac takiego malucha na nocniczek

ok ide na papieroska i do luzka bo mala rano wstaja nie ma litosci co do godziny wstania i trzeba byc wypoczetym : )

Witam, niecały rok temu rwałam włosy z głowy bo moje dziecko juz prawie 3 lata miało a z nocnikiem nie miało ochoty "współpracować":) Mama babcia ciotki i wszyscy patrzyli dziwnie i nawet do psychologa chcieli mnie z synem wysłać ale byłam twarda i upierałam się że stresowac dzieciaka nie będę i w końcu załapie o co chodzi. Kilka dni przed trzecimi urodzinami Junior załapał!!! z dnia na dzień skończył się problem z sikaniem w pieluchę. Zakładałam tylko na noc. I wiecie co? Nie było żadnego nocnika. Moje dzielne dziecko od razu zaczęło korzystać z toalety. A kilka miesięcy później nawet zaczął sikać po męsku:))) Nie chcę się wymądrzać ale siłą a tymbardziej przemocą nic nie wskóracie. Dajcie dzieciom czas. Wiadomo że każde się rozwija w swoim tempie. To tyle ode mnie. Powodzenia:)

z nocnika być może już nic nie będzie też sadzałam synka od małego i...........sie zraził na nocnik nie było szans zaczęłam z nim chodzić do kibelka pokazywałam jak się siusia wyciera, spuszcza wodę......dawałam mu papierek do wycierania, podnosiłam żeby dosięgał do spłuczki i sam zaczął chcieć siusiać- żeby być taki dorosły jak mama :P z córką nie miałam problemu- po prostu posadziłam ją na nocnik dopiero ok 2 roku życia- jak juz umiała mówić i wiedziała co to siku i że pieluszki są PE ;) próbuj- bez krzyku- potraktuj to jako zabawę

Gość ojciec nie dyrektor
nasza corka ma 18 miesiecy nocnik kupiluismy jakies 2 miechy temu i powoli ja sadzalismy jak nie chciala to niue powoli dawalismy jej jakies gazety z bajkami i siedziala i sobie ogladała, a teraz rano wstanie od razu sadzamy na nocniik jak zrobi siku to bije sama brawo my tez tak robimi, , zadnych ceratek pieluch tetrowych, jak biega bez pieluchy to nawet sama nie wola tylko pojdzie usiadzie na nocnik zrobi siku i przynosi nocnik z sikami aby ich sie pozbyc

gratulacje dla coreczki :) dzielna jest :) dzis skorzystalam z jednej rady i zajelam mala zabwkami wzystkim czym sie dalo i mala siedziala na nocniczu to bylo wielkiw wyzwanie ale zakonczone sukcesem