Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwester22

pominięcie 2 tabletek

Polecane posty

Gość sylwester22

Witam, mam mały (a może nie taki mały problem). biorę talbletki Syndi 35 zawsze o godz. 11 rano już od 2 lat i nie wiem jak mi się to przytafiło ale zapomniałam wziąść 2 tabletek. Zawsze zaczynam brać w środy, a tym trazem pominęłam i środę i czwartek, wzięłam dopiero 2 piątek o 11. Kochałam się z moim chłopakiem w niedziele;/ czy jest szansa iż moge być w ciąży??

Gość a to były
pierwsze dwie? Bo jesli tak, to niestety jest duża szansa ,że jestes w ciązy.

Gość sylwester22
dzieki za odpowiedź:) troszke sie uspokoiłam:) a co z tymi dwoma tabletkami?? bo je ominęłam i wzięłam ta "piątkową", pewnie źle zrobiłam;/

Gość sylwester22
tak pierwsze, dwie.......:/

komediatnt- z całym szacunkiem, ale o tabletkach anty chyba za wiele nie wiesz, wiec nie wprowadzaj kobiety w błąd :O

Gość a to były
no to nie za dobrze. Kiedys mi gin mówil, że jeśli nie zdążę wziąć na czas nastepnego pakowania, czyli po 7 dniach, to trzeba zrobić miesięczną przerwe, bo pierwsze tabletki są najważniejsze. Nie chcę Cie martwić, ale idź do lekarza albo zrób test za jakis czas.

Jak wzięła tabletkę w Piątek, Sobotę i Niedzielę, to wątpię żeby w Niedzielę mogła zajść w ciążę.

Drogi komediancie, jesli eni beirze tabletek w ten dzień, w który powinna zacząc brać, to ejst problem. Cykl nie jest już pełny i mozna zajść w ciaże.

Gość a to były
Komediant, sory, ale nie znasz się, jakiegoś względu jest 21 tabletek :) Jakby bylo jak mowisz to mozna byloby brać 3 dni przed seksem tylko i byłoby po sprawie:)

Gość sylwester22
no cóż... choć nie planowane będzie to i tak dziecko to jak dla mnie wielkie szczęście:) Tylko teraz pytanie czy brać dalej tabletki?? czy tabletki mogą wpłynąć na płó i dziecko urodzi się z wadą?

tak przy okzaji. Jeśli cvzegoś nie wiesz, nie staraj sie udawać, zę masz o tym wiedze, bo przez takie cos, wprowadzasz kogoś w błąd i mogą byc tego różne konsekwencje. Po coś jest 21 tabletek w opakowaniu i & a nie 8, czy 12 dni pzrerwy.

Gość a to były
Sylwester22 idź do lekarza i poradx się, jesli ciąża Cię nie przeraża to tym lepiej. A tabletki moga zaszkodzić dziecku. Pozdrawiam serdecznie!

Łał. Nie wiedziałem że to działa w taki sposób. Ale jeżeli tak, to macie przewalone z tymi tabletkami na maxa...

Gość sylwester22
Dziękuję wszystkim za pomoc,Pozdrawiam

hej, a ja mam troszkę inne pytanko aczkolwiek podobne i wiem ze na innych postach mogę znaleźć oip. ale za dużo tego...: rozpoczęłam nowy blister w sobotę, a w poniedziałek zapomniałam wziąć tabletki... (współżyłam ostatni raz w sobotę rano) kapnęłam się dopiero dziś ale niestety minęło już 12h a dokładniej 13-14. Na opakowaniu moich tabletek jest napisane, że jest się przekroczy 12h i się współżyło do tygodnia wcześniej od pominięcia tabletki to trzeba się zgłosić do lekarza jeśli nie to wziąć tabletkę i zabezpieczać się przez następny tydzień... ja raczej nie planuje iść do lekarza bo uważam, że prawdopodobieństwo jest nikłe ale wole się poradzić was (może jednak konieczne jest udanie się do lekarza)... może byłyście z takim przypadkiem u lekarza albo coś wiecie na ten temat więcej ode mnie... z góry dziękuję za odpowiedzi.

Hej:) Mój problem jest bardzo podobny!Biorę Yasmin. Nową paczkę tabletek powinnam zacząć w niedzielę a zrobiłam to dopiero we wtorek. Pominęłam tabletkę z niedzieli i poniedziałku i wzięłam dopiero wtorek! Okres powinnam dostać za 8 dni, ale boje się że już go nie dostanę pomimo tego ze zrobiłam test i wyszło brak ciąży! Około tygodnia temu czułam mdłości, zawroty głowy, częste siusianie, i ogólne zmęczenie. a teraz wyraźnie powiększyły mi się piersi. Są większe, pełniejsze i twardsze, ale nie bolą. Dziewczyny proszę powiedzcie czy to może być ciąża. W piątek idę do ginekologa!