Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona we mgle

jak wygląda obchód w szpitalu?

Polecane posty

Gość zagubiona we mgle

Pierwszy raz bede leżeć w szpitalu-na chirurgii,bede miala tez zabieg. Czy podczas obchodu badaja? czy mam prawo odmowic jak zechce mnie zbadac przy reszcie pacjentek?

Gość zagubiona we mgle
ladaco,daruj sobie,ja pytam poważnie

Gość nic nie badają
najpierw ci pobiora krew i inne badania póxniej cię uśpią i zoperują a póxniej kontrolnie tez krew i mocz :P

Gość a obchód pielegniarki robią
o 4 rano, czasem o 5 ale bardzo wczas

Gość nikaczek
Oczywiście że mozesz powiedziec ze nie chcesz.Jak ci odwówi to zrób awanture.Ja też na twoim miejscu bym nie chciała

Gość zagubiona we mgle
dziękuję Wam.Podnioslyscie mnie trochę na duchu...

Gość a ja.....rosne
przyjdzie lekarz zapyta czy boli. ewentualnie obejrzy ranę pooperacyjną. a na co masz zabieg

Gość zagubiona we mgle
a ja rosnę...- mam szczelinę odbytu. No i właśnie-nie chcialabym byc badana w towarzystwie innych pacjentek a nie wiem czy bede na izolatce...

Gość a ja.....rosne
to nie wiem. zobaczysz jak już będziesz w szpitalu

Lekarz chodzi każdego dnia rano i wieczorem czasem z innym lekarzem a czasem z pielęgniarką Czytają Twoją kartę co jest powieszona na łóżku pytają jak się czujesz mówią kiedy pójdziesz do domu czasem mierzą temperaturę. Jeśli badanie jest krępujące to o tym powiedz ale jeśli chcą Cię zbadać to najczęściej wypraszają ludzi z pokoju lub zabierają Cię gdzieś indziej więc naprawdę nie masz się czym martwić Pozdrowionka

Gość a ja.....rosne
na izolatkę to napewno cię nie dadzą. zresztą na sali pooperacyjnej każda lezy i cierpi to wszystko będzie wam jedno.

nie martw sie o obchód nikt nikogo nie bada przy innych pacjentach a jeśli już to zasłaniają parawanami . ale najczęściej obchód lekarski to wygląda tak:wchodzi kilku lekarzy i patrzą na kartę przy łóżku i pytają " jak się pani czuje? "

Gość zagubiona we mgle
trochę się boję bo lekarz,ktory skierowal mnie na ten zabieg jest gburem i żle odnosil sie do mnie,nawet poplakalam sie u niego na wizycie. To już jutro...a jak poproszę o srodki uspokajajce to mi zaaplikują?

Gość a co to
u mnie jak byłam na ginekologii to obchód wyglądał tak że lakarz przeszdł się po korytarzu wsadzając łeb do każdej sali i tyle po obchodzie. a na chirurgii wchodziło z 8-10 osób zapytali jak się czuję dotkęli brzucha sprawdzili dren i tyle

Saga no dokładnie nic tam innego nie robią a jak trzeba zbadać to zabierają gdzieś indziej lub wypraszają innych więc się nie martw ;-)

Gość a co to
zależy od szpitala i od woli lekarza

Srodki uspokajające to chyba nie za bardzo ;-/ Ale przecież nie tylko ten lekarz jest w tym szpitalu są też inni a na tego akurat nie musisz trafić

Gość autorko ile masz lat

Gość zagubiona we mgle
22...a to ważne.Dziekuje za cieple slowa,ale i tak boje sie:(

Gość lekarz gbur to pewnie łapówkar
łapówkarzom poprawia się nastrój jak im dasz kasę, ale jak nie dasz to tez zrobią swoje......i nie licz na żadne badania po zabiegu, nawet rany nie oglądaja jak sie goi, dopiero jak zdejumuja szwy, a szwy po tygodniu, i reszte po 10 dniach

saga wiem Początek był do Ciebie reszta do autorki ;-) A Ty autorko wiem że się boisz ja też była w szpitalu parę tygodni temu Umierałam ze strachu jak miałam tam jechać Całą noc ze strachu nie spałam a okazało się że wcale nie było tak źle

Gość ciocia dobra wrózka
masz 22 lata a operacja co by tu nie mówić krępująca. Jak ten lekarz gbur przekroczy swoje uprawnienia to powiedz ze oskarzysz go o molestwoanie. moment zmieknie.

Gość do zagubionej we mgle
ja nie dziwie sie,ze przezywasz.taka operacja to trauma.tez mialam.Niewykluczone,ze potem wpadniesz w depresje.trzymaj sie

Gość zagubiona we mgle
dlaczego depresję?

Gość co cie nie zabike to wzmocni