Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka___mama

WPADKA PRZY TABLETKACH????????????????RATUNKU!!!

Polecane posty

Gość taka___mama

Słuchajcie...zapomniałam przedostatniej tabletki z opakowania. to znaczy zażyłam ją rano a miałam zażyć wieczorem poprzedniego dnia. czyli ok 11-12 godz. później. krwawienie z odstawienia dostałam po 3 dniach od odtatniej tabletki i pierwszego dnia okresu kochałam się z mężem. On wszedł we mnie tylko parę razy bez gumki a finał był na zewnątrz. czy z takim opóźnieniem z tabletkami byłam chroniona podczas 7-dniowej przerwy? teraz schizuję, bo przypomniałam sobie o tej "spóźnionej " tabletce. proszę o odp. mam już dzieci - nie chcę więcej.

Gość taka___mama
BARDZO WAS PROSZĘ O POMOC - MYŚLICIE, ŻE ANTYKONCPEPCJA NIE działała?

Gość fggffgg
sądzę że zadziałała a w każdym razie na pewno zadziałałaby w przypadku tabletek w tym typie, w jakim ja brałam, to były starego typu tabletki, silne

Gość inkkkkkkkka
myślę ze raczej działa,jest zwiększone ryzyko,ale następne tabletki raczej nie dopuszczą do zagnieżdzenia się ewentualnego zarodka.Powiem Ci jednak ze ja zaczełam brać tablketki w pierwszym dniu okresu,jak wskazał lekarz po badaniu.Po 2 tabletkachi straciłam okres,pojawił się miesiac póxniej i coś dziwnego wydaliłam,lekarze uznali ze zapewne złuszczała się macica która wcześniej nie zdażyła się oczyscic z powodu leków,ale tak myśle że nie wykluczone ze wpadłam w trakcie brania tabletek i mogło to być jakies szybkie poronienie.Lekarze uznali ze trudno to okreslić tak napewno..Od tamtej pory tabletek nie biorę.A wziełam tabletki z powodu anemii bo mialam bardzo cieżkie okresy i musiałam je zmniejszyć.Lekarze dali mi niedzwiedza przysługę.Najgorsze ze ciągle mam anemię która sie pogłębia i bede musiała cholera wziąść tabletki,a nie chcę,boję sie ich autentycznie.

Gość chce miec dziecko
napewno zadziałała:) ja wielokrotnie zapominałam o tabletkach ( w środku blistra , na początku i na końcu) to tylko jedna tabletka i wziełas ja po 12 h iec jeszcze tragedii nie ma:):) ja teraz całkiem odstawiłam tabletki i staramy sie o dziecko i powiem wam ze nawet bez tab nie jest łatwo o zarodek:):):) tak wiec głowa do góry napewno nic sie z tego nie wykluje:) a jesli nadal bedziesz miała watpliwości skocz do apteki po tescik:) pozdraiwam

Gość taka___mama
właśnie problem w tym, że następna była tylko jedna tabletka, bo potem była przerwa 7 dni....o matko, ale się boję

Gość taka___mama
podnoszę

Myśle, że możesz być spokojna - małe prawdopodobieństwo jest że mogłaś wpaść

Gość spokojnie nic nie bedzie

Gość ja tam bym
nbo nie była bym taka pewna....zapomniałaś tabletki!!!!!! więc ochrony nie ma

Gość nic pewnego
ja jadłam tabletki regularnie co do minuty i co syn ma już 8 lat, więc ja bym nie miała pewności czy nie wpadłaś

Gość taka___mama
dziewczyny, ja naprawdę schizuję. boję się ze w płynie ejakulacyjnym mogły być plemnijki choćby z poprzedniego sexu, który był trosezkę wcześniej, ale w gumie. mąż wszedł do mnie dosłownie parę razy, ale boję się śmiertelnie. dlaczego ja byłam tak nieodpowiedzialna.....teraz wariuję. jeszcze ta spóźniona tabletka. skróciłam sobie teraz przerwę 7 dniuową na krwawienie i wziełam tabletkę z nowego blistra już 4 dnia. nie wiem, czy to coś da, no, ale może....

Gość taka___mama
proszę...może ktoś ma doświadczenie w ttablektach...może ktoś jest w stanie mnie uspokoić

Gość minna von barnhelm
ej zapomniałaś tabletki!!!!!!!!! stosunek przerywany - zerowe zabezpieczenie! w zasadzie nie można nawet nazwać tego zabezpieczeniem. uprawiałaś sex WNAJBARDZIEJ NIEBEZPIECZNYM OKRESIE, BO W 7DNIOWEJ PRZERWIE!!!! Poczekaj ze 20 dni i zrób test. nawet jak krwawienie z odstawienia się pojawi, to nie świadczy o tym że nie jesteś w ciąży! to sztuczna miesiączka! MOIM ZDANIEM JEST OGROMNE PRAWDOPODOBIEŃSTWO, ŻE JESTEŚ W CIĄŻY!!!!!!!!!!!

Gość taka___mama
PROSZĘ POMÓŻCIE MI.........

ja też zapomniałam jednej tabletki z trzeciej części blistra....zobaczymy co będzie. mam nadzieję, że nie dwie kreski na teście za 2-3 tyg, bo z okna skoczę:)

Gość taka__mama
dziewczyny, ja się coraz bardziej obawiam, że wpadłam.....chodzę siku, pobolewa mnie brzuch, nie wiem...może sobie wkręcam...no i brzuch jakiś taki wzdęty.....ale czy to wszystko można sobie wmówić? ja umrę przez ten miesiąc ze strachu....jeśli któraś z was zapomniała tabletki i nie wpadła to piszcie, może to mnie jakoś na duchu podniesie...

Gość ostatnia tab
to nie problem gorzej na poczatku, nie ma sie co narkecac

Gość taka___mama
a dlaczego tabletki z końca blistra są mniej ważne niż te z początku?

Gość taka___mama
podnoszę

Gość inkkkkkkkkkkka
nie ma lepszych czy gorszych tabletek,myślę że nie wpadłaś,poza tym skróciłaś przerwe,dobrze,tez bym tak zrobiła .W czasie przerwy 7 dniowej zachowana jest antykoncepcja!!!!!Poza tym wbrew pozorom stosunek przerywany jest pewna formą zabezpieczenia,przez 3 miesiace tak kochaliśmy się z mezem i nie zaszłam w ciażę,tyle że u nas dziecko mogło się teoretycznie pojawić bo dzieci jeszcze nie mamy,a trudno sie jednoznacznie zdecydowac:)Dodam jeszcze ze wielu ludzi stosuje stosunek przerywany jako metode antykoncepcji i nie "wpadaja" a mają dzieci kiedy chcą:) Stosunek przerywany nie jest traktowany przez lekarzy jako typowa forma antykoncepcji,nie jest polecana młodym ludziom którzy nienplanują dzieci,ale związkom trwałym polecają i nie chodzi o to aby te pary zaliczyły"wpadkę" ale dla tego ze w razie "wpadki" dla takich ludzi dziecko nie bedzie dramatem.a stosunek przerywany chroni przed ciażą ,mniej coprawda niż inne formy antykoncepcji,ale też chroni.

Gość inkkkkkkkkkka
a płyn ejakulacyjny może mieć plemniki ale nie musi,u wielu meżczyzn plemniki w płynie są słabe.Niemniej na taką formę zabezpiecznie a powinny sie decydowac zwiazki dla których dziecko nie bedzie dramatem.Kolejna sprawa,młodzi ludzie niedoświadczeni nie zawsze bedą potrafili przerwać w odpowiednim momencie przed wytryskiem i w tym jest największy chyba problem.

Gość oO.
idź jutro do apteki i kup test, w czym problem?

Gość eccccccccccchhhhhhhhh
ja biore novynette. na ulotce jest napisane ze w raziue zapomnienia tabletki do 14 sztuki trzeba sie zabiezpieczyc prezerwatywa. jesli zas sie nie wezmie jednej z 7 ostatnich to mozna ja pominac i jest sie bezpiecznym. W PRZERWIE 7-DNIOWEJ JEST SIE ZABEZPIECVZONYM. Nie przesadzaj. Jeszcze nie skonczyl w tobie. No dajze spokoj i nie osmieszaj sie