Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracująca w korporacji

kończy mi sie urlop wychowawczy i wracam do pracy

Polecane posty

jestem zatrudniona na umowe o prace na czas nieokreślony z pełnym pakietem socjalnym.Przed ciążą pracowałam w tej firmie 8 lat.Czy jak wrócę to szef może mnie zwolnić, wyrzucić ? Są takie kruczki prawne ? była któraś z was w takiej sytuacji ? czy jeśli mnie zwolni to mogę iść do sądu pracy ?

Witam. Jeśli wracasz z urlopu wychowawczego to oczywiście, że szef może Cię zwolnic, ale musi podać powód.

Gość z tego co mi
wiadomo kobieta jest chroniona przez prawo do mometu porodu a pozniej przez okres maciezynskiego/wychowawczego. po tym okresie pracodawca moze zwolnic pracownice bez zadnych konsekwenci. w mojej firmie jedna dziewczyna zawsza w ciaze wykozystala wszystkie przywileje wrocila bedac w 2 ciazy i poszla od razu na l4. szef sie tak wkurzyl ze po powrocie na biurku zastala wypowiedzenie

nie wiem dlaczego wszyscy odbierają matke z dzieckiem za złego pracownika która będzie brała kase za nic i chodziła na zwolnienie. Ja akurat chce pracować i mam opieke nad dzieckiem załatwioną ale widze i tak że nic z tego, szef pewnie zapatruje sie negatywnie i pewnie mnie zwolni.