Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blackwoman.23

Partnerki budowlańców.

Polecane posty

Gość sanibel
Budowa to nie tylko robotnicy fizyczni,ale również inzynierowie budowy,kierownicy budowy,kierownicy robót.To ludzie z wyższym wykształceniem, uprawnieniami budowlanymi.Oni tam nie są od łopaty.

od łopaty czy nie to nieważne. jak się ktoś ch***m urodził to kanarkiem nie umrze:-( wśród lekarzy,prawników czy inżynierów też nie mało chamów i alkoholików oraz debili:-P

Gość martynoska_23
ależ się usmiełam czytając ten watek...że tez niektórzy ludzie są aż tak ograniczeni...jestem z moim narzeczonym juz 4 lata, mieszkamy za granica gdzie on pracuje na budowie.Jest naprawde interesującym facetem, jest wokalista w zespole rockowym, oprócz tego czynnie uprawia sport, dba o swoje ciało, codziennie ćwiczy przez co zrezygnował z alkoholu- pije tylko okazjonalnie, ma w polsce własną firme budowlana, zarabia miesięcznie ok 3 tys euro, zyje nam sie swietnie i naparwdę wypowiedzi co niektórych są po prostu smieszne, jak mozna klasyfikowac i oceniac ludzi tylko i wylacznie po zawodzie??? Porazka jednym slowem.

Gość blackwoman.23
Hmm , zalozylam ten topic bo bylam ciekawa opini glownie kobiet ale i nie tylko i powiem ze zszokowala mnie postawa ogolnie wszytskich. Mamy tendencje do generalizaowania co niekoniecznie jest dobre. Chcialam jedynie podkreslic ze jedyna niepodwazalna wada kazdego kto pracuje w tej branzy jest to ze jest wiecznie zmeczony dlugo sie pracuje i brudny, i jako behapowiec powiem ze czasem ludzi takich jeszcze niszczy rutyna ale powiem ze zarowna bez budo wlancow lekarzy pisarzy i choelra wie kogo jeszcze nasz swiat bylby nieciekawy prosty i nie byloby w nim tyle atrakcji i wyzwan jakie na codzien moga nam towarzyszyc i urozmaicac zycie wlasnie dzieki kazdemu zawodowi z osobna :)

Gość mala romantczyna zsosisa
ja sie zakochalam w budowlancu aaaaa jak on mnie pociaga..

Gość bobthebuilder
ja jestem budowlancem ze skromnym dyplomem technika i powiem wam tylko tyle, ze w pracy mam pod soba 6 magistrów, i jak ktos pisze ze budowlancy to tepaki do pchania taczki to sie grubo myli w tej pracy trzeba miec duza wiedze, zdolnosci manualne i caly czas sie doksztaucac bo tempo powstawania nowych produktów i narzedzi jest oszalamiająco szybkie, a magisterkom na budowie caly czas musze powtarzac, ze to nie uniwersytet, tu trzeba myslec!!

Gość nikolllkaaaaa1234
a mnie tam Bydlak zastanawia,choć czesto bywa dotkliwie złośliwy...:P

Gość wystająca słoma z butów
Bydlak! Budowlańcom to Ty możesz buty czyścić. Z poważaniem, Narzeczona budowlańca :)

Gość inżynierek
jestem inżynierem mam własną firmę budowlaną i sam pracuję na budowie bydlak ma racje tylko za bardzo to uogulnia zawsze są wyjątki powiem szczeże że mało jest myślących budowlańców większość robi to co go ktoś nauczył gdy przychodzi coś nowego trzeba tłumaczyć jak krowie na miedzy mimo że też to robie pierwsz raz

Gość amellliaAAA
Byłam kiedyś z takim jednym. I niestety potwierdza sie stereotyp. Pomijając poziom a raczej brak rozmów z nim, to jeszcze wiecznie mowil o budowie.... zygac sie chcialo ;/ i brudas z niego straszny...prostak i cham ;/

o matko takie ladne imie a taka idiotka

Gość amellliaAAA
Czy to bylo kierowane do mnie ? Nie wydaje mi sie,ze jestem idiotką,,, ja nie napisalam,ze kazdy taki jest, bo nie uwazam,ze wyksztalcenie jest najwazniejsze... rowniez z wyzszym czy po zrobieniu doktoratu facet moze byc prostakiem, ktory przeczytal jedynie troche "madrych ksiazek" i jakos napisal doktorat czy mnagisterkę, Twierdzę, jedynie, że mi się trafił taki bezmózgi przypadek :)

a ty czytasz sama siebie czaasem?>

Gość amellliaAAA
tak czytam. napisalam,ze bylam z jednym i potwierdza to stereotyp.. ktory sama wiesz jak brzmi... napisalam z autopsji, ze b ylam z budowlancem-idiotą.,.. ale NIGDZIE nie napisalam,ze KAZDY taki jest

okej niech ci tam bedzie ze stereotyp

mam chlopaka z ktorym mam dziecko niestety często sięga po alkohol co mnie bardzo przytłacza

czy naprawde wszyscy budowlańcy muszą pić?czemu tak to jest,czy aż tak bardzo im się podoba bycie pijanym

Gość Schnekin
Wcale nie jest tak że wszyscy piją i są idiotami, przestańcie żyć stereotypami. to normalni ludzie, tacy ja wy. każdemu co innego sprawia pzyjemność, nie każdy lubi siedzieć za biurkiem. Nawet ja nie lubię i chętnie czasem bym prace fizyczną podjęla. Dla mnie praca np. handlowca jest znacznie poniżej zainteresowania, a podejrzewam że jesteście z niej megadumni. Pf też coś. Bardzo podobały mi się wypowiedzi otwierające temat; faktycznie, zakurzeni i podrapani to budowlańcy są.. Z ciałkiem różnie - zależy kto przy czym robi, nie zawsze wyrabia się 'kaloryfer', wiadomo. Chętnie bym znów jakiegoś budowlańca zapoznała :) Bo mam dobre wspomnienia z tamtego związku. Pozdrawiam ludzi pracy!

Gość ZakupoweSzalenstwo
Cześć. Zobacz nasze propozycje na prezenty dla budowlańców Przesyłka dojdzie w 2 doby, chyba że chcesz odebrać tego samego dnia w Warszawie w Hali Kopińskiej, to też nie ma problemu:) http://zakupoweszalenstwo.pl/pl/c/Budowlaniec/250

Gość gość
Witam wszystkich Mam pytanie do Wszystkich dziewczyn, które jak ją, oddały serca swoim budowlańcom. Jak sobie radzicie z lękiem o nich, kiedy są w pracy? To jest niebezpieczna praca i wszystkie o tym wiemy. Wypadek może zdarzyć się praktycznie na każdej budowie. I się zdarzają. Dziś zginęły trzy osoby na budowach. :( Takie wiadomości mnie paraliżują i wtedy wraca strach. Macie jakieś na to rady? Bez mówienia o tym, że przesadzam.

Gość gość
ogolnie mozna ujac to tak ogromna wiekszosc budowlancow to zwyczajni alkoholicy i to glownie sa osoby ktore zwykle robia pod majstrem. Sami za glupi by rozwinac wlasny biznes i zatrudnic podobnych matolow alkoholikow. Nawet ci bardziej ogarnieci pracujac z takimi nizinami spolecznymi dostosowuja sie do ich poziomu. Nie powiem maja niekotrzy leb na karku i potrafia zarabiac niezla kase ale to zawsze beda wiesniaki ktorym bedzie wystawala sloma z butow. Od taka specyfika tego fachu i srodowiska w ktorym sie musza obracac. Oczywiscie trafiaja sie osoby bardziej ogarniete najczesciej pracujace samemu bez calej tej holoty albo z jakims jednym pomocnikiem. Niestety wieksza czesc budowlancow to osoby z podstawowym wyksztalceniem po zawodowce ktore alkoholizm maja we krwii wiec jak twoj facet pracuje z taka holota to na wstepie jest juz alkoholikiem.