Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem przeciw...

Jestem przeciw IN VITRO

Polecane posty

Gość jestem przeciw...

finansowanemu przez NFZ

Gość Ja też jestem przeciw
Ale co z tego? Masy bezrozumnych idiotów, chcą "sprawiedliwości" społecznej i równości :-D

Gość atakatam
a ja jestem za i co z tego? Co to ma do rzeczy?

Gość ja jestem przeciw
też jestem przeciw

Gość jestem przeciw...
to z tego ,,,mam nadzieje , że ten pomysł nie wejdzie w zycie przynajmniej przez najbliższych kilka lat

Gość A ja popieram inny pomysł
Niech ci wszyscy "postępowcy" z SLD i PO płacą za cudze INVITRO ze swojej kieszeni :classic_cool:

Gość Ja również jestem przciw
Nikt z mojej kasy nie będzie fundował jakiejś nahormonalnionej pannie dziecka.

Gość chujnia
'Nikt z mojej kasy nie będzie fundował jakiejś nahormonalnionej pannie dziecka.' ..jak to pisywal pewien Pan..idz przez zboze siostro 🖐️

Gość Ja również jestem przciw
a wszystkie kobiety to dzifki

Gość Tez przeciw
Generalnie to debilny sposób. Ja bym się w życiu nie zgodziła na tyle grzebania we mnie nawet jakbym nie mogła miec dziecka. A ktoś dobrze wyżej napisał. Nie życze sobie żeby moja kasa szła na coś takiego. Jak się nie da naturalnymi sposobami lub poprzez leki to RADŹCIE SOBIE SAMI. Stac was na dziecko stać też na in vitro.

Gość jestem przeciw...
dokładnie - stac kogos na dziecko , to stac też na in vitro

Gość jestem przeciw...
koszty in vitro są kroplą w morzu w stosunku do kosztów potrzebnych na utrzymanie dziecka

Gość niektórzy są
przeciwni in vitro w ogóle

Gość Może niektórzy i tak
Ale ja, jestem tylko finansowania tego zabiegu z kieszeni wszystkich. A to co robisz ze swoim jajeczkiem i swoją macicą, za SWOJE PIENIĄDZE, to już wyłącznie twoja sprawa...

Gość ewewe
A ja jestem przeciwna zeby za moje pieniadze leczyc raka p;uc u palaczy, cukrzyce, choroby serca u palaczy. Jestem przeciw zeby ratowac pijanych kierowcow z wypadkow, zeby ratowac motocyklistow ktorzy sa sami sobie winni! O to co! I tak mozemy sie licytiwac... ;)

Gość ewewe
cukrzyca i chore serce tu otylych. sorry ;)

Gość Może niektórzy i tak
Moja misiu... i tak powinno być. Ubezpieczenia medyczne powinny być medyczne i nieobowiązkowe i niech każdy decyduje w swoim zakresie, czy chce ubezpieczony na wypadek bezpłodności, krzywych jąder, czy trzech sutków. Obecnie, służba zdrowia jest miejscem przepychanek polityków, którzy próbują forsować na siłę swoje ideologiczne bajeczki... A ludzie umierają.

Gość Jaka zawiść
?? Kobieto, tutaj nie chodzi o żadną zawiść, tylko o możliwość decydowania o swoich pieniądzach. Czy jeśli potrącę ci składki medycznej na swoja potrzebę (powiedzmy operację nosa) to nie będziesz zła?

Gość malablond
jestem przeciwko

Gość droga 124546
No właśnie, idzie do wspólnej składki. I to już wymusza amoralność całego systemu służby zdrowia. Ale tylko dlatego, że inni po podpieprzają pieniądze na leczenie swojego raka płuc- którego się nabawili paląc, to ja mam prawo podpieprzać pieniądze na invitro? Gdzie się kończy ta granica? A co z refundacją antykoncepcji, aparatów na zęby, operacji plastycznych etc itd... listę można rozszerzać bez końca.

Gość tylko ze na palaczach
państwo zyskuje ogromne podatki które wynoszą pewnie więcej niż leczenie tych palaczy

Gość ihaha
"Nikt z mojej kasy nie będzie fundował jakiejś nahormonalnionej pannie dziecka." A dlaczego z Twojej? Zapewniam Cię, ze ta nahormonalniona panna tez płaci wszystkie skłądki i tak na prawdę, to z jej pieniędzy idzie. Z jej męża/ partnera również. Ale zeby to zrozumieć trzeba mieć troche mózgu

po co iv vitro ma być refundowane? mało jest dzieci w domach dziecka? wyrzucanie kasy, lepiej zapewnić zdrowie tym któryż już są i kasę przeznaczyć na leczenie dzieci, rehabilitację, naukę itp nie każda próba zapłodnienia in vitro się udaje często dopiero po 3-5 razie rodzi się dziecko

Gość asiczkałasiczka
asieńka14306 - większość dzieci w domach dziecka ma rodziców i wcale tak łatwo się ich nie da adoptować :(

Gość mogliby ułatwic adopcję

Gość sukinsyn wylogowany
Ja też jestem przeciwny............. niech adoptują a nie biorą się za coś takiego jak in vitro................. twierdze że nikt nie powinien miec do czegoś takiego prawa :D :D

Gość VISA-Waliza
Ludzie, podniecacie się kolejnym tematem zastępczym, który serwują nam media i słuchacie jak świnia grzmotu...Tyle pieniędzy publicznych idzie psu w dupę, że gdyby ktoś miał wolę zmienienia tego, to by starczyło i na domy dziecka i na antykoncepcje i na in Vitro, na leczenie specjalistyczne ludzi za granicą etc.