Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo ciekawa 27

Jak się mieszka,żyje w Łodzi ?

Polecane posty

Gość zdzirka orencz
ciekawa jestem skad wytrzasneliscie teorie, ze w lodzi jest duzo imprez:D:D:D:D sorry o glupiej wystawie psow dowiaduje sie z TV Toya, bo nigdzie o tym nie mowia, zero plakatow, reklamy. koncerty? raz na rok, feela na mosirze. komunikacja? dobra, ale spoznia sie co drugi autobus/tramwaj. wiele miejsc do zwiedzenia? Tak duzo, ze zajmie ci to az jeden dzien. nieciekawe dzielnice? kazda. sprobuj wyjsc o 22giej na miasto, o ile jestes z facetem, moze uda ci sie przejsc przez piotrkowska bez jednej zaczepki. lodz jst do dupy (mieszkam tu od 10 lat).

Gość lodzianka od pokolen
hmmm jesli chodzi o lodz to bede troche stronnicza, bo to moje miasto od urodzenia i ciezko mi z czymkolwiek porownywac ogolnie musze przyznac, ze najbardziej w lodzi podoba mi sie jej poprzemyslowy charakter (miasto fabryk) i to ze coraz wiecej tej zabytkowej czesci poddawana jest rewitalizacji, przez co nabiera szczegolnego charakteru... no ja ogolnie lubie lodz i raczej wiążę z tym miastem cała przyszlosc, chociaz w najblizszej przyszlosci zamierzam wyprowadzic sie do podlodzkiej miejscowosci i dojezdzac tu do pracy... jesli chodzi o minusy, to przede wszystkim kiepska komunikacja miejska i niestety zla organizacja ruchu, spore korki, chociaz nie ma takiej tragedii jak w wawie, do tego neistety sporo zulerstwa i patologii i pewne okolice dla ktorych slumsy to chyba najlepsze okreslenie (niestety wiekszosc z nich przypada w srodmiesciu, wiec podczas clubingu lepiej nie zbaczac z glownej ulicy), no i przede wszystkim dosc ciezko z praca a dop tego sporo nizsze zarobki niz w innych miastach, wiec to chyba glowny minus :/

ty zdzirko orencz :-D 🖐️ nie każda dzielnica w łodzi jest niebezpieczna łódź jest podzielona na lepsze i gorsze dzielnice. Są nowe osiedla ogrodzone i monitorowane, w śródmieściu typu Limanka, Kilińskiego, stare bałuty jest dużo młodzieży typu Peja jest mnóstwo osiedli wybudowanych w okresie komuny z płyty --Retkinia, Widzew-Wschód Dużo supermarketów w centrum,galeria, najmodniejsza obecnie -manufaktura -budynki odnowione gdzie kręcili też "Ziemia Obiecana " Mnóstwo uczelni --studenci z całej Polski, ulica Piotrkowska --reprezentacyjny deptak z gastronomią i sklepami ja mieszkam na osiedlu domków niedaleko M1--takiego też centrum handlowego --raczej na uboczu Łodzi to jest i nie ma żadnej patologii, elementu społecznego.

Gość zdzirka orencz
aliksandra🖐️:D ale co do imprez to sie ze mna zgodzisz? :D

:-D nie za bardzo interesuje sie imprezami, chodze do silver screen i do klubów potańczyć nie przepadam za Łodzią, brakuje mi wody, jeziora potrzebuję pływać, potrzebuję plaży, statków, motorówli, łódki nie ma tego w Arturówku jest bajorko ale mi nie pasuje

Gość zdzirka orencz
a mi przebrzydlu wszystkie puby w lodzi, wszedzie pelno licealistow albo jeszcze mlodszego gowniarstwa, jak juz z kolei trafi sie fajny lokal, to jest cos nie tak z alkoholem (chrzczona wodka, ciezkie piwo, drinki ze sladowa iloscia alko). O, np teraz, w sobote robie impreze i co? Znowu wyladuje w Kaliskiej, jak co weekend:o

Gość nie przez Piotrkowską
da sie przejść i bez zaczepki, i bez faceta - mam na myśli te częśc z pubami, a nie te przy widzewie. Łódź, jest fajna, ale na imprezy dla całego miasta nie liczyłabym.

wszędzie remonty dróg i robienie kanalizacji oraz kanałów burzowych, remonty torów tramwajowych .Połowa ulic ogrodzona płotami remontowymi i zakazami. Wczoraj jechałaś -dzisiaj już tu nie przejedziesz --masakra.

Faktycznie komunikacja miejska to jeden z dosyć słabych punktów Łodzi. To znaczy tak: gdyby wszystko przyjeżdzało tak, jak jest napiusane w rozkładzie, to generlanie wszędzie można dojechać ;) Natomiast jeśli chodzi o zaczepki na ulicy, to się jeszcze nie spotkałam, jak tyle lat tu mieszkam. Fakt faktem, ze dwa lata temu ukradli mi torebkę, ale w klubie studenckim UŁ, a nie na ulicy. Poza tym cenowo faktycznie jest dobrze, zwłaszcza w porównaniu z innymi dużymi miastami.

Gość szare smutne brzydkie i brudne
:o

Gość ciężko się tu żyje niestety

o lodzi kraza juz chyba legendy, ze niebezpiecznie bywalam swojego czasu w lodzi i musz powiedziec, ze mimo iz nie moze sie mierzyc z krakowem czy gdanskiem, ma swoj niepowtarzalny klimat

Gość ale i tak Wrocław jest
NAJPIĘKNIEJSZY!!:) Łódź ni przy nim może się schować:P Aaaa i żeby nie bylo,nie jestem z Wrcka ale znam te oba miasta i Łódź jest paskudna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:o

Przede wszystkim Wrocław ma zupełnie inną historię niż Łódź. Inną rolę oba miasta pełniły, tak więc trudno się dziwić. Również władze obu miast są inne. Kropiwnicki nie jest tak popularny wśród mieszkańców jak Dutkiewicz, zresztą trudno się dziwić ;) Poczekajmy, aż Łódź zostanie zrewitalizowana, wtedy i odrestaurowanym wrocławskim kamieniczkom dorówna.

Przede wszystkim Wrocław ma zupełnie inną historię niż Łódź. Inną rolę oba miasta pełniły, tak więc trudno się dziwić. Również władze obu miast są inne. Kropiwnicki nie jest tak popularny wśród mieszkańców jak Dutkiewicz, zresztą trudno się dziwić ;) Poczekajmy, aż Łódź zostanie zrewitalizowana, wtedy i odrestaurowanym wrocławskim kamieniczkom dorówna.

Gość przy nim nawet Kaczyński
to cudowny mądry poliyk.

Gość hehehehehehehehe
:D

Gość na serio już wolałabym żeby
nawet Kaczynski był prezydentem Łodiz niż ten chuj,który jestteraz:Kiedy w ogole wybieraja nowego prezydenta Lodzi???????????

Gość jest w Łodzi jakaś całodobowa
pizza na tel.??????

bo głodna jestem a nie wiem czy mozna gdzies zamowic pizze o tej porze:o

dzięki Ellinka:),poszukam w necie tel.do nich:)A w ogole to dobrą mają tam pizzę?

Gość Szoltz
piękne miasto ale co ja mogę tu zarobić ?

Gość tuqwu9594
jak ktos mowi ze lodz jest nudna to siedzi w domu, tutaj weekend w klubach trwa od srody,po 23 miasto przejmuja mlodzi ludzie, jest mnostwo pubow, klubow muzycznych i w nocy bardzo dobra komunikacja miejska. Generalnie w klubach jest bezpiecznie, o ile nie szuka sie zaczepki. Samemu lepiej z imprez wracac taxi. Niebiezpiecznie robi sie w lodzi wlasnie kolo 1, 2 w nocy kiedy to pijana mlodziez opuszcza lub zmieniaja kluby (niektore kluby pracuja do rana) np. tu widac dowod ze o 7 rano impreza jeszcze trwa http://www.youtube.com/watch?v=GFwC_xITQYQ Jest sporo targow, od czasu do czasu jakies wieksze imprezy http://www.youtube.com/watch?v=tfIzOavjCQo&feature=related . A tak bardziej tajemniczo to np. co srode spotykaja sie w miescie fani motocykli, a co czwartek fani wyscigow samochodowych. Czasem jak policja nie rozgoni mozna zobaczyc ciekawe akcje np. tu http://www.youtube.com/watch?v=Sw_Z7rv6rP8 i tu http://www.youtube.com/watch?v=XV6a0aGaOKc Jesli chodzi o dni to miasto jest raczej bezpieczne, bywaja napady ale ostatnio nie czesto slysze ze jakis znajomy zostal napadniety w dzien. Dla fanow kolarstwa duzo sciezek rowerowych. Duzo hipermarketow, dyskontow. Jest tez sporo parkow.

nie zamawiam juz od nich pizzy odkad kumpeli dowiezli z zapiecoznym robaczkiem :P pizze maja taka sobie, wole z "dwie dlonie"