Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo ciekawa 27

Jak się mieszka,żyje w Łodzi ?

Polecane posty

Gość 76897ii
to zesz się chłopie obudził po 2 latach :D

Gość kys
Mam zamiar sie wybrac na te dni otwarte ,slyszalem ze ten deweloperJWC to solidna firma ztradycjami.Nam nadzieje ze cos tam dowiem sie o inwestycji na Os Centrum bo poszukuje mieszkania bez usterek przy odbiorze.

Gość zbycho
Uwazam ze bardzo ze inwestorJWC inwestuje w Lodzi to solidny wykonawca.Istnieje od 20 lat na rynku budowlanym i zapewne nie ma fuszerki bo jak slyszalem stolarka to drewno nie plastyk.

Gość miszakm tu od urodzenia
i nic w tym mieście specjalnego nie ma ale człowiek przywiązany do miejsca i ludzi nawet gdy to miejsce zbyt ciekawe nie jest więc siedze tu już lyleee lat i jakoś się żyje ...

Gość nienawidze łodzi!!!!
ja sie tu przeprowadziłam 5 lat temu i mam depresje. lodz jest brzydka, nie ma dnia zeby do tramwaju nie wlazł smierdzacy menel. ludzie sa biedni i obszarpani. czekam dnia kiedy stad wyjade

Gość zolt
Wlasnie ukonczylem studia w Lodzi i otrzymalem dobra prace wiec rozgladam sie za mieszkaniem .

Gość zolt
Znalazlem oferte na zakup mieszkania od dewelopera JWC ktory inwestuje w Lodzi,wiadomo ze to doswiadczony inwestor.Mam zamiar dokladnie przeanalizowac ta oferte i pewnie zakupie mieszkanie.

Gość mariann332
co do meneli to w każdym mieście są i trzeba z tym żyć, mi się bardzo dobrze mieszka choć mieszkam tu od niedawna, mam własnie zamiar kupić mieszkanie i myślałem że może polecicie mi jakąś dzielnicę spokojną bo aż tak dobrze nie znam miasta

Gość iueuwy
Ostatnio usiadłem w tramwaju na czyichś szczochach :o

Gość ppppPppppPppppp
nie

Gość i teraz nie wiem kto jest
co tu dużo mówić. Jeżeli chcesz żyć w mieście bez perspektyw, wśród upadających firm i biznesów, wśród zagranicznych inwestorów, którzy zakładają tu siedziby tylko po to, żeby traktować łodzian jak chińczyków do pracy za 5zł/h na umowie zleceniu (o ile w najlepszym wypadku ją w ogóle zobaczysz na oczy) - to śmiało, zapraszamy. Ciężko też pominąć urokliwe miasto - centrum, nie centrum - bez różnicy. Tzn oczywiście jeśli jesteś amatorem nowej kostki brukowej, która wymieniana jest na głównym deptaku co 8 lat za jedyne 4 bańki z kasy łodzian, no to poczujesz się jak w domu, fakt. Ale nie licz na żadne zaplecze kulturalne - jeśli fascynują Cię koncerty, wystawy, miejskie imprezy - no to będziesz musiał dymać do Warszawy, bo w Łodzi gra albo J. Bieber albo E. John, z częstotliwością raz na stulecie. Możesz jeszcze liczyć na świetną komunikację miejską, która od 4 lat jest skutecznie okrajana mimo tego, że do tej pory Łódź była 4 węzłem komunikacyjnym jeśli chodzi o MPK i MZK w Polsce. Ale nie szkodzi, nie będziesz myślał o tym za często, bowiem uwagę odciągnie od tego skuteczna podwyżka cen biletów za coraz rzadziej kursujące busy i tramwaje, która następuje przeważnie raz na 1.5 roku. Nie sposób też nie wspomnieć o fantastycznej organizacji miejskiej zimą. Jeśli masz samochód - uprzedzam: nie wykupuj abonamentu na parkomaty, ponieważ w razie opadów śniegu, wszelkie naloty są zgarniane właśnie na parkomatowe parkingi, a ty nie masz gdzie stanąć. Mówię oczywiście o samym centrum. W okresie zimy jak psu jajca świeci się tylko nawierzchnia parkingu pod magistratem, no ale jasna sprawa, że to nie dla nas, szaraków. Jeśli zaś będziesz pasażerem komunikacji miejskiej nastaw się na to, że w okresie grudzień - marzec wychodzisz do pracy 3h wcześniej, a wracasz 4h później. Możesz natomiast liczyć na wyrozumiałość szefa, bo jego zapewne problem też dotyczy. Coś jeszcze chcesz wiedzieć o tym fantastycznym mieście?

Gość optymista 111
Mnie najbardziej interesuje mieszkanie blisko centrum i juz czesciowo zapoznalem sie z oferta dewelopera JWC . Tak man stala prace wiec nie szukam luksusowych warunkow bo obecnie nigdzie nie jest idealnie a mieszkalem w roznych miastach.Wiele dobrego slyszalem o tym deweloperze , mam do zalatwienia kredyt i pewnie bede przymierzal sie do kupna mieszkania.

Gość mariann332
wiadomo każde miasto ma swoje uroki i wady, warszawiacy narzekają na swoje miasto inni je chwalą i tak w każdym mieście, trochę pomieszkiwałem w Gdańsku, trochę w Lublinie i tu jest podobnie, przeciętni ludzie wiadomo, że mają gorzej niż bogaci. Ale nie w tym rzecz, ja po prostu chcę znaleźć spokojny własny kąt w dobrej cenie, nie wiem czy będę tu mieszkał całe życie ale pewnie najbliższe kilka(naście) tak więc chcę mieć własny kąt. Jak na razie tylko jedna inwestycja przypadła mi do gustu (bo nie muszę jechać przez pół miasta do pracy). osiedle nazywa się centrum II i jest koło piotrkowskiej

Gość bolek10
Mam podobne zdanie w tym temacie co poprzednik bo czasmi czlowiek musi sie przemieszczac ale wazne aby kupic mieszkanie od wiarygodnego dewelopera.Wydaje sie ze deweloper JWC jest w tym wzgledzie najpowazniejszym inwestorem.

Fantastycznie się żyje. Co chwilę rozwalają stały rozkład jazdy, bo wymieniają szyny albo remontują drogę. Codziennie mijam z obawą pijanych facetów albo wredne babsztyle które idą środkiem chodnika i najchętniej zaraz by mi przyłożyły. Miasto szare, brudne, zaniedbane tylko centrum ujdzie.

Gość wojto5
Musze powiedziec ze mnie tam Lodz sie podoba i obecnie mam zamiar kupic mieszkanie od dewelopera .Mam stala prace i zapewne na dobre zapuszcze korzenie bo mieszkania mi sie podobaja.

Gość gość
ja mieszkam blisko centrum i mi się podoba, dużo ciekawych miejsc do pójścia, okolice też ładne, teraz budują nowe osiedle, na tymienieckiego

Gość gość
ja mieszkam blisko centrum i mi się podoba, dużo ciekawych miejsc do pójścia, okolice też ładne, teraz budują nowe osiedle, na tymienieckiego

Gość gość
Ciekawy jestem jakby kupic mieszkanie na wynajm czy to mialoby sens w sferze finansowej..Mam pewien kapital i rozwazam taka inwestycje bo chyba potrzebujacych nie powinno brakowac ,mysle rowniez o zakach.

Gość marcnn12
jeśli kupisz w centrum to na pewno chętni się znajdą na wynajem, na śródmieściu powstało osiedle centrum II, fajna lokalizacja niedaleko Piotrkowskiej

Gość gość
wlasnie taki wpis pomogl mi podjac decyzje bo czasami czlowiek sie zastanawia czy to wypali wiec teraz musze jeszcze sprawdzic ceny.Uwazam ze Lodz jest miastem rozwojowym i teraz czas pokaze jak sprawy sie potocza a wykonawca jest znany wiec pod tym wzgledem nie mam obaw.

Gość marcnn12
znany jest na pewno, z ciekawości wszedłem na ich stronę i widzę, że sporo nagród ostatnio dostali, mieszkania można sobie obejrzeć w tym programie na tvn bitwa o dom

Gość gość
Mysle ze dobrze ze firma majaca duzo inwestycji w roznych miastach sponsoruje nagrody w postaci mieszkan i innych .Uwazam ze to przyklad dla innych inwestorow ze mozna budowac solidnie i czasami zasponsorowac jakies nagrody.

Gość gość
Mieszkam w Łodzi od urodzenia ... Lubię swoje miasto bo mieszkam tu od zawsze . Jak wszędzie są zalety i wady ... Ale przeżyć się da ... Z pracą dość ciężko jak ktoś pisał wyżej .. Ale ja pracuje w swym zawodzie . Będąc na studiach dorabiałam troszkę w sklepie.. wracając o 22.00 do domu komunikacją bałam się , raz zaczepiał mnie jakiś gościu pod wpływam alkoholu zadzwoniłam na policję a oni do mnie tylko powiedzieli , żeby oddalić się od osobnika Bardzo śmieszne to było ..bo gdyby nie pobliski postój taxi gdzie uciekłam to facet chyba rozwaliłby mi czaszkę ;/ Boję się chodzić gdy jest ciemno po ulicach .. Teraz na szczęście nie pracuję do tak późnych godzin ... ale i tak się boję .....ale nie popadajmy w paranoję nie oznacza że w Łodzi jest tylko sama patologia ... Jest tak jak w każdym mieście ..... Z tego co mogę polecić w Łodzi to las Łagiewnicki....... i uczelnie ..... biblioteki Trzeba umieć dostrzec zalety ;) zapraszamy do Łodzi :)

Gość gość
a jakie miejsca do zamieszkania być poleciła? Dla kogoś kto nie zna miasta a mają mnie przenieść do Łodzi z pracy. Wiesz coś może o osiedlu centrum II bo mi je polecano

Gość gość
Zapewne Centrum II bedzie ladnym osiedlem i mysle ze przewazajaca czesc mieszkancow to beda mlodzi ludzie i tylko od ich sposobu zachowania w stosunku do innych bedzie sie zylo aby ukladalo .sie jak najlepiej.

Gość gienek_ze
z tego co wiem to to osiedle jest już gotowe do zamieszkania więc można się wprowadzać, na pewno ma atrakcyjną lokalizacje bo jest w centrum, niedaleko Piotrkowskiej

Gość gość
czy ten deweloper planuje jeszcze budowac inne osiedla w Lodzi bo bylbym zainteresowany na 2015r

Gość gość
co do budowania to kto wie, na razie centrum II jest w sprzedaży, może nie warto czekać aż do 2015, ceny są przystępne i można coś ciekawego teraz kupić