Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chcąca mieszkać

Co myslicie o ludziach którzy chcą całe życie mieszkac z rodzicami

Polecane posty

Gość nie chcąca mieszkać

Bo ja to mam chyba jakieś uprzedzenia i zastanawiam sie co skłania ludzi do tego, oczywiście poza względami finansowymi.

wszystko zależy od tego dlaczego chcą mieszkać z rodzicami bo niektórzy są w takiej sytuacji że muszą

Gość maturka4
Chyba jest ich niewielu. A powody mogą być różne: - wygodnictwo względy finansowe - własna niepełnosprawność lub konieczność zaopiekowania się rodzicami - chęć posiadania niani pod ręką na każde zawołanie - wspólne prowadzenie interesu, najczęściej gospodarstwa rolnego - lenistwo i nieuctwo tj. brak zawodu i chęci do pracy i pasożytnictwo

Gość srututu13
a niektórzy nawet jak nie maja wyjscia mieszkaja i gowno z tego robia bo jest i tam wygodniej troche oplat odejdzie a oni heja na zakupy mam takich znajomych hihi gdzie oni juz nie mieli mieszkac lol2 kon by sie usmial a nadal siedza u staruszków duzo mowia malo robia

Gość lenie i tyle
znam paru takich..jedna para 27 lat,dziecko i co z nia rozmawiam to mowi co innego..ostatnio sie chwaliła ze kredyt beda brali na meiszkanie a po paru dniach plakala ze w banku sie pomylili i nie dostana;]..(..pomylili..?...)....nieudacznicy zyciowi,bez rodzicow zginął...;)..nie chciałabym być na ich miejscu

Gość jjjjjjjjjjjjvjku
ja nie chcę, ale nie mam jak na razie innego wyjścia !!!

Gość hgffgghhghg
a z kim mam mieszkac? nie mam męża, nie mam pracy. nawet jakbym miala prace to szkoda by bylo kasy oplacac dwa mieszkania. wyjdę za mąż to zamieszkam z mężem, teraz jestem panna wiec mieszkam z rodzicami, proste. ale masz problemy

Gość nie chcąca mieszkać
Tak mi sie po prostu pomyślało. Podkreślę jeszcze raz że chodziło mi o ludzi co planują całe życie mieszkać z rodzicami.

Gość mam znajomych
co on jest kierownikiem w dobrej firmie ona też nieźle zarabia a idą mieszkać do rodziców.

Gość piszecie o wygodnictwie
i atakujecie jedną stronę. ale dla kogo wygodnictwo? owszem, dziadkowie pomogę przy wnukach, ale jak długo sami będą sprawni, mogli dźwigać zakupy, chodzić daleko do sklepu itd.

Gość ja muszę
Utrzymuję moich rodziców, beze mnie nie dadzą sobie rady. Nie stać mnie, by wyprowadzić się ze 100 metrowego mieszkania, wynająć sobie jakieś i opłacać obydwa, do tego nadal utrzymywać rodziców i siebie.

ja takich znam- tatuś przyjezdza sobie na prawie weekend do domu a mamusia (40l) jest wyręczana przez swoją Mamusie, jak przyjdzie z pracy to obiadek ugotowany, posprzątane, wyprasowane i córeczka z Babcią oczekująca. Nie mam kompletnie poszanowania do tej pary (bo dodatkowo nie są małżeństwem).

Gość dser
to zalezy . .JEsli maja duzy dom przynajmniej 140 m2 , to nie widze problemu ..

Moim zdaniem dorosłe dziecko powinno wyfrunąć z gniazda i samodzielnie budować swoje życie. Jeśli w przyszłości pojawi się problem pomocy rodzicom, to w grę mogłoby wejść zamieszkanie w okolicy, ale nie pod jednym dachem. Jeśli ktoś nie chce opuścić rodziców, to na pewno gdzieś jest jakaś poważna przyczyna.

Gość jak znam życie to
"Jeśli ktoś nie chce opuścić rodziców, to na pewno gdzieś jest jakaś poważna przyczyna. " albo wygodnictwo, albo brak kasy albo wpływ toksycznych rodziców którzy nie chcą by "młodzi" wyfruwali z gniazda