Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmęczona maluchem

Czy tata dziecka pomaga Wam w nocy?

Polecane posty

Gość liuu1121
a ja jestem kobieta i tez swietnie sobie radze z dzieckim. moze nie tak dobrze, jak maz, ale on za to zawsze mnie pochwali, jak cos porobie przy dziecku i zawsze dziekuje, ze mu tak pomagam

Gość Autorka to idiotka
W domu się haruje? No cholera? W jakim? Chyba, że macie 500m2 to wtedy się haruje. Pralka, lodówka, często zmywarka, a kobieta haruje. Kpina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość egeszegee
TO WIDZE ZE MOJ TO IDEAL :)

Gość egeszegee
HAHAHHA MAM TYLKO 4 POKOJE ! I 2 LAZIENKI A POSPRZATANIE TEGO TO JAKIES 3 H !!! CHYBA NIE MASZ POJECIA CO GADASZ CZLOWIEKU PEWNIE MASZ Z 16 LAT I JESTES NA ETAPIE MASTYRBACJI BRECHTAM

Gość Autorka to idiotka
A gdzie sprzedają IDEALY? Co to w ogóle jest?

Gość ojojojojojojoj
do autorka to idiotka :) cóż ja tam wiem że wolę iść do pracy na 8h :). Popracować, co jakiś czas na kafe posta napisać i wrócić wielce zmęczona do domu. Oczywiście dzieci są różne ( co widzę po mojej kuzynce dwie córki, przy jednej to faktycznie miała wakacje, bo jej się takie spokojne dziecko trafiło i jeszcze ani babci ani cioć sie nie bało to i problemu z podrzucaniem na 2h żeby coś załatwić nie było. Za to druga córka jak jej czadu dała to kuzynka stwierdziła że dopiero wie ile to może być mordęgi z dzieckiem.

Gość wspolczuje takiego meza
do autorka to idiotka maz idealny? no nie zartuj? raczej z lekkim skrzywieniem na punkcie sprzatania...maz idealny to pomaga zonie we wszystkim bo i dom i dziecko jest wspolne co z tego ze autorka nie pracuje zawodowo? przy dziecku jest duzo pracy a jestem pewna ze ona tez w domu sprzata tylko pedancikowi to nigdy nie dogodzisz. znalam takiego co to sprzatal caly dzien a wieczorem zaczynal od nowa bo 'pylki' widzial wszedzie hahaha to juz zakrawa na skrzywienie psychiczne niestety, np lekka odmiana autyzmu, nie zartuje a jak raz do dziecka wstanie to z pracy go nie wyrzuca, bez przesady jedna noc zarwana to nie takie znow halo

Gość Autorka to idiotka
A d\o Ty sprzątasz w domu codziennie? takimi brudasami jesteście, że codziennie trzeba w pokojach odkurzać, a w łazience myć kafelki. A potem płacz, ze mąż ma kochankę. Jak się sprząta po 3 godziny to się nie dziwię.

Gość egeszegee
EEE NAPISALAM ZE MOJ TO IDEAL A NIE JEJ !

autorka to idiotka - TROLLA tutaj podejrzewam bo niemozliwe zeby ktos mial takie niskie IQ!

Jeśli on sprząta, to tobie pozostaje opieka nad dzieckiem i gotowanie. To chyba nie jest tak dużo. Porozmawiaj na spokojnie i tyle.

Gość egeszegee
NIE CODZIENNIE JA NIE MAM Z TYM PROBLEMU BO OBOJE DBAMY O PORZADEK A JA CO TYDZIEN WYJEZDZAM DO INNEGO MIASTA NA STUDIA TAKZE MOJ MAZ KAZDY WEEKEND SPEDZA Z SYNKIEM !

Gość Autorka to idiotka
To współczuje mężowi kobiety analfabetki.

Gość Autorka to idiotka
A wiesz, że zjazdy na uczelni są co dwa tygodnie? Normalnie chyba podstawówki nie skończyłaś....

Gość mamusiiiiiia kalinkii
Ja jestem samotna mama od samego poczatku a corcia ma juz pol roczku.J dla mojego dziecka musze byc i mama i tata.Chodze ciagle nie wyspana, rozdrazniona.Dzis mala jest okropna caly dzien marudzi.Wdomu mam ciagle balagan bo w ciagu dnia nie mam jak cokolwiek zrobic,Wieczorem jak mala usnie o 21 to jestem tak padnieta ze niemam sily na nic.Tykko cos zjesc , kapiel i spac.Nawet niemam jak okien w domu umyc a njuz ledwo co swiat widac.Podrawiam wszystkie zamezne mamusie.

Gość egeszegee
HAHAH TAK CIEKAWE WIEKSZOSC ALE JA MAM KAZDY PIATEK I SOBOTA NIEDZIELE WOLNE ! MAM PRAWIE TYLE GODZ CO DZIENNI ! BRECHTAM Z CIEBIE

egeszegee 👋 ale polewka co? haha kolejna wszystko wiedzaca z iq kury

Gość zmęczona maluchem
Na razie musze opuscić kafe. Przyszedł hrabia i musi coś sprzątnąć, tv oglądnąć, książkę poczytać.... Lecę do małego. Ale beczec się poprostu chce.

Gość egeszegee
HAHAHA :)

Gość egeszegee
JAK USPISZ MALEGO SPROBUJ POROZMAWIAC... NA SPOKOJNIE 3 MAM KCIUKI

zmeczona maluchem wez sie nie daj! sprzatanie sprzataniem ale tv , ksiazka? a gdzie czas dla ciebie i dziecka? widze ze to prawdziwy hrabia, egoista do n-tej potegi. porozmawiaj z nim spokojnie, wyjasnij mu ze tak dalej byc nie moze, powiedz co ci sie nie podoba i czego oczekujesz. bez oskarzen, spokojnie, krotko i zwiezle. powinno dotrzec, powodzenia:)

egeszegee:)) ja tez trzymam kciuki:) i usmiechaj sie :)))

biarac slub starajac sie o dziecko zawsze 2 osoby podejmuja te decyzje wiec 2 osoby powinny wszystko robic a nie tylko zona albo maz. a skoro maz nie pomaga to masz tak jak ja ja od slubu sprzatam gotuje i sie uczylam teraz 5 lat po slubie jest to samo sprzatam gotuje wychwuje dziecko pranie itp. i tak jest zawsze wszystko robie sama i mi w tym nie pomaga jak dziecko bylo male tlumaczyl sie ze boi sie ze polamie bo to takie malenstow teraz ma ps3 tv i kompa i tak on ma swoj pouj ze swoimi zabawkami a ja mam dziecko i reszte domu i jeszze musze mu sniadania robic i zmywac po nim bo ma 2 lewe rece no coz ale widzialy galy co braly :) pozdrawiam i zycze powodzenia

Gość egeszegee
:) USMIECHAM ALE SZLAK MNIE TRAFIA JAK CZYTAM TO... I KOMENTY DEBILI PSEUDO FACETOW EHHH CO GOWNO WIEDZA O DZIECIACH I WYCHOWANIU

Gość ata tata
u mnie maz bardzo pomagal przez dlugi czas, nie bylo problemu z wstawaniem w nocy, praniem, wywieszaniem, odkurzaniem, on robil wiekszosc zakupow kiedy bylam w ciazy i pozniej. Po cesarce przez tydzien nie pozwolil mi wychodzic z domu :D Teraz pracuje daleko, widzimy sie 2 weekendy w miesiacu, owszem, odczuwam brak pomocnej reki :) Kiedy jest to odciaza mnie jak moze :)

Gość ata tata
a kiedy potrzebuje jechac na zakupy, kupic jakies ciuchy to on z nim zostaje i w ogole nie ma zadnego ale, po porodzie chodzilam na regularne masaze kregoslupa - wiadomo ze on wtedy zostawal z malym. Jak maly mial 1.5 miesiaca pojechalam na caly dzien na zakupy, mierzenie, itd... Co jakis czas potrzebuje odpoczynku,zadbania o siebie

egeszegee wiem wiem ale nie przejmuj sie, najlepiej ignorowac:) mi zawsze przychodzi do glowy piekne powiedzonko: 'nigdy nie rozmawiaj z idiota, sprowadzi cie do swojego poziomu a potem dobije doswiadczeniem':)))) a przy okazji, wylacz capsloka, wg internetowej etykiety oznacza to krzyk:)))

Autorko kopnij chlopa w tylek i to mocno. Moja coreczka ma 15 tygodni, od 4 tygodni jej tata jest w USA ja w UK ale za miesiac lecimy do niego. Byl z nami pierwsze 11 tygodni. Pracowal pelne 3 dni w tygodniu , czwartek piatek mial wolne od pracy ale za o spedzal je na sprzataniu, zalatwianiu spraw w urzedach, prasowaniu, gotowaniu dla siebie (maz jest obcokrajowcem i je specyficzne dania wymagajace kilku godzin gotowania), gotowaniu dla mnie i poprawianiu/robieniu tego czego ja nie zdarzylam lub nie dokonczylam zrobic. W jego dni 'robocze' ja sama staralam sie schodzic mu z drogi zeby mogl sie wyspac (taka praca, jakby pomylilo mu sie cos na kompie mogly kogos narazic na utrate zdrowia, zycia czy inne nieprzyjemnosci). Z tym ze nasza mala karmiona piersia w nocy budzila sie raz czasami dwa razy. Wtedy moj maz zawsze wstawal, podawal mi dziecko do lozka, przez pierwsze 3 tygodnie gdy mialam problemy z karmieniem pomagal mi przystawiac mala do piersi i cierpliwie obserwowal czy mala sie najada. Byly tez momenty gdy mi puszczaly nerwy bo o 23 naprzyklad mala dalej nie spala a ja padalam na pysk. Albo gdy on wracal z pracy o 18;00 ja dalej bylam w pizamie zaryczana ze nic nie zrobilam,nienajedzona. Wtedy on spokojnie bral prysznic, przebieral sie, bral ode mnie dziecko i zajmowal sie dopoki ja nie wrocilam do stanu uzywalnosci. Dodatkowo kapiel zawsze byla jego odpowiedzialnoscia, spacery tez. Z czasem gdy mala skonczyla 6 tyg i juz sie mniej wiecej 'uregulowala' wstawala rano z tata o 6;30 i wtedy znow paleczke przejmowal maz. Bral ja na dol do kuchni w lezaczku bujaczku, szykowal sniadanie sobie i mnie, lunch do pracy, sprzatal kuchnie a ja w tym czasie drzemalam do 8. O 8 maz bral zawsze prysznic i ubieral sie do pracy wtedy oddawal mi mala do karmienia i na poranna drzemke. Musze przyznac ze maz mi sie udal, nie spodziewalam sie az takiej pomocy z jego strony. A on zawsze mowi ze to tez jest jego dzieco, ze on piersia nie karmi ale chce miec z dzieckiem jakas wiez i widziec ja czesciej niz kilka godzin w weekend...

Gość zolzaa
no to zależy;) mąż sprząta wiec nie jest tak zle... moj mi w nocy nie pomaga (tez maly ma 3 m-ce) ale o 4.00 wstaje wiec nie mam serca go budzic ,zawsze moge sie w dzien kimnac z maluchem jak przysnie,.. nie narzekam

Ja sobie nie wyobrazam,zeby moj mąż mi nie pomogł przy synku :/ Po porodzie to w ogole nic prawie nie robilam.Miałam cesarke z ostrymi powikłaniami,wiec ledwo wstawałam.Gdy syn sie budził mąż mnie tylko budzil bym sciagnęła mleko,bo mały nie ssał piersi..Ale i tak sama chcialam synka tulić nocą :) Potem moja dobra passa sie skonczyla,na 3 miesiace mąz wyjechal i bylam sama :( Potem dołączyłam do niego i Jas byl okropny,zmiana domu,otoczenia i w ogole:( Przez miesiac tylko płakał :( Ale mąż nigdy nie poszedł spać,nigdy nie krzyczał na mnie :) Teraz syn tez jest marudny,dziś w nocy np po szczepionce PRIORIX non stop płakał.Do 6 rano nie spał a maz siedzial z nami..