Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patuska5454

torebka - miałyscie, bedziecie mieć??

Polecane posty

Gość patuska5454

no niby takie nic a teraz mysle że nie mam torebki, a w sumie to jest potrzebna np. schowac puder, szminke.........czy nie potrzebna? może jakies propozycje jaka można kupic i gdzie? nie chce w salonach bo tam sa ceny kosmiczne za to że coś sie tylko nazywa ślubne....

Gość do autorki tego tematu
nie, nie będę mieć. Po za tym do takiej małej torebki i tak by Ci nie weszło wszystko co powinnaś zabrać - to raczej do "ozdoby" (wątpliwej). Będę mieć "kosmetyczkę" w pokoju hotelowym lub pod stołem schowaną aby była pod ręką.

Gość do piszącej przede mną
Co za bzdura! Oczywiście, że torebka jest potrzebna na najważniejsze drobiazgi: puder, szminkę itp. Chociaż mojej poprzedniczce pewnie jest potrzebny wielki kufer z kosmetykami, żeby wyglądać przyzwoicie :D. Nie będę za każdym razem latać do pokoju hotelowego, żeby się przypudrować ani tym bardziej maszerować do toalety z wielką kosmetyczką pod pachą wyjętą spod stołu :D :D :D W sklepach z torebkami lub sukniami wieczorowymi można kupić kopertówki świetnie nadające się na ślub, mniejsze lub większe, białe i ecru. Na Allegro też jest spory wybór. Oczywiście nie będę tej torebki miała w kościele, ale na weselu będzie pod ręką - biała, elegancka :). W pokoju hotelowym zostawię rzeczy, które mogą się przydać, ale nie muszę mieć ich cały czas przy sobie: igłę i nitkę, odplamiacz, środki przeciwbólowe itp.

Gość pudrować się w trakcie
wesela??? Zainwestuj w profesjonalną makijażystkę, a jedyna czego będziesz potrzebować to błyszczyk. Ja miałam torebkę z różnymi awaryjnymi rzeczami ukrytą pod stolikiem.

Gość do piszących przede mną
Nie mam zamiaru szukać druhny za każdym razem, gdy będę potrzebowała błyszczyka albo ciągać ją ze sobą do łazienki :| Ślub będę brała w środku lata, poza tym mam tłustą cerę więc pewnie będę musiała się przypudrować w trakcie wesela :(

Gość śłub w środku lata
czyli za rok, a ty już się martwisz o torebkę? Dżizas...

Gość do autorki tego tematu
do "do piszącej przede mną" Nie kufer z kosmetykami a nieduża kosmetyczka z podstawowymi drobiazgami. I nie muszę co 5 min. latać się pudrować jak Ty :o Będę mieć profesjonalny makijaż a moja cera jest ok. Większość moich koleżanek miało właśnie torebki/kosmetyczki pod stołem. Trudno w kopertówce schować coś więcej prócz chusteczek :o

Nie martwię się, tylko odpowiadam na pytanie - czy będę miała torebkę i gdzie taką można kupić. W wyobrażeniu niektórych torebkę wieczorową kupuje się tylko na jedną okazję - własny ślub. W sumie nie ma się co dziwić, jeśli ktoś bywa tylko na wiejskich dyskotekach :D :D :D

A makijaż poprawiały też pod stołem? :D Czy maszerowały do toalety z kosmetyczką pod pachą? Dla mnie to byłby wstyd, ale cóż... Twoje koleżanki o manierach takich jak ty nie są dla mnie żadnym autorytetem :D

Gość a co to za wstyd iść do
łazienki z kosmetyczką?

Gość a ty do piszących przede mną
to dopiero prezentujesz maniery.

Gość ja mialam profesjonalny makija
i ani razu w ciagu nocy nie musialam go poprawiac. choc na codziec twarz mi sie swieci. blyszczyk miala moja swiadkowa ale ani razu go nie uzylam, mąż woli całować mnie bez błyszczyka:P perfumy mialam schowane rowniez u swiadkowej. reszta rzeczy w pokoju.

Gość ja też miałam profesjonalny
i też nic nie poprawiałam, tylko błyszczyk, bo lubię :) moją kosmetyczkę i zapasową parę pończoch miała świadkowa w swojej torebce.

Gość mogę wam zagwarantować
ze na własnym weselu nie będziecie miały czasu latać z kosmetyczką do łazienki. Ja ledwo wyrywałam się na siku :P a co dopiero myśleć o tym czy mi się błyszczyk nie starł, czy trzeba makijaż poprawić.

Gość manier to nie masz Ty
a ja mam elegancką kosmetyczkę a nie badziew z marketu co wstyd go pokazać :o

Gość no tak trzeba się pochwalić
podróbką Gucciego :P

Gość zdziwiłabys się
frustratko :)

Gość frustratką to jesteś ty
bo musisz ciągnąć ze sobą całą kosmetyczkę zamiast cieszyć się zabawą.

Gość a ty musisz ciągac torebkę
i co chwilę latać poprawiać makijaż :o Ja go prawdopodobnie w ogóle nie będę musiała poprawiać :D

Gość jussa
ja podczas swojego ślubu poprawiłam tylko usta 2 razy.Pomadkę miałam u świadkowej (jak również igłę i nitkę i puder którego nie użyłam bo miałam profesjonalny makijaż) ślub też był w środku lata. A do łazienki poszłyśmy razem, nie musiałam jej szukać daleko:)