Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość morealka43256

KTO SAM OBCINA WLOSY? JAK CIENIOWAc?

Polecane posty

Gość morealka43256

Chcialam sie dowiedziec jak pocieniowac samemu wlosy? Slyszalam o metodzie, ze robisz 3 kucyki i obcinasz na prosto ktos tak moze obcinal i moze mi to wytlumaczyc? :)e

Gość no to zrób tak i wklej fotkę
:D:D:D

Gość ja robię według tego
włosy w nosie też sobie sama obcinam:)

Gość ja robię według tego
podszywku - czyzbys okazał sie fryzjerem, ktory poczuł sie zagorożony?:P

Szkoda, ze dopiero teraz trafilam na ten temat, wczoraj bylam u fryzjera i pewnie gorzej niz po samodzielnym cieciu bym nie wygladala...;)

Gość morealka43256
nie chce mi sie wyswietlic 2,3,4 strona :/ moze ktos jeszcze cieniuje?

Gość morealka43256
czytałam , że dziewczyny po samodzielnym ścinaniu są bardzo zadowolone. Ja za kazdym razem od fryzjera wychodziłam niezadowolona, zawsze musial cos spieprzyć , dlatego teraz chce sama sobie sciac :P najwyzej bede miala do siebie pretensje

Gość u mnie też błędy systemowe
na stronach 2,3 i 4 :-O

mnie tez sie nie chciala wyswietlic, ale dalam w gogle haslo "jak samodzielnie obciac wlosy" i wyszukalo mi ta strone, ktora zaczela wtedy dzialac ;) sprobuj tak wejsc ;)

Gość ffgghghggfg
ja sobie koncowki cieniuję maszynką do golenia ;)

Gość morealka43256
chyba sobie tak pocieniuje sama dzisiaj.. ale boje sie efektu ;p myslicie, ze lepiej zrobic te 3 kucyki na czubku srodku i na dole glowy i scinac na prosto czy tak jak tam na zdjeciach??

Gość morealka43256
doradzcie

Gość
nie wiem, ja tam po prostu zaczesalam wlosy do dolu (ze spuszczona glowa) i cielam jak leci. potem poprawilam juz tylko przod normalnie, przed lustrem. i wyszlo zajebiscie;)

Gość morealka43256
na prosto cielas ? :)

Gość
pytasz o to, czy chcialam miec prosto sciete wlosy? nie;) wyszly poszarpane, tak jak chcialam;) tym sposobem z pierwszego linka;) a potem dokanczalam z wyprostowana glowa;)

Gość sojfem500
ja wiem o tej metodzie już kilkanaście lat,kiedy to mojej siostry koleżanka wpadła na ten pomysł-zrobiła sobie kitka z tyłu głowy,dość wysoko,spięła gumką i nożyczkami obcięła prostym cięciem.Podobno wyszła super pocieniowana fryzura. Moim zdaniem należy tylko zastanowić się czy chcemy włosy mocno skrócić,czy nie,wtedy obciąć tylko końcówki,nie za blisko gumki

Gość ja też sama obcinam
U fryzjera byłam 2 razy w zyciu, raz mnie uczesała na gorąca czterdziestkę mimo że miałam 17 lat wtedy, drugi raz na własnym ślubie. Moja siostra mnie zawsze obcinała ale od paru lat rzadziej się z nia widuję i jakoś sama się nauczyłam. Nigdy nie cieniowałam w taki sposób jak piszecie, po prostu wycinałam niektóre kosmyki z włosów i gotowe, a że mam kręcone to wszelkie nieścisłości nie rzucały sie w oczy.

Gość kirstenann
Ja podszkoliłam się od mojej sąsiadki,.miałam tylko tak jakby 2 warstwy włosów( takie beznadziejne pocieniowanie ktore zrobiła mi fryzjerka) i na początek obcinałam tylko końcóweczki bo zwyczajnie bałam se co z tego wyjdzie ;) Awięc tak : biorę włosy warstwani- od czubka głowy, zaczesane wszystkie do tyłu - tak jak robi to fryzjer (bierze w palce i wyrównuje po wzięciu do góry) i tak po kolei do końca. te warstwy włosów które biorę pop kolei z góry do końca, nie są grube. chodzi o to zeby wszstkie tak jakby były rozłożene równo pomiedzy palcami. Aha i obcięte warstwy kolejno upinam jakąś wsuwką cyz czymś, zaby sie nie wtrącały w inne warstwy;) Jak chce same końcówki to tne tyle ile mi odpowiada a jak więcej to tak samo i nikt mi łaski nie robi.... ;)Planuję też zakupienie nożyczek , które strzępią włosy, zeby nie wyszło jak podziabane siekiera;p nie wiem ile kosztują ale się dowiem :D Mam nadzieje, ze zrozumiałyście moją wypowiedź xD