Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elisea

chyba przesadziłam z zakupem body

Polecane posty

"jak ma sie chłopca np to on bardzo lubi sikać po zdjęciu pieluszki" Jak się ma chłopca to się wie, że przy przewijaniu po zdjęciu pieluszki trzeba mu od razu rzucić kawałek tetry albo flanelki na ptaszka bo będzie sikał w reakcji na chłód. Też filozofia... nie filozofia tylko czasem się nie zdąży. albo jak tetrę się podniesie to on czasem znowu sika...

Mojemu pępek odpadł po 7miu dniach a miał body non sto, tylko nie trzeba go paprać spirytusami to szybciutko odpadnie.

Gość egeszegee
ja mam chlopca i nigdy nie osikał mnie podczas przewijania a sam siebie owszem raz :) takze nie ma reguly nie zakrywam go tetra ma 14 ms ja mam teraz full ciuszkow w obiegu , posegregowane podobnie body z dlugim ok 15 body z krotkim ok 15, ciuszki do spania, ciuszki do raczkowanie, spodenki na spacer, bluzy i kurtki itd

Gość egeszegee
no ja spirytusem mu raz przeczyscilam po pierwszej kapieli i tyle:)

Gość wazne zeby miały szerokie
to wejscie na głowke bo niektore nie maja napek z boku i tragedia-główka nie wejdzie

Gość do elisea
po pierwsze to dzieci nie są takie kruche jak się niektórym wydaje po drugie najlepszym, sprawdzonym i powszechnie stosowanym sposobem (jak świat długi i szeroki) są body + spodenki + skarpetki (+ ewentualnie bluzka, jeśli body jest z krótkim rękawem) i to w zasadzie tyle. w pajacach się śpi i niczego poza pieluchą się pod nie nie zakłada. śpiochy i kaftaniki są niewygodne, chociaż ze 2 sztuki kaftaników/bluzek może ci się przydać do przysuszenia pępucha.

Gość egeszegee
szczerze najbardziej przystosowane sa ciuszki ze stanow gerbera, gapa i old navy wszedzie maja napy , zakladki a kaftaniki zakldki na raczki te rekawiczki i tam sa duzo tansze! ja dalam po 3 dolary za body czy bluzke old navy gdzie dolar byl wtedy po 2 zł :) a konkretne bluzy GAPA dalam ok 10 dolcow a buty chyba 8 ale maja zaniżone rozmiary, moj juz nosi na 18 ms z OLD NAVY a ma 14 ms

Gość do elisea
A pierwsze body możesz kupić zapinane kopertowo, skoro tak strasznie się stresujesz ubieraniem. Jest ich pełno w h&m, kappahlu, czy cubusie. Aha i jeszcze szczera rada na koniec - szkoda kasy na polskie ciuchy. Większość to niestety szmaty.

ja nie mówie ze to jest reguła ale chłopcom zdarza się to cześciej niż dziewczynkom. mój sikał nagminnie i żadna tetra mnie nie ratowała. bo kiedyś trzeba ją podnieść i znowu sika:) znam dużo rodziców którzy mają podobny problem właśine z synami.

Gość egeszegee
polskie hmm no duzego wyboru nie ma teraz jak nie mam dostepu do ciuszkow ze stanow to kupuje tutaj z H&M i z cocodrillo chociaz H&M zaczal sie ceni - zrobili dla dzieci fajne ciuszki na zime jak na narty wzielam mu kurtke i spodnie na szelkach do sniegu ale komplecik 250 zl :) w stanach pewnie bym dala z 80

Gość do alonuszka
patent jest taki że jak podnosisz tę flanelę to automatycznie nakładasz front nowej jednorazówki i nic nie ma prawa się wydarzyć. troszkę sprytu ;)

Gość elisea
nie wiedziałam o tym ptaszku ze tak sika :P fakt faktem łatwiej o higienę chłopczyka niz dziewuszki

ja naprawdę różnych rzeczy próbowałam. sprytu nabiera się z czasem a i tak nie zawsze wyjdzie.... jak miał już kilka tygodni to sobie wradziłam ale początki były trudne...

Gość do egeszege
polecam ci spróbować jeszcze cubus i kappahl. też pierwszorzędna jakość za rozsądną cenę. h&m podniósł ceny ale i proporcjonalnie do jakości, więc nie ma w zasadzie do czego się przyczepić. najlepiej polować na posezonowe akcje. jeśli chodzi o ciuchy ze stanów to poza gapem, świetny jest oshkosh. ale pewnie o tym wiesz :)

Gość do alonuszka
no to zamów sobie pee-pee teepee. na pewno się sprawdzi przy twoim malcu.

Gość egeszegee
wiesz ja tylko tam moglam kupic gdzie mozna bylo placic przez paypalla :) wiec tak nie kupilam no w cubusie tez czesto cos kupie:) zapomnialam dopisas a kapall to juz mi sie nie podoba... nie wiem czemu czesto kupuje na przecenach :) dla malego i wtedy to juz reklamówkami:) ost dorwalam w cocdrillo na jesien kurtke za 120 zl na 30 i plaszczyk mu kupilam na wiosne za 40 zl:) takie zakupy to lubie ale powiem ci ze w H&M juz sie tak rzucili na ciuszki zimowe ze szok nie ma pelnej rozmiarowki juz

Gość do egeszegee
kappahl ma świetne kolekcje, generalnie replikuje duński katvig, danefae i me too, na które teraz jest szał w EU. daj im szansę :) to szwedzki producent taki jak h&M i norweski cubus. podobne profile, dobre ceny i fajna jakość. polskie łaszki się do nich nie umywają chociaż są to tylko "ekonomiczne marki" w skandynawii.

Gość do egeszegee
a i zajrzyj czasem do c&a, też mają dobre ceny (szczególnie na wyprzedażach)

Gość egeszegee
nie mam C&A u nas w szczecinie ale od jakigos czasu mieszkam 4 km od niemiec takze tam sie wybiore na zakupy:)

Gość do egeszegee
Oj jak dobrze! Słuchaj Egeszegee, postaraj się znaleźć w DE holenderski sklep HEMA! Mają piękne rzeczy, nie tylko dla maluchów, ale i dla domu! Śliczne kolory i bardzo dobra jakość! Serdecznie polecam!

Gość o rany annnnna
"annnnnnna (andzia-osw@o2.pl) Mojemu pępek odpadł po 7miu dniach a miał body non sto, tylko nie trzeba go paprać spirytusami to szybciutko odpadnie. " o fuuu to pewnie z tego brudu sie przykleił pępek do kaftanika i odpadł :-/ jestes brudasem, pępek trzeba dezynfekowac kobieto!!! jakie ty tu głupoty wypisujesz

Gość egeszegee
ok:) dzieki a wiesz w jakiej miejscowosc?? bo wiesz Herinsdorf mam 15 minut ale Wolgast chyba 70 km

Gość do egeshegee
jeszcze nie wiem, ale zaraz sprawdzę na ich stronie internetowej powklejam ci linki, bo takiej okazji NIE pozwolę ci przepuścić, o nie! :) w Polszy nie ma takich kolorów jakie mają ludzie w NL, a szkoda bo są przeurocze :)

Gość egeszegee
oki:) spoko mieszkam blisko to pojade nie raz

Gość do o rany annnnna
kolejny przykład matki polki lekomanki ;P bądź bardziej naturalna, im mniej ingerencji farmakologicznych tym lepiej dla dziecka przesadzasz i tyle

Gość do egeszegee
Ano wygląda na to, że Hema jest tylko wzdłuż granicy z Holandią i najbliżej macie do (sic!) tej w Oldenburgu, a to kawał drogi ze Szczecina, więc raczej odpada. A szkoda... http://www.hema-deutschland.de/frameset.htm Gdybyś jednak była bliżej zainteresowana podaję link do ich oryginalnej strony w języku holenderskim, żebyś sobie przejrzała asortyment. Na pewno dasz sobie z nią radę jeśli znasz choć troszkę niemiecki, bo niderlandzki jest bardzo podobny do niemieckiego http://www.hema.nl/nl-NL/winkel.aspx?navmethod=menu Tymczasem proponowałabym wyprawę do Berlina zamiast np. Wolgast bo odległość jest taka sama mierząc od Szczecina, tyle że zamiast na północny zachód, jedziesz na południowy. Na pewno bogatsza oferta produktowa i więcej sieciówek będzie w Berlinie, niż mniejszych miastach portowych.

Gość do brudasów
nie przemywaacych pępka. a więc spirytusem pępek przemywac trzeba zeby sie nie wdało zakazenie. zeby nie zebrała sie czasem ropa i nie byla potrzebna ingerencja chirurga. a wit. K i d3 daecie? czy tez nie?

Gość do egeszegee
A tu masz C&A on-line na Niemcy. Nie mam pojęcia czy by ci dostarczyli przesyłkę do Szczecina, ale zawsze możesz sobie przejrzeć aktualną ofertę i ceny, także wówczas wiesz po co idziesz do sklepu http://www.cunda.de/Shop/HtmlLevel3/babies_kollektion.html?l1=%27Babies%27&l3=%27Kollektion%27 H&M też mają on-line http://shop.hm.com/de/deptstart?dept=BARN&shoptype=S KappAhl ma on-line store tylko na Skandynawię. Najbliżej masz do Szwecji, więc możesz sobie jeszcze dodatkowo przejrzeć ich ofertę http://www.kappahl.com/products/barn/Barn/ Pozdrówka ;)