Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -AaHhAa-

Smakosze kawy i zwykli śmiertelnicy

Polecane posty

Gość -AaHhAa-

Hejo :D Zamierzam kupić sobie pierwszy ekspres. Mnóstwo wątpliwości w związku z tym. - przelewowy czy ciśnieniowy? - z młynkiem na kawę? - czy filtr wody potrzebny jest? - jaka marka? Co do ceny to zamierzam wykosztować się do max. 400zł. Jakie macie ekspresy w domu? Co polecacie?

Gość -AaHhAa-
Więc???

Gość -AaHhAa-
up up

Gość -AaHhAa-
Chcecie żeby mi smutno było?? :(

Gość zwykły śmiertelnik...
podobno kawa z ekspresu jest inna w smaku i nie jest to dobry smak :o ekspress to raczej do firmy a nie do domu :P

Gość -AaHhAa-
A ja właśnie mam ekspres ciśnieniowy w firmie i bardzo mi kawka z niego smakuje :) Ale jest to jakiś wypasiony model pewnie za 2000zł

Gość hmmm............
no to jak tak to kieruj sie możliwosciami budżetu i ...wyglądem estetyka ponad wszystko :) a czy z młynkiem to już sama zadecyduj, może weź takiego typu jak masz w firmie skoro mówisz że kwa z niego dobra

Gość -AaHhAa-
To jest taki ekspres "eklamowy" Jacobsa. Jest za duży i z pewnością za drogi (o ile w ogole jest dostepny w normalnej sprzedaży) jak na moje domowe możliwości

Gość iga.42
za 400 zł express cisnieniowy ??? Chyba że ten który niedawno w telewizji reklamowali, podobno kawa bardzo dobra, ale trzeba kupować różne wkłady z kawą. Koleżanka polecała mi go.OSTATNIO WIDZIAŁAM GO W Auchanie

Gość zdecdowanie najlepszy
jest ciśnieniowy. Ale do 400 zł... może być ciężko. Ja akurat chciałam z młynkiem i taki mam, firmy saeco, model nie pamiętam jaki, ale nie jakiś super wypasiony. Półtora roku temu kosztował 1300 zł. Jesli jednak ni eluisz wydawać za dużo pieniędzy, to weź pod uwagę, że dobra kawa do ekspresu to konkretny wydatek (ja np. kupuję taką za ok. 18 zł/100g i nie jest to najdroższa z kaw ziarnistych) . W dodatku do takiego z młynkiem należy kupować kawę w ziarnach, czyli najczęściej już naprawdę w "specjalistycznych" sklepach z kawą. Więc może zastanów się nad przelewowym.

Gość dopiszę jeszcze
że te 100 g wystarcza mi na jakieś ok. 10 kaw. A te specjalistyczne sklepy, to zwykłe sklepy z kawą - po prostu w marketach czy sklepach osiedlowych kawa ziarnista, która jest w sprzedaży i nadaje się do ekspresów jest zazwyczaj ohydna. Ale co kto lubi. Aha, i odradzam lavazzę - obrzydliwa jest.

Gość -AaHhAa-
up up :D

Gość -AaHhAa-
upup

No tak nie ma nic lepszego niż kawa z ekspresu. Ale dobry ekspres w niskiej cenie to tez jest wyzwanie. Na szczęście jest mnóstwo sklepów, gdzie można kupić tanio bardzo dobry ekspres, jak np. magicznaplaneta.pl, gdzie wybór jest ogromny a ceny niskie. Także można się delektować pyszną kawą z ekspresu;)

Do ekspresu ciśnieniowego kup sobie kawy najlepiej ciemno palone. Masz ekspres z młynkiem? Polecam Lavazze i kawy z Pożegnania z Afryką - obie są najwyższej jakości, lavazza jest mieszanką, a pożegnanie ma w swoim asortymencie również 'pojedyncze sztuki' konkretnych kaw.

u mnie w domu już od długiego czasu pijemy kawe z ekspresu moccamaster oprócz tego że kawa jest pyszna dzieki specjalnemu filtrowi ti jeszcze posiada ta kawa wartości zdrowotne

17stopni - mi też bardzooo smakują te kawy i do ekspresu ciśnieniowego będą jak znalazł :0 Jesli chodzi o ceny to jest z tym bardzo róznie i przedział cenowy jest ogromny w zależności od producenta, funkcji i od tego czy jest to ekspres prosty / zwykły czy dający więcej możliwości w przygotowywaniu kawy :) Sami z resztą sprawdźcie jak wygląda sprawa cen http://www.medialux.pl/dzial/drobneagd/kategoria/?id=171#1 - ekspres ekspresowi nie równy ;)

Gość zrezygnowąłam z zakupu ekspre
su kiedy nauczyłam się robić kawę w tym: http://pl.wikipedia.org/wiki/D%C5%BCezwa mozna kupić za max 50 zł a kawa jest rewelacyjna