Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samek

tesknota

Polecane posty

Gość samek

Witam, mam mały problem mam psa rasy samojed od 2 tygodni Samek stracił apetyt myślę iz z tęsknoty gdyz tam gdzie był to był od 3 miesiaca życia a teraz jest u mnie i nie ma możliwości powrotu do byłej pani ja robię co mogę aby zapełnić mu czas ale wiadomo nic na dłuższa metę i boje sie iz mogę go stracić przez jego tęsknotę

Wodę pije? Może odreagowywać przez jakiś czas. Zdrowy pies nie zagłodzi się. Ile ma lat ?

Gość samek
Pies ma już 4 lata i defekto sporo tej wody pije

Dwa dni to jeszcze nie tragedia. Spróbuj przyrządzić mu coś smakowitego (np. rosół z kurczakiem, ryżem i warzywami). Wiesz co jadł u poprzedniej właścicielki ?

Gość samek
z tego co wiem jadł suchą karmę raz na jakiś czas mu cos ugotowała a u mnie suchej nie rusza ugotowałam mu smakołyk które psy uwielbiają a on tego nawet nie ruszył zaznaczę iz większa ilość mięsa niż reszty i nic

Oczywiście bez jakichkolwiek kości z kurczaka. Dal psa mogą być niebezpieczne.

Jeśli przez kolejny dzień, dwa nic się zmieni, sugerowałbym wizytę u wterynarza.

Gość samek
dzięki za podpowiedz

Z tego, co właśnie przeczytałem samojedy istotnie emocjonalnie silnie wiążą się z właścicielami. Głowa do góry. Może rzeczywiście potrzebuje więcej czasu. Życzę zdrowia wam obojgu :)