Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MłodaŻonka

ktoraś wie ...

Polecane posty

Gość MłodaŻonka

... jak zrobić marchewke z groszkiem na gęsto ?? dusze z maslem, ale nie wyglada to jak ta z przedszkola ??

Gość MłodaŻonka
probowalam, to nie to

Gość MłodaŻonka
ha ha ha

Gość zasmażka
troche masełka rozpuscic na patelni dodac troche maki i mieszac jak sie zarumieni dodac do marchewki i groszku.

Gość robisz z mrozonki
nigdy nie kupuje mrozonki marchew z groszkiem,bo nigdy nie wyjdzie jak nalezy,poniewaz marchew jest duzo twardsza od groszku i zanim marchewka zmieknie to z groszku zrobi sie papka. Najlepiej pokroic swieza marchewke,dusic na masle podlewajac od czasu do czasu woda,bo inaczej bedzie sie przypalac,gdy marchewka bedzie miekka nalezy wtedy dolozyc groszek,moze byc mrozony albo z puszki ale wyplukany,na koniec dodac troszke cukru,soli i szczypte pieprzu i lekko podbic rozrobiona maka z woda. Moze nie tak szybko jak ta mamalyga z mrozonki,ale za to 100% smaczniejsza.

Gość MłodaŻonka
maz pracuje, ja tez koncze prace o 14 , dlatego nie mam sily juz potem bawic sie w obiady, a dosyc mam goracych kubkow. Dzieki za rady, na pewno skorzystam :)

Gość nie martw sie
z czasem dojdziesz do wprawy i to co dzisiaj wydaje sie czasochlonne stanie sie banalnie proste i szybkie. My tez oboje z mezem pracujemy w godzinach rannych,ale codziennie wieczorkiem cos tam przygotowuje,zeby na drugi dzien tylko dokonczyc albo odgrzac,wszystko przychodzi z czasem i praktyka w gotowaniu,powodzenia.