Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawka z mleczkiem

Ból piersi od owulacji

Polecane posty

Gość kawka z mleczkiem

Czy was też bolą piersi od owulacji do okresu- ok. 2 tygodni? Ja mialam okres od 4 do 8 września, a od 15 września bolą mnie piersi, poczAtkowo słabiej, teraz mocniej. Innych zmian u nich nie zauważyłam, tylko ten ból. Trochę się zaniepokoiłam, bo wcześniej piersi bolały mnie ok. 10 dni przed okresem, a teraz ten ból wystąpił tuż po owulacji- tak mi się wydaje, bo bardzo mnie bolał lewy jajnik. Czy na wcześniejsze wystąpienie bólu ma wpływ to, ze byłam przeziebiona i brałam sporą dawkę gripexu? Dodam, ze ciążę raczej wykluczam, bo zabezpieczamy się prezerwatywą, unikamy dni płodnych no i wytrysk jest zawsze poza mną.

Gość ja.............tak
mam też od owulacji ale nie jest to jakiś ból mocny tylko takie mrowieniach po bokach podobne odczucie jak przy karmieniu piersią z tym że u mnie może być niestety ciąża

Gość kawka z mleczkiem
ja nie mam mrowienia tylko taki ból, jak przed okresem. Tak jak pisałam, w ciąży raczej nie jestem, bo gumka nie pekła ani nic, ale chyba zaczynam sobie wmawiać, schizuję po prostu

Gość kawka z mleczkiem
up

Gość uuuuuuuuuuuuuuppp
up

też tak mam i zdarzyło mi się to pierwszy raz. Jestem teraz właśnie w tym cyklu, który zresztą dobiega końca, bo owszem zdarzał się ból piersi ale na kilka dni przed @ a nie od około połowy cyklu. Ten cykl ogólnie jest dla mnie dość nietypowy, ponieważ 19 i 20 dnia cyklu miałam dziwne przeszywające kłucie w podbrzuszu co skończyło się jednorazowym plamieniem. Staram się z mężem o dzidzię i myślałam, że mogła to być implantacja zarodka, do tego ten ból piersi... ale zrobiłam w 27 dniu cyklu test ciążowy o czułości 25 mlu/ml z porannego moczu i wyszedł negatywnie, co mnie bardzo zasmuciło :((( czy test mogłam robić za wcześnie?? Czy któraś z Was miała podobne objawy i czego one mogły dotyczyć? Boję się, że to jakiś problem z hormonami :(( dziś jestem w 28 dniu cyklu, jutro powinnam dostać okres, ale na okres się nie zapowiada, w ogóle nie boli mnie brzuch a piersi nie mogę z kolei dotknąć :(((

Gość ojtam ojtam
proponuję test rano - z pierwszego moczu - bez picia i sikania całą noc - jak wyjdzie negatyw to raczej przygotować się na @

mnie od owulacji do okresu zawsze bolaly sutki, az tu nagle po owulacji sutki byly drazliwe zaledwie 3-4 dni a co sie pozniej okazalo ? ze to ciaza ;) teraz jestem w 16 tc ;)

nie są to moje pierwsze starania o ciążę, niestety... już tyle widziałam testów z jedną kreską, że teraz wole zaczekać, a nawet tydzień. Jak za tydzień nie przyjdzie to wtedy zrobię znowu test, a jak dostane okres to po nim udam się do ginekologa. Wczoraj się skusiłam ponieważ były walentynki i gdyby wyszły II kreski to wiem, że byłby to najlepszy prezent dla mojego męża, ale nie wyszły :( Ostatnio robiłam badania krwi prolaktynę, białko całkowite, TSH czyli tarczycę i morfologię i wszystko wyszło mi w normie. O dzidziusia staramy się już ok 9 m-cy i dupa :( pierwszy raz w życiu i to w tym cyklu poczułam te dziwne kłucia a po nich to jednorazowe plamienie do tego ten ból piersi :( dziś zaobserwowałam wodnisty śluz (?!) bez zapachu, nic mnie nie boli ani nie swędzi. Dziwne to wszystko...

a Tobie zaklopotananieznajoma gratuluję :) mnie sutki nie swędzą, ale bolą wraz z całymi piersiami, które znacząco mi się powiększyły. Jeśli to nie ciąża to martwi mnie co może być tego powodem. Wyniki z krwi wyszły mi w normie. Niepokoje się, że coś może być ze mną nie tak, boję się, że hormony albo nie wiadomo co, dlatego zapytałam czy ktoś miał podobnie i co w ich przypadku to oznaczało.

sprawdz moze jaka masz temperature ? ja w ciazy mialam min 37 stopni i non stop wyzej czyli 37.3 37.5 37.7 to byl max o ile dobrze pamietam ;) jesli piersi Ci sie powiekszyly to bardzo dobry znak o ile tak nie mialas wczesniej (to rowniez moze byc objaw ciazy) a skoro piersi bola po owulacji to albo wina hormonow albo faktycznie objaw ciazy. ja bym raczej obstawiala to drugie ;)

Gość xxxxyyyyyyyyyyyyyyooooo
ja tez tak mialam z bolem piersi po owulacji bolaly mnie 7 dni a teraz jak mam 5 dni do okresu juz nie bola.. nie rozumiem,...pewnie to wahania hormonalne..

Zaklopotananieznajoma - mierzę temperaturę ale zawsze wieczorem... :) Rano nigdy nie mam czasu, zresztą zapominam o tym. Oczywiście wiem, że nie powinno mierzyć się temp. wieczorem ale to robię od dłuższego czasu i obserwuję swoje wyniki i ku zdziwieniu pewnie większości sprawdza się :) we wcześniejszych cyklach było tak, że od owulacji zawsze miałam powyżej 37 i wahało się w granicach do 37,5 a jak zbliżała się miesiączka to temperatura systematycznie spadała, a na 1 dzień przed okresem było ok 36,6 więc już wszystko wiedziałam. Mierzenie wieczorem oczywiście nie odwzoruje idealnie temperatury ciała i na pewno nie umożliwi zobaczenia tego "skoku" temperatury sygnalizującego owulację ale dzięki temu mierzeniu wieczorem mam obraz na to czy mogę jeszcze marzyć o tym, że się udało czy też nie. Zobaczymy co z tego będzie. Obiecałam sobie, że nie będę się nakręcać ale nie umiem... :(