Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

musze sie tu wyżalić bo mnie krew zalewa

Polecane posty

historia wyglada tak: Mlody dostal wysypke na calym ciele. Pediatra w Turcji. myslaląm ze alergiczna wiec podalam calcium, wykapalam w krochmalu i mialo przejsc... ale nie przeszło a wrecz sie nasililo. Goraczke mial wczoraj ale zeby wychodza wiec stwierdzilam ze od tego. Dzis juz tylko stan podgorączkowy. Za uszami wywalone wezly chlonne tak ze golym okiem widać. Dzownie dop przychodni i slysze " Ja nie mam czasu prosze się zglosić o 15 do innego lekarza dyżurnego" O 15 jade do przychodni. Lekarka ktora sama wymaga chyba pomocy lekarza geriatry popatrzyla na mlodego (nawet nie zbadala) i mówi "hmm to ja pani szczerze powiem ze nie wiem! prosze isc do innego lekarza albo moze czekac moze cos z tego wyjdzie, a jak nie wyjdzie to ja nie wiem"... no to biore mlodego i jade do innej przychodni. Sl;ysze "pani dziecko nie jest u nas leczone wiec nie udzielimy panstwu pomocy bardzo nam przykro. prosze jechac na dyżur" pojechalam na dyżur- jest od 18 a jest dopiero 16 wiec pocalowałam klamke. Zadzwonilam na COIT i pytam gdzie mojemu dziecku udziela pomocy. Kazali jechac do ambulatorium przy szpitalu. Pojechalam a tam mi mówia "to nie jest zagrozenie życia wiec nie udzielimy pomocy przykro nam". Wrocilam pod calodobowy i stalam jak glupia do 18. O 18.30 wreszcie przyjechala pediatra (równiez wymagajaca pomocy geriatrycznej) nawet nie popatrzyla na mlodego i mowi "no ja nie wiem" to jej pytam "a moze to choroba zakaźna?" a kobieta do mnie " Pani teraz sie szczepi dzieci i juz nie ma chorób zakaźnych!!!" Podziekowałam i wrocilam do domu. Mlody caly wysypany wezly chlonne jak pilki... Pediatra wróci z Turcji 5 pazdziernika. Poprostu siąść i wyć!!!!!!!!

Gość wikiiiiii
spółczuje... tak po za tematem patrząc na skrót K&M - Kornel i Marysia to może być również Kocham Maluchy :)

Gość a nie jest
to : trzydniówka ospa lub szkarlatyna? przy tych chorobach właśnie bardzo powiększają się wezly moj maly mial ospe i trzydniówkę i węzłly chłonne były bardzo powiększone

Gość Taka jest nasza
kochana słuzba zdrowia strajkowac kuzwa bo ciągle mało tylko to oni potrafią ile ja miałam z nimi przebojów to szkoda gadac ;/ i co zrobisz?? czekasz do 5 października? chyba nie?

Gość no a co ma zrobic
jak nigdzie nie chca przebadac dziecka:O kuzwa noz sie otwiera w kieszeni, przeciez chodzi o male dziecko:O a pozniej sie slyszy o roznych dramatach w tv, ze za pozno, ze nikt nie udzielil pomocy...

Gość to tzreba iść
prywatnie 100 i święty spokój

Gość zostaje wywalic z 50 do 100 zl
na prywatna wizyte domowa pediatry, ja niestety tak musialam uczynic bo miala podobny wypadek z synkiem wspolczuje bo wkurwic sie mozna na maxa

Gość ja 1987
a nie mozesz jechac prywatnie do jakiegos pediatry? jak placisz to jest inna gadka i zaczyna im cos switac w glowie!

Hmm, ja też do tej pory nie wiem co mi i mojemu młodszemu bratu było, a było to w lutym. Wysypało nas tego samego wieczoru w czerwone, swędzące plamki, gorączka, zaćmienia przed oczami. Przez jakieś 2 czy 3 dni w przychodni nie wiedzieli co nam jest, dawali jakieś zastrzyki i wapno kazali pić. I w końcu brat w szpitalu wylądował na 2 dni. Tam po jakichś badaniach, które chyba nic nie wykazały, stwierdzili, że to od wypicia kubusia... Zeszło po około tygodniu. Ale u Ciebie może być to coś innego.

maly nie pije kubusiów jasne ze moge isc prywatnie i nawet bede musialą... tylko nie wiem gdzie a nie chce w ciemno bo zno trafie na jakas co niewiele wie albo jej sie nie chce... jak macie kogos sprawdzonego z Krakowa to prosze piszcie

Gość Do MaMani
Nie wiem ldaczego odr azu nie poszłas prywatnie... Ja mam 15 lat choruje od zawsze i dlatego zawsze chodzę prywatnie tacy lekarze którym się płaci 100-200 lecza z większą werwą poprostu im się chce

juz napisalam dlaczego nie poszlam prywatnie to raz a dwa to po cos jest ta pier.... panstwowa sluzba zdrowia chyba! Jakby kazdy mial chodzic prywatnie to niech zamkna ten burdel i nie pobierają skadek!!!!!! Moim dzieciom sie panstwowo nalezy jak psu buda! wrrrrrr

Gość Do MaMani
Niewiem po co ta agresja skoro mały podobno cierpi to tzreba dupe do taksówki i prywatnie

Tylko gdzie? Dzwonilam "po kolezankach" one lecza na NFZ i nie znają żadnych prywatnych pediatrów.

Gość Do MaMani
w krakowie to akurat nie pomoge bo mieszkam dalj od ciebie duzo dalej ale moze w rodzinie popytaj? albo w necie i sprawdz recenzje

w rodzinie nie mam takich malych dzieci, a tak to wszyscy nfz... tzn moja lekrka przyjmuje tez prywatnie i jak cos sie dzieje to dzwonie i ona przyjezdza... tylko ze jest za granicą :(:(:(

Gość hej hej
mamani, a moze to mononukleoza?!!!!!! podobne objawy, ta chorobe ciezko zdiagnozowac, najlepiej zrobic badanie krwi w tym kierunku. a mial ostatnio antybiotyk?

to nie mononukleoza przy mononukleozie są objawy troche jak przy anginie a do tego powiekszona śledziona i wątroba. to jest coś- albo zwykla alergia albo cos zakaźnego- prawdopodobnie ospa gdyż krosty wyglądają jak male pęcherzyki i są czymś wypelnione. Myślalam ze moze różyczka bo na nóżkach sa inne krostki- czerwone i okrągle, ale wykluczylam różyczke bo jednak to sa krostki a nie plamy. albo 3 dniówka z tym ze zagorączkowal raz i to niezbyt silnie. to są moje opcje.

Gość o kurka wodna
stawiam na różyczkę . wygląda jak trzydniówka ale przy trzydniówce nie ma powiększonych węzłów chłonnych . I jeszcze jedno był niedawno szczepiony ?

Gość o kurka wodna
Potrzyj tą wysypkę ( naciśnij ) blednie czy bardziej czerwienieje ?

juz sie przez tel dowiedzialam ze to na 80% rozyczka pediatra powiedziala ze teraz jest tak ze przez te wszytskie szczepienia chorobys ie tak zmutowaly ze po krostach sie nic nie pozna i mam zrobic badanie krwi z rozmazem i wtedy sie dowiem ale na jej oko a raczej ucho to rozyczka. szczepiony jeszcze nie byl. wlasnie mialam go dzis albo jutro zaszczepic...

nie blednie nie zmienia koloru to ejst takie wypukle ze ciezko to nacisnąć.

Gość o kurka wodna
podobno różyczkowa wysypka czerwienieje jak się naciśnie a trzydniówkowa blednie. Ale skoro lekarz mówi ze te wysypki teraz są różne to najlepiej zrobić te badania krwi . Pytałam o szczepienie bo czasami reakcja poszczepienna tak wygląda .

Mamani, ja bym sie zastanawiala czy to jednak nie ospa skoro to sa krostki i niektore wypelnione plynem. Te wypelnione pewnie pojawily sie najwczesniej, a te co sa plamkowate lub wypukle dopiero nabiora. Na rozyczke twoj maly byl szczepiony? MMR? Przy trzydniowce wysypka jest plaska, plamkowata. Jesli rozyczka, to po 2-3 dniach wysypka zejdzie. Pozostaje ci podac leki przeciwgoraczkowe i czekac.

Gość wrzosowa dziewczyna
Mamani - to Ty z Krakowa jestes :)

Gość nie bede sie wdawac..
... w dlugie dyskusje, ale wydaje mi sie, ze Mamani ma jak najbardziej prawo do nerwow, bo ja tez bym pojecia nie miala gdzie isc do prywatnego, zeby sie nie okazalo, ze jest taki jak ci geriatrycy na NFZ tylko trzeba jeszcze zabulic. A szczegolnie w takim duzym miescie to juz w ogole trudno wyczuc.

Gość ollolllola
chyba tylko inny prywatny dobry pediatra, najlepiej jakis z polecenia.

Gość ollolllola
może załóż topik "pilnie potrzebny namiar na prywatnego dobrego pediatre z Krakowa", wiecej osób wejdzie, bo po tym nagłówku tutaj niewiele wiadomo a nie kazdemu sie chce wchodzic i czytać jak ktoś sie "żali":) /bez obrazy, wiesz o co chodzi/ nawet jak ktoś nie bedzie chcial walić nazwiskami na forum to podasz e mail i juz. na pewno mnóstwo krakowianek tu jest, ja jestem z Bielska B. wiec 70 km:(

Gość Anialisa
Mamani, wejdź na stronę www.znanylekarz.pl - to jest strona z lekarzami polecanymi przez pacjentów (albo odradzanymi), taki ranking. Jest opcja wyszukiwania poprzez województwo, miasto i specjalizację. Wpisz swoje miasto, że szukasz pediatry i otworzy ci się lista z najlepiej ocenianymi do najgorzej ocenianych. Zawsze podane są dane adresowe itp. W taki sposób można znaleźć dobrego specjalistę ze swojego miasta, jak się żadnego nie zna.