Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuskatatus

Ile wydajecie na dzieci ?

Polecane posty

Gość mamuskatatus

Ile orientacyjnie wydajecie na dzieci ? Ile macie dzieci i w jakim sa wieku ? Czy czujecie, ze mozecie sobie pozwolic na wszystko czego Wam potrzeba ?

Gość papierosniczka
mam jedno dziecko w wieku 18 miesiecy wydaje na nie mnostwo kasy i zaznaczam ze stac mnie na to :)

Gość umciaciarumcia
niemowle 7 m-cy 100zł m-cznie na mleko(na recepte) 120zł na pampersy(72szt. starczaja na ok 9dni) wiadomo co jakis czas ubranka(albo dostaje albo kupuje uzywane w stanie bdb) no i wymiana smoczkow i smokow od butelki czasem witaminy albo lekarstwa na przeziebienie no i jak sie skoncza kosmetyki trzeba kupowac nowe ale miesiac bez platnych szczepionek to koszt ok 300zł bo kupuje swierze warzywa i owoce na przeciery i obiadki

mam jednego syna,pieniędzy wydaję dużo za dużo ale co zrobię jak lubię mu kupować :O staram sie ograniczać ale nie zawsze mi wychodzi....

Gość papierosniczka
miesiecznie oklo 2500zl wydaje na mala :) przeliczajac na zlotowki

Gość mamuskatatus
ja tez robie domowe jedzonko (mlodszemu, tez 7 m-cy), takie lepsze ;) i mam jeszcze starszego juz przedszkolaka. Nie wiem wlasnie dokladnie ile wydaje, ale w sumie chyba nie tak duzo. Troche na przedszkole i zajecia pozaprzedszkolne. Ale poza tym raczej nie wykupuje non stop zabawek, bo uwazam ze to bez sensu. Troche ubran, nieraz moze troszke kosztowac. Ale z kolei na mlodsze juz nie wydalam niemal nic, bardzo duzo rzeczy po starszym. A powiedzcie mi w jaki sposob myslicie o ich przyszlosci ? Tzn kosztach jakie moga byc, czesto wysokich, jak np dorosna i zechca pojsc na drogie studia. Ja otworzylam dla obu konta, na ktore odkladam do miesiac pewna kwote i przez 18 lat niezly kapital sie z tego uzbiera ;)

Gość Hej ten temat już był
i to całkiem niedawno, więc proponuję poświęcić chwilkę i poszukać...

Gość ja wydaje na pierdoły dla
synka ok 100zł miesiecznie

Gość Ja znam kobietę która wydała
majątek na samą wyprawkę, ale stać ją mimo że to jej 5 dziecko. Ma łóżeczko Leander z orzechowego drewna, lampę Norm 69 Normann Copenhagen, drewniany leżaczek Bloom Coco i setki innych gadżetów o których większości z was się nawet nie śniło. Byłam, widziałam.

mam jednego syna, hm... pieniedzy wydaje dużo lubie mu kupowac wzytko tak rozpuszczam go

Gość mamuskatatus
dlatego ze w polsce nadal jest przekonanie, ze rodziny wielodzietne to rodziny ubogie. W wielu krajach zachodnich to rodziny wlasnie w dobrej sytuacji finansowej pozwala sobie na wiecej dzieci, gdyz wiedza ze je na to stac. I jak widac u nas w ojczyznie tez sa takie przypadki ;) to dobrze ...

Gość mamuskatatus
ja jeszcze chcialam dodac ze w zasadzie najwiecej kosztowala mnie opieka dla dzieci kiedy pracowalam, a teraz juz tego wydatku nie mam bo jestem z mlodszym na wychowawczym ;)

Gość To prawda ta kobieta z piątką
dzieci jeździ Maserati Quattroporte, w domu ma AGD Gaggenau i RTV Bang&Olufsen, w łazience baterie Vola i długoby jeszcze wymieniać...Jej partnetr wozi się Bentleyem Continentalem.