Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zanet20ka

jaki kolor pasuje do fioletu?

Polecane posty

Gość zanet20ka

Śliwka węgierka http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/yf/pi/nhj i/Nrj17xDSC0Eha3MT6A.jpg http://www.wirtualnemedia.pl/img/237/10/197_ dulux.jpg Ściana za łóżkiem jest w wzorzystą, kwiecistą tapetę (FIOLETOWĄ) naprzeciwko tej ściany chcę fiolet a co z pozostałymi dwiema? jaki kolr, dodam że będę miała jasne meble i jasną podłogę Proszę o podpowiedzi a może ktoś zaproponuje całkiem coś innego. pozdrawiam

Gość ja mam fioletowe ściany
brązowe meble i kanapę a do tego pomarańczowe dodatki, które bardzo rozświetlają pokój :) zastanawiałam się nad żółtymi ale w efekcie końcowym stanęło na pomarańczowym :) i jest ładnie :) jestem zadowolona

Gość tja....
a myślałaś o jasnym czy o ciemnym? jak jasny to może jakaś blada zieleń w stylu pistacja. ja mam fiolet taki bardziej różowy z waniliowym i ładnie się komponuje.

za fioletem raczej nie przepadam, przełamałabym go kolorem...zbliżonym do wanilii, coś pomiędzy żółtym a ecru, mogłoby wyglądać ciekawie :) jak dasz coś krzykliwego, pokój nie będzie nadawał się do wypoczynku, ciemnym natomiast zrobisz sobie drugą "piwnicę" ;) pozdrawiam!

Gość biały lub czarny

Zgadzam się z miodowocynamonowo Jak dla mnie (ale to kwestia gustu a o tym bodajże się nie dyskutuję) pokój powinien być jasny w ciepłych kolorach i co najważniejsze dobrze się w nim czuć. Ja mam pomarańczowo-kremowy pokój i bardzo mi się podoba do tego nastrojowe oświetlenie i jest super. Wszystko też zależy od tego czy masz duży/mały pokój, jakie masz oświetlenie, czy masz okna w pokoju. Bo jeżeli masz mały pokój, jest w środku mieszkania i nie ma okien to lepiej go rozjaśnić jakimiś jasnymi kolorami. Tak myślę :) Pozdrawiam

Gość Anq25
gorzki bezowy

Gość Anq25
bzdura jest ze ciemnym zrobisz piwnice. głeboki fiolet i do tego grafitowa perłowa sciana jedna we wzory złote + czrne aksamitne dodatki oraz ciepłe, żółte światło daja niesamowity efekt.

Gość Anq25
ja mam pokoj czerwony.prawie bordowy. Bardzo intensywny. A że mieszkam w starym budownictwie na suficie mam płaskorzeby, wilkie masywne drewaniane drzwi z mosiężna klamka bejcowane na czerwono i ciężkie zasłony ze złotymi dodoatkami. Na scianach sa swieczniki i stare fotografie w ramkach pamietających ubiegłe wieki. Przy ciemnych, głebokich kolorach należy pamiętac o suficie innym niz bialy bo będzie wyglądać tandetnie i o dobrym oświetleniu ciepłym. taki pokoj potrafi byc bardzo klimatyczny i stylowy i nie zamienilabym go na żaden inny. Troche juz prokejtow robilam i zawsze byly to awangardy w pospolitym rozumowaniu i na hasło czekoladowy sufit nieraz wybuchala panika...ale efekt koncowy był boooski i laury zbieram do dzisiaj za te projekty:P

Gość cube
ja również mam bordowe ściany, na nich dwa biało-czarne postery, ale za to jasne meble, żeby pokój nie wyglądał zbyt mrocznie, ostatnio dokupiłam sobie również boski regał sosnowy: http://www.esmebel.com/rodziny,sofus,2,Regal_sosnowy_surowy_SOFUS,0202.html wszystko komponuje się idealnie..także również mogę poradzić Ci takie rozwiązanie :)

Gość bas25
Ja nie cierpię ciemnych kolorów na ścianie, tylko trupa w trumnie postawić na środku i kostnica. Najlepiej się czuję w jasnych ciepłych kolorach: żółty, pomarańczowy, brzoskwinia. Nawet humor mam lepszy w takim pokoju :D